نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

پیشتازی وزارت نفت در اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان

تورج امرایی با اشاره به پیشتازی وزارت نفت در اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان و تقویت زیست‌بوم نوآوری کشور گفت: وزارت نفت تاکنون ۱۱۲ ابلاغیه ترک تشریفات از مجموع ۱۷۹ مورد کشوری را صادر کرده و حدود ۷۰درصد ارزش کل قراردادهای مرتبط را عملیاتی ساخته است.

به گزارش خبرگزاری سینا، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، در سومین همایش پتروتک که در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، از برنامه‌های کلان معاونت علمی ریاست‌جمهوری در دولت چهاردهم برای فعال‌سازی حداکثری ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان خبر داد.

او در سخنرانی خود با تمرکز بر ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان، به‌ویژه اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری ذیل ماده ۱۱ و هم‌چنین سازوکار تولید بار اول تحت ماده ۱۰، بر ضرورت بهره‌گیری پویاتر از این ابزارها در صنعت نفت تأکید کرد.

امرایی با اشاره به همکاری موفق وزارت نفت با کارگروه تولید بار اول و معاونت علمی، اعلام کرد: تاکنون شماری از نیازهای فناورانه صنعت نفت با سازوکار تولید بار اول به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان رفع شده است.

وی افزود: این همکاری نشان‌دهنده توانمندی بالای شرکت‌های دانش‌بنیان در پاسخگویی به نیازهای راهبردی صنعت است. با این حال، شرکت‌های دولتی و غیردولتی فعال در این حوزه باید استفاده مؤثرتری از اعتبار مالیاتی ماده ۱۱ داشته باشند تا روند نوآوری و توسعه شتاب بیشتری بگیرد.

امرایی همچنین از پیشتازی وزارت نفت در اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان و تقویت زیست‌بوم نوآوری کشور خبر داد و در پنل تخصصی «بررسی ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان»، با اشاره به دستاوردهای کارگروه تولید بار اول، گفت: وزارت نفت تاکنون ۱۱۲ ابلاغیه ترک تشریفات از مجموع ۱۷۹ مورد کشوری را صادر کرده و حدود ۷۰درصد ارزش کل قراردادهای مرتبط را عملیاتی ساخته است.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان همچنین آمادگی معاونت علمی را برای همکاری با وزارت نفت در تدوین فهرستی از اقلام راهبردی صنعت نفت و شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند در بومی‌سازی این اقلام را خاطرنشان کرد.

وی تأکید کرد: اولویت‌بندی این فهرست می‌تواند گام بزرگی در راستای خودکفایی فناورانه و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان باشد.

در حاشیه این همایش، تورج امرایی به همراه علی‌اکبر پرج، مدیر دبیرخانه کارگروه تولید بار اول، از غرفه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در همایش پتروتک بازدید کرده، در جریان صحبت‌ها و دغدغه‌های نمایندگان این شرکت‌ها قرار گرفتند و رفع موانع و تسریع در حمایت از این مجموعه‌ها را در دستور کار قرار دادند.

منبع: مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری

خروج از نسخه موبایل