نگاهی به توسعه صنایع خلاق در پارک‌های علم و فناوری کشور به روایت معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم
اقتصاد خلاق، پیشرو در توسعه آینده

صنایع خلاق و فرهنگی، با بهره‌گیری از نوآوری و فناوری‌های نوین، نقش کلیدی در توسعه اقتصادی و فرهنگی کشورها ایفا می‌کنند. به همین دلیل ضرورت حمایت و توسعه زیرساخت‌های مرتبط، به‌ویژه از طریق تقویت فن‌بازارهای تخصصی، بیش از پیش احساس می‌شود. ایجاد زمینه‌های مناسب برای تجاری‌سازی ایده‌های نوآورانه و گسترش بازار این صنایع، می‌تواند به رشد اقتصادی پایدار و افزایش رقابت‌پذیری کشور در این حوزه منجر شود.

به گزارش خبرگزاری سینا، محمدنبی شهیکی، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بهمن ماه سال گذشته در رویداد ملی تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی که در پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد به نقش مهم صنایع خلاق و فرهنگی اشاره کرد.

او به اهمیت صنایع خلاق در پارک‌های علم و فناوری کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ۱۰ درصد شرکت‌ها و واحد‌های فناور در پارک‌های علم و فناوری کشور در حوزه صنایع خلاق فعالیت می‌کنند.

وی تاکید کرد که این بخش از فناوری می‌تواند نقشی کلیدی در توسعه اقتصادی و فرهنگی کشور ایفا کند. او در ادامه در این باره افزود: باتوجه به اینکه  صنایع خلاق  به عنوان یکی از مهم ‌ترین بخش ‌های اقتصادی در جهان شناخته می ‌شوند که با تمرکز بر نوآوری، خلاقیت و بهره ‌مندی از فناوری ‌های نوین، نقش حیاتی در توسعه اقتصادی و فرهنگی کشورها ایفا می ‌کنند بنابراین  این صنایع شامل حوزه ‌های متنوعی از جمله هنر، رسانه، طراحی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و بسیاری از بخش‌های خلاقانه است.

 

بیشتر بخوانید:

جریان درآمدزایی صنایع خلاق زمینه ساز اقتصاد نوین است/ رشد پارک‌های علم و فناوری صنایع فرهنگی

 

به گفته معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، شهیکی ۱۰درصد شرکت‌ها و واحد‌های فناور پارک‌های علم و فناوری در حوزه صنایع خلاق فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: باید بتوانیم اندازه، مقیاس، نوع فعالیت و اندازه بازار این حوزه را بزرگ‌تر کنیم تا عرصه تجاری جدیدی را در پارک‌ها فراهم کنیم.

به گفته محمدنبی شهیکی، صنایع خلاق یکی از حوزه‌های پرآینده‌ای است که می‌تواند در کنار فناوری‌های نوین دیگر، از جمله هوش مصنوعی و کوانتوم، فرصت‌های جدیدی برای کشور ایجاد کند. وی همچنین با بیان اینکه تهران و خراسان رضوی بیشترین واحد‌های خلاق در کشور را دارند، افزود: این دو استان دارای بازار اقتصادی مناسبی هستند و نیاز به تقویت فن‌بازارهای منطقه‌ای تخصصی در این حوزه دارند.

شهیکی به اهمیت حمایت از صنایع خلاق و بهبود شرایط تجاری‌سازی این بخش در کشور اشاره کرد و گفت: بیشترین ضریب فراوانی فعالیت در پارک‌های علم و فناوری در حوزه صنایع خلاق، مربوط به بازی‌های رایانه‌ای، واقعیت افزوده، نوآوری اجتماعی و هنرهای تجسمی است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: هدف ما این است که پارک‌های علم و فناوری نه تنها در زمینه فناوری‌های پیشرفته، بلکه در حوزه صنایع خلاق نیز گسترش یابند و به توسعه بیشتر این بخش کمک کنند. در کنار توجه به اقتصاد مبتنی بر فناوری‌های نوین، باید به جریان نوآوری برای خلق ثروت در صنایع خلاق نیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم افزود: برای ارتقاء صادرات صنایع خلاق و فرهنگی کشور، به دنبال شکل‌گیری فن‌بازارهای تخصصی در این بخش هستیم. این فن‌بازارها می‌توانند به گسترش و تجاری‌سازی محصولات این حوزه کمک کنند و فرصتی جدید برای صادرات ایجاد کنند.

وی در نهایت بر اهمیت نیروی انسانی و مهارت‌افزایی در صنایع خلاق تأکید کرد و گفت: تبیین راهبرد صنعتی و توجه به هوش مصنوعی در طراحی و تولید محصولات صنایع خلاق، از جمله ضروریاتی است که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد تا شاهد پیشرفت و موفقیت بیشتر در این حوزه باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا