پژوهشگاه رویان آن گفت: در سمپوزیوم پیش رو، به جنبههای کاربردی مهندسی زیست انجماد یا Applied CryoBioEngineering خواهیم پرداخت و ۱۳ سخنران داخلی و خارجی آخرین یافتههای خود در این حوزه را ارایه خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری سینا، این پژوهشگاه با رویکردی نوین و میانرشتهای، هشتمین سمپوزیوم کرایوبیولوژی با عنوان «مهندسی زیست انجماد کاربردی» را در تاریخ ۹ اسفند ماه ۱۴۰۳ بهصورت حضوری در سالن همایشهای خود میزبانی خواهد کرد.
در آستانه برگزاری این رویداد، دکتر سمیه توانا عضو هیات علمی گروه پژوهشی جنینشناسی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و دبیر علمی این سمپوزیوم به تشریح جزییات آن پرداخت.
وی در خصوص دلیل انتخاب این عنوان برای سمپوزیوم امسال گفت: تغییر رویکرد تحقیقات پژوهشگاه رویان به سمت تحقیقات میان رشتهای به چندین دلیل مهم بود: بسیاری از چالشها و مسائل امروزی با توجه به رویکردهای چندوجهی که دارند تنها از طریق یک رشته علمی قابل حل نیستند و بنابراین ترکیب دانش و مهارتهای رشتههای مختلف میتواند پاسخگوی آنها باشد و این همافزایی میتواند نتایج بهتری را در تحقیقات به بار آورد. از طرف دیگر بسیاری از سازمانها و نهادهای مالی به تحقیقات میان رشتهای توجه بیشتری نشان میدهند و تأمین منابع مالی برای این نوع تحقیقات معمولاً آسانتر است. مهمتر از همه پروژههای متعدد در زمینه مهندسی زیست انجماد در گروه پژوهشی جنینشناسی انجام شده بود که منجر به تقویت همکاریهای میان رشتهای شد. از جمله طرحهایی که بصورت میان رشتهای در این زمینه انجام شد، میتوان به استفاده از میدانهای الکتریکی و مغناطیسی، نانو تکنولوژی، ریزتراشهها و سیستم میکروفلوئیدی، هوش مصنوعی و استفاده از مهندسی بافت در انجماد اشاره کرد.
وی افزود: بنابراین این عوامل باعث شد تحقیقات میان رشتهای و همکاریها و تبادلنظرها در میان اساتید و محققان از رشتههای مختلف افزایش پیدا کند و با ایجاد تیمهایی متشکل از افراد با تخصصهای مختلف منجر به ورود ایدهها و رویکردهای متنوعی به پروژهها شد. نتیجه این همکاریهای بین رشتهای نهایتا منجر به برگزاری هفتمین سمپورزیوم کرایوبیولوژی در سال ۱۴۰۲ با عنوان مهندسی زیست انجماد یا CryoBioEngineering شد. لذا در سمپوزیوم پیش رو، به جنبههای کاربردی مهندسی زیست انجماد یا Applied CryoBioEngineering خواهیم پرداخت.
دبیر هشتمین سمپوزیوم کرایوبیولوژی در رابطه با سخنرانان و محورهای علمی این برنامه عنوان کرد: امسال مفتخر هستیم که در خدمت پروفسور ورکیانی از دانشگاه تکنولوژی سیدنی استرالیا؛ جناب آقای دکتر روانبخش از دانشگاه آکرون آمریکا و سرکار خانم دکتر باقری از دانشگاه استرالیای جنوبی باشیم. ده نفر از اساتید و دانشمندان برجسته کشور از مراکز علمی معتبر مانند دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دعوت به سخنرانی شدهاند.
دکتر توانا در ادامه بیان کرد: در این رویداد علمی یک روزه که دارای امتیاز بازآموزی است به سه محور در زمینه زیست مهندسی انجماد کاربردی خواهیم پرداخت که عبارتند از:
محورهای کلیدی هشتمین سمپوزیوم:
1- مهندسی بافت:
– چاپ زیست انجماد
– داربستهای ژل انجماد
– ریزپوشانی (انکپسولاسیون)
2- ریزسیالات (میکروفلوئیدیک):
– انجماد روی تراشه
– ارزیابی روی تراشه
– میکرومهندسی
3- نانومواد:
– نانوذرات
– ذوب کردن بر پایه نانوذرات
– نانوریزپوشانی
عضو هیات علمی گروه پژوهشی جنینشناسی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و دبیر علمی هشتمین سمپوزیوم کرایوبیولوژی در ادامه تصریح کرد: این سمپوزیوم با تأکید بر جنبههای کاربردی و مهندسی زیست انجماد، فرصتی بینظیر برای بهروزرسانی دانش و تبادل تجربیات در حوزههای نوینی مانند میکروتراشهها، فناوری نانو و مهندسی بافت فراهم میکند.
دکتر توانا در پایان اظهار داشت: امیدواریم بسترهای جدید و پتانسیلهای ناشناختهای که در این علم وجود دارد موجب افزایش کارایی و کیفیت ذخیرهسازی نمونههای تولید مثلی و حفظ توانایی باروری برای بیماران باشد. در پایان لازم میدانم از حامی مالی این برنامه، شرکت فناوری بُن یاختههای رویان با مدیرعاملی جناب آقای دکتر مرتضی ضرابی صمیمانه تشکر و قدردانی نمایم.
لازم به ذکر است؛ علاقه مندان برای ثبت نام و دریافت جزئیات بیشتر میتوانند به وبسایت معاونت آموزشی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی به نشانی www. royan- edu. ir مراجعه یا با شماره ۰۲۱-۲۳۵۶۲۱۷۷ تماس حاصل نمایند.
گفتنیست؛ این رویداد دارای امتیاز بازآموزی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. شرکت کنندگان جهت دریافت امتیاز موظفند ثبت نام خود را صرفاً از طریق سامانه آموزش مداوم پزشکی کشور (www. ircme. ir) انجام دهند.
لینک ثبت نام با امتیاز بازآموزی:
https://b2n.ir/x73082
لینک ثبت نام بدون امتیاز بازآموزی: :
https://B2n.ir/j66911
منبع: روابط عمومی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی