با حضور دستگاه‌های متولی این حوزه انجام گرفت؛
برگزاری نخستین گردهمایی تخصصی کشاورزی دریا محور/ تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در این حوزه

نخستین گردهمایی تخصصی کشاورزی دریا محور به همت شرکت توسعه کشاورزی سینا رویش و با همکاری سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی، با حضور جمعی از کارشناسان و مدیران این حوزه در محل ستفا برگزار شد.

به  گزارش خبرگزاری سینا، در ابتدای این گردهمایی که روز دوشنبه ۶ اسفند ماه برگزار شد، سیدرضی آقاسیدی معاون جهاددانشگاهی و سرپرست ستفا ضمن خوش‌آمد گویی،به معرفی سیر تحول  و ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف پرداخت و گفت: جهاددانشگاهی پلی بین اکوسیستم ها در ادوار مختلف از دفاع مقدس تا قبل تر از آن بوده است و ما تمام وقت در اختیار تمام کسانی که دل در گرو پیشرفت کشور دارند هستیم.

وی افزود: از  اعلام مشارکت در بحث مالی تا تیم سازی آمادگی می کنیم تا هر اندیشه ای که از سوی شما کارشناسان مطرح می شود تا حصول نتیجه در کنارتان باشیم .

در ادامه این گردهمایی دکتر سیدضیا نصرتی مدیر دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی ضمن معرفی ساختار جهاد دانشگاهی در بخش پژو هش  و فناوری گفت: در حال حاضر، سه شبکه آموزش و پرورش داریم که واحدهای مختلفی در این شبکه͏ ها مشارکت دارند. این واحدها شامل شهید بهشتی، امیرکبیر، سازمان رضوی، واحد مازندران، واحد بوشهر، واحد چهارمحال و بختیاری، ابن سینا، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و سازمان تهران هستند. این واحدها در شرایط برگزاری مطلوب ارکان اصلی شورای راهبری قرار دارند که متشکل از جمعی از متخصصین برجسته در حوزه کشاورزی از جهاد دانشگاهی و سطح ملی هستند و هدایت و راهبری شرایط آموزش و پرورش جهاد دانشگاهی را بر عهده دارند. رویکرد اصلی ما افزایش بهره وری در بخش آب است با توجه به سیاست افزایش جمعیت و نیاز روزافزون برای تامین غذا باید درپی راهکارهایی برای تامین غذا با بهره گیری از آب کمتر باشیم.

وی افزود: ما در جهاددانشگاهی در پی افزایش بهره‌وری با نفوذ پژوهش و فن آوری هستیم از آنجاییکه نیاز آینده کشور تامین پروتیین است و دیگر دام سبک و سنگین توجیه پذیری اقتصادی ندارد باید به سمت دریا و توسعه دریا محور برای تامین نیاز غذایی کشور حرکت کنیم.

در بخش های دیگر این گرهمایی دکتر یاسر مغربی نماینده رییس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی کشور افزود: آینده متعلق به کشاورزی دریایی است و وزارت صمت این امکان را دارد که درباره ظرفیت های موجود اعم از اعطای مجوز و سایر بخش های مرتبط تسهیلگری نماید.

محمدهادی حاج محمد رییس قرارگاه تحول و نوآوری و پیشرفت وزارت جهاد کشاورزی درباره ظرفیت های حمایتی مرکز خود اعلام کرد با توجه به رویکرد جدید ایجاد شده فرصت های جدیدی در این حوزه ایجاد بوجود آمده است. با توجه به ظرفیت های جهاد دانشگاهی در حوزه های مختلف اعم از نیروی انسانی نخبه ایجاد زنجیره ارزش توسط این سازمان می تواند در بخش کشاورزی دریا محور ایجاد نماید.

مهندس مختاری نماینده شرکت توسعه کشاورزی سینا رویش به بررسی چالش های این حوزه پرداخت و افزود:بخشی از چالش های این حوزه غیرمالی است با توجه به این امر شرکت سینا رویش علاوه بر بحث مالی تسهیلگری غیر مالی را نیز در برنامه خود قرارداده است. مجموعه این تسهیلگری از فرآیند توسعه و فروش تا سرمایه گذاری در رشته های مختلف در هر محصول متنوع است.

در این گردهمایی در بخش ظرفیت های حمایتی از مجموعه بنیاد برکت ،صندوق نوآوری و شکوفایی و اداره کل اوقاف و امور خیریه نیز دعوت به عمل آمده بود که این مجموعه ها به تشریح بسته ها و ظرفیت های حمایتی سازمان خود پرداختند.

دکتر فهام مدیر توسعه فناوری و آینده صندوق نوآوری و شکوفایی در این باره گفت: ظرفیت های حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی در واقع نوعی گرنت تحقیق و توسعه محسوب می شود که در قالب کمک بلاعوض تا مبلغ پانصد میلیون تومان برآورد می شود که به صندوق پس از بررسی دقیق لاین عرضه فناوری و تقاضای فناوری و برخی بررسی های لازم اعطا می کند.

وی اضافه کرد: تنها لاین فعالی که داریم، شامل دو لاین؛ یعنی عرضه فناوری و تقاضای فناوری است. ما همچنین در حال پرسش و بررسی در زمینه͏ های دیگر هستیم. یکی از مباحث جدیدی که به وجود آمده، انتقال فناوری و بومی͏سازی فناوری است که برخی شرکت͏ های دانش͏ بنیان قصد دارند دانش فنی شرکت͏ های خارجی را منتقل کنند. ما یک بحثی را با معاونت آغاز کرده͏ ایم که هنوز در ابتدای راه است و نمی͏ دانیم به کجا خواهد رسید یا آیا می͏ توانیم تعریفی برای آن ارائه دهیم یا خیر. اما چیزی که ما هم͏ اکنون می͏ توانیم در خدمت شما قرار دهیم، مربوط به لاین͏ های عرضه و تقاضای فناوری است.

دکتر مرتضی نیازی معاون توسعه و اشتغال بنیاد برکت در خصوص بسته های حمایتی این بنیاد گفت: بنیاد برکت به دنبال کمک به ظرفیت های موجود کشور بصورت تخصصی از جنبه تسهیلگری عمومی است تمرکز ایجاد شده در سازمان ما توسعه زنجیره آبزی پروری با مدل های مختلف است.

در بخش های دیگر دکتر محمد علی خانلر معاون راهبردی اداره شیلات اداره کل اوقاف و امور خیریه به معرفی صندوق پژوهش غیردولتی ماندگار از زیر مجموعه های اداره کل اوقاف و امور خیریه پرداخت و یادآور شد این مجموعه آمادگی پذیرش طرح های مختلف جهت ارائه ظرفیت های حمایتی است.

گفتنی است در  این گردهمایی تفاهم نامه‌ای با موضوعیت کشاورزی دریا محور بین نمایندگان جهاددانشگاهی ، شرکت توسعه کشاورزی سینا رویش و شورای عالی صنایع دریایی به امضا رسید و همچنین دست‌اندرکاران حوزه اقتصاد دریا محور در بخش کشاورزی آبزی پروری به ارائه دستاوردها، توانمندی‌ها و ظرفیت های همکاری خود برای هم‌افزایی در این حوزه پرداختند.

منبع: روابط عمومی سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا