اغلب جانداران قعر اقیانوس می درخشند

به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، چند اکوسیستم روی زمین وجود دارد که نور خورشید به آنها نمی رسد و بزرگترین آنها، قعر دریاست، به طوری که در اعماق بیشتر از هزار پا، تاریکی مطلق حکمفرما است، اما بر اساس نتایج تحقیقی که اخیرا انجام شد، حیات دریایی راهی برای تطبیق با این وضعیت یافته است: اکثر جانداران در این اعماق به طور قطعی و یا احتمالا، قابلیت تولید و تابش نور را دارند. 

پژوهشگران موسسه تحقیقات آکواریوم خلیج مانتری تصاویر ویدیویی 240 مورد عملیات زیردریایی های کنترل از راه دور این موسسه را آنالیز کردند و در این بررسی بیش از 350 هزار حیوان را شناسایی کردند. 
محققان نتایج بررسی خود را با یک پایگاه داده از گونه های مشخص شده 'زیست تاب' مقایسه کردند و این حیوانات را در یکی از پنج طبقه قطعا زیست تاب، به احتمال زیاد زیست تاب، طبقه ای که بسیار بعید است زیست تاب باشند، قطعا غیر زیست تاب و تعریف نشده ، قرار دادند.
زیست تابی به تولید و تابش نور توسط یک ارگانیسم زنده گفته می شود و بیشتر در مهره داران و بی مهرگان دریایی است. 
این تحقیق نشان داد که حدود سه چهارم تمام ساکنان اعماق دریا، مولد نور هستند و شگفت آور این که این نسبت در طیفی از اعماق ثابت است، در حالی که تصور می شد در اعماق بیشتر، تعداد بیشتری از جانداران زیست تاب باشند. با این حال، در اعماق مختلف، گونه های زیست تاب تغییر می کنند، به طوری که زیست تابی در حدود پنج هزار پایی عمدتا توسط عروس های دریایی و شانه داران تولید می شود، در حدود 10 هزار پایی، اکثر موجودات زیست تاب از گونه های کرم های دریایی هستند و بالاخره اکثر گونه های درخشان در اعماق بیشتر از 10 هزار پا ، فیلتر فیدرهای اسپرم مانند به نام appendicularians هستند.
براساس این مطالعه، با این حال دلایلی وجود دارد که به خاطر آن زیست تابی این جانداران تاکنون چندان مورد توجه محققان قرار نگرفته بود. جانداران در اعماق اقیانوس ها معمولا برای پیشگیری از جلب توجه، نور خود را به اصطلاح خاموش و روشن می کنند و یا اساسا از تولید و تاباندن انبوه نور خودداری می کنند تا طعمه مهاجمان قرار نگیرند.  محققان مطالعه خود را در مجله Scientific Reports منتشر کردند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا