آنزیمها و جلبکها میتوانند به جای مواد شیمیایی استفاده شوند
به گزارش زیست فن،محققان دانشگاه زنان اوها در سئول، به دنبال این هستند که با کمک آنزیم های خاص، بتوانند جلبکها را به مواد پلاستیکی تبدیل کنند و علاوه بر آن، تولیدسوخت زیستی از جلبکها را نیز مدنظر دارند. تکثیر سریع جلبکها و نیاز به مواد غذایی نسبتا کم، محققان را بر آن داشت تا با به دام انداختن دی اکسید کربن به کمک جلبکها و استفاده از آنزیمهای خاص، که منجر به تولید زنجیرههای سنگین کربوکسیلیک اسید می شود، دست به تولید مواد پلاستیکی بزنند.
بررسیها نشان می دهد که در ۳ دانشگاه کره جنوبی، پژوهشهای زیادی در زمینه تبدیل جلبکهای دریایی یا ریزجلبکها، به روغن انجام شده است. علاوه بر آن، تحقیقات زیادی هم در تبدیل این نوع روغنها به مولکولهای مونومر و تشکیل زنجیرههای پلیمری شده که از این زنجیرههای پلیمری، میتوان برای تولید مواد نگهدارنده غذایی و تولید پلاستیک، استفاده کرد. از سال ۲۰۱۳ تاکنون، محققان دانشگاه زنان اوها بر روی ارتقا باکتری اِ.کلای به کمک آنزیمها، به منظور شکستن اسیدهای چرب و روغن موجود در جلبکها، دانههای سویا و روغن های استفاده شده سرخ کردنی، و تبدیل آنها به مونومر توسط این نوع باکتری، کار می کنند. توسعه این صنعت و سرمایه گزاریهای انجام شده، منجر به تولید محصولات متنوع با ارزش افزوده بالا شده است که تولید آن در قیاس با فرایندهای شیمیایی، هزینه کمتری را میطلبد.
استفاده از قسمتهای بی استفاده و فاقد ارزش جلبکها، و به کارگیری فرایندهای آنزیمی که در شرایط عملیاتی بسیار نزدیک به دما و فشار محیط انجام می شود، این صنعت را به صنعتی پایدار تبدیل کرده است.
پیشبینیها نشان می دهد که این صنعت، و استفاده از جایگزینهای طبیعی به جای محصولات شیمیایی، تا سال ۲۰۲۰ وارد عرصه رقابت تجاری خواهد شد.
No tags for this post.