نخستین رویداد همافزایی دانش و هنر را عنوان «تحول سینما با هوش مصنوعی از تخیل تا واقعیت» با هدف بررسی تأثیرات فرصتهای فناوری هوش مصنوعی در صنعت سینما، با حضور متخصصان، مدیران و اساتید حوزه سینما و هوش مصنوعی در محل پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد.
پریسا ساسانی: در این رویداد تخصصی داود مسعودی دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران، حسین شیخ الاسلامی منتقد سینما، نویسنده و بنیانگذار بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال، امیر سحرخیز تهیهکننده، نویسنده و کارگردان انیمیشن و طراح جلوههای بصری سخنرانی کردند و در ادامه شده پنج پنل تخصصی با حضور استادان و متخصصان در حوزه سینما و هوش مصنوعی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری سینا، در ابتدای این مراسم حسن جورابلو دبیر رویداد تخصصی تحول سینما با هوش مصنوعی در گزارشی اجمالی از روند برگزاری این رویداد سخن گفت.
وی با بیان این مطلب که ایده اولیه برگزاری این رویداد در دی ماه همزمان با برگزاری سومین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای فناوریهای نرم و صنایع خلاق کلید خورد؛ گفت: زمانی که طرح و ایده برگزاری کارگاه کاربرد هوش مصنوعی در سینما مطرح شد؛ مورد استقبال مدیران در پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی قرار گرفت و قرار شد به صورت مجزا و در قالب یک رویداد تخصصی برگزار شود که خوشبختانه امروز به کیفیت مورد نظر در برپایی این رویداد دست یافتیم.
حسن جورابلو ادامه داد: با رایزنیهایی که با مدیرعامل خانه سینما آقای دهکردی انجام شد به این جمع بندی رسیدیم با صنوف مختلف سینما جلساتی داشته باشیم که درنهایت با رایزنی های مختلفی که انجام شد در راستای مسئولیت اجتماعی این رویداد تخصص توسط موسسه آرتیستچی به انجام رسید. در واقع هدف از برپایی این رویداد سینمایی و نگاه فناورانه شبکه سازی برای آینده سینمای ایران و مواجهه آن با هوش مصنوعی بود.
در ادامه این نشست ابراهیم نبیونی معاون فناوری پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی درباره اهمیت برگزاری نخستین رویداد همافزایی دانش و هنر تحت عنوان «تحول سینما با هوش مصنوعی از تخیل تا واقعیت» صحبت کرد و گفت: پارکهای علم و فناوری برحسب وظیفه سازمانی خود، عهده دار حمایت از کسب و کارهای نوپا در حوزههای مختلف هستند تا آنها را به سمت تجاری سازی هدایت کنند. به جرات می گویم که در کشورهای مختلف تعداد پارکهای تخصصی محدود است و این موضوع در کشور ما هم استثنا ندارد و شاید فقط در حوزه کشاورزی، نفت و ITپارکهای تخصصی وجود دارد و حوزه فرهنگ به معنای واقعی حمایت نمیشد ولی اکنون این حوزه در پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی به شکل اختصاصی و تخصصی به موضوع فرهنگ و فناوریهای نرم پرداخته شده است و تا کنون 150 شرکت دانش بنیان و استارتاپ در این پارک فعالیت می کنند.
معاون فناوری پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به این مطلب که هوش مصنوعی موضوع مهم و مطرح در زمینه صنایع خلاق است، گفت: امیدوارم با برگزاری این رویداد بتوانیم گامی مثبت برای شرکتهای فعال در عرصه هوش مصنوعی و صنایع خلاق برداریم تا بتوانند از حمایتهای معنوی این پارک ملی برخوردار شوند.
آناهیتا جورابلو مدیرعامل موسسه آرتیستچی با بیان این مطلب که هوش مصنوعی به سرعت مسیر رسیدن به سینمای ایران را طی میکند؛ گفت: هوش مصنوعی و فناوریهای نوین در صنعت سینما روز به روز در حال پیشرفت است و سینمای ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. و باید بپذیریم که هوش مصنوعی دستیار رشته ها و فنون مختلف است و به هیچ عنوان قرار نیست جایگزین انسان شود.
داود مسعودی دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران یکی از اهداف برگزاری این نشست را شبکه سازی بین هوش مصنوعی و سایر رشته ها و حرفه های فرهنگی و هنری از جمله سینما عنوان کرد و گفت: باید از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی به بهترین شکل بهرهمند شد بنابراین نیاز به تشکیل انجمن مربوط به هوش مصنوعی در بخش خصوصی احساس میشد و این انجمن شکل گرفت.
دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران ادامه داد: وقتی کار در انجمن را آغاز کردیم متوجه شدیم که برای رشد زمینههای فعالیت در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال نمیتوان تنها با فعالان حوزه ITهمکاری کرد و باید درها به سوی صنایع مختلف از جمله صنایع فرهنگی و سینما باز شود و هوش مصنوعی با حوزه های تخصصی علوم، فنون و هنر ممزوج شود.
وی ادامه داد: یاری رسانی فناوری و هوش مصنوعی به سینما میتواند در جهت بالا بردن کیفیت آثار سینمایی مفید واقع شود.
داود مسعودی با طرح این پرسش که آیا با آمدن هوش مصنوعی حرفهها و صندوق چون بازیگری، انیمشین سازی، برنامه نویسی، نویسندگی و غیره تعطیل میشود گفت: پیش از ورود هوش مصنوعی، با پیشرفت های تکنولوژی متفاوتی روبرو بودهایم و قرار نیست با ورود هر تکنولوژی مشاغل تعطیل شوند. هوش مصنوعی به اعتقاد من تنها یک ابزار است که باید آن را در جهت توسعه فردی و اجتماعی به کار گرفت.
دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال در بخش دیگر از صحبتهای خود گفت: معتقدم به جای اینکه از چالشها بترسیم باید به استقبال آنها برویم و با توجه به ابزارهایی که در اختیار انسان قرار میگیرد از آنها بهره برد. کشور ایران در حوزه تولید علم رتبه 17 را در کل دنیا دارد و جز کشورهای پیشرفته در تولید علم است اما در حوزه عمل به این علم رتبه 97 را در جهان دارد که این عدد باید به یکسانی و یا به فاصله اندک برسد.
در ادامه این نشست حسین شیخ الاسلامی منتقد سینما، نویسنده و بنیانگذار بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال با ارائه سخنرانی با عنوان «زیست بوم سینما و موج هوش مصنوعی: تصویر آینده» گفت: نگاهی به تاثیرات اجتماعی و فناورانه هوش مصنوعی در زیست سینما حاصل یک دهه پژوهش بنده در این حوزه است و سعی کردم به این پرسش حیاتی که چه بر سر انسان میآید؟ پاسخ دهم.
حسین شیخ الاسلامی ادامه داد: درباره فناوری هوش مصنوعی سخن بسیار رفته است و اساسا این پدیده زیر سئوال است که آیا هوش مصنوعی تنها یک ابزار است یا یک گونه غیر زیستی؟
وی در ادامه باورهای بنیادین فناوری هوش مصنوعی تقسیم بندی کرد و گفت: تمامی رویدادهای کیهان برای الگوریتمها رخ میدهد. این الگوریتم ها با فرض بی نهایت بودن دادههای قابل استخراج هستند که با استخراج این الگوریتم ها پیش بینی رویدادهای کیهان در تغییر است. ضمن اینکه عملکرد اصلی فناروی در تحلیل، حل مسئله و خلق خلاصه می شود. در بخش نخست کشف و اعتبارسنجی الگوریتم و توسعه فاکتورهای بررسی تغییر و در بخش حل مسئله ایجاد داده حل متفاوت تعریف می شود.
بنیانگذار بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال در ادامه سخنان خود با اشاره به مزیتهای هوش مصنوعی گفت: مزیتهای هوش مصنوعی در فاکتورهای همچون چندگانه،کف نفس، خودآگاهی، اراده خود بسنده و عواطف خلاصه می شود.
وی در ادامه با اشاره به دستاوردهی هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی در تعامل با جهان و انسان نیز موفق عمل کرده است و در نهایت در مقایسه با بشر به فهمی عمیقتر، سریعتر و دقیق تر دست یافته است.
امیر سحرخیز تهیهکننده، نویسنده و کارگردان انیمیشن و طراح جلوههای بصری سخنرانی کرد.
در ادامه تفاهمنامهای به امضای محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی و داود مسعودی دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران رسید.
محمد حسین ایمانی خوشخو درباره امضای این تفاهمنامه گفت: پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی تنها پارک تخصصی در حوزه فرهنگ، هنر و صنایع خلاق است. قرار است در این رویداد خود را آماده کنیم برای ورود به دنیای هوش مصنوعی و تفاهمنامه امضا شده هم در راستای همین موضوع منعقد شد تا با کمک یکدیگر بتوانیم به بهترین شکل ممکن از این هوش مصنوعی و فناوریهای نوین بهره ببریم.
در ادامه این نشست پنل تخصصی با حضور مهرداد خوشبخت کارگردان، نویسنده و تدوینگر سینما، تورج اصلانی مدیر فیلمبرداری، کارگردان سینما، حمید ضیائی پرور دانش آموخته علوم ارتباطات، فاطمه غفاری تهیه کننده سینما و مدیر موسسه فرهنگی الهام فیلم، ابوذر صفاریان پایهگذار سینمای مستقل دیجیتال ایران برگزار شد.
برگزاری کارگاه تخصصی مدلهای تولید ویدئو با هوش مصنوعی توسط معین یارمحمدی متخصص کار با هوش مصنوعی در تصویر و سینما و طراح جلوه های ویژه بصری مدیر عامل Recolay و هم بنیانگذار Iran Ai بخش پایانی این رویداد سینمایی بود.