حمایت از تولید اسباب بازی برای کودکان با نیازهای خاص

مدیر عامل کانون پرورش فکری گفت: تصمیم داریم در صورت وجود گروه‌هایی که در حوزه تولید اسباب بازی برای کودکان با نیازهای خاص فعالیت می‌کنند، از آنها حمایت کنیم.

به گزارش خبرگزاری سینا، همه ما در زندگی خود به افرادی برخورد کرده ایم که به هر دلیلی، از نظر جسمی، روانی یا عاطفی، دچار نقص، ناتوانی یا معلولیت هستند و در انجام امور شخصی خود قابلیت های افراد سالم را ندارند. در اکثر این افراد، به علت عدم رسیدگی به موقع و حل نسبی مشکلات، سایر توانایی ها و استعدادها، پنهان و مستور مانده است.

از جمله افراد معلول نابینایان هستند که براساس آمار سازمان بهداشت جهانی درحال حاضر ۲۸۵میلیون نفر کم بینا و نابینا در جهان وجود دارد و ۱۹میلیون نفر آنها را کودکان تشکیل می دهند. مهمترین وسیله یادگیری برای کودک، بینایی است. اما کودکی که نابینا به دنیا آمده یا در سال های اولیه کودکی نابینا شده تا با شیء ملموس برخورد نکند یا درباره ی آن مطالبی نشنود از وجود شیء باخبر نمی شود. به هرحال، آنچه ما می دانیم این است که ادراک بوجود آمده از طریق یک حس لامسه خوب، بستگی به این دارد که بتوان از روش های متعددی برای کاربرد آن استفاده کرد.

براساس تحقیقات انجام شده وسایل بازی کودکان نابینا فقط وسایلی برای بازی و سرگرمی نیستند بلکه باید مانند وسیله ای آموزشی-پرورشی نکته های تازه ای را به آنها بیاموزند؛ برای کودکان نابینا توجه به دیگر حواس و کمک به تقویت آنها، استفاده از اسباب بازی هایی با شکل خاص یا دارای سطح برجسته، صدادار، پرتحرک، گروهی و بازی هایی که کودک را با محیط اطراف آشنا می سازد، ضرورت دارد.

حامد علامتی، مدیر عامل کانون پرورش فکری
حامد علامتی، مدیر عامل کانون پرورش فکری

حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان  با اشاره به تولید اسباب بازی برای کودکان نابینا و کودکان خاص گفت: دنیا به‌عنوان یک بستر فراگیر در حال توسعه محصولات خاص برای گروه‌های مختلف از جمله نابینایان است. همان‌طور که برای این گروه کتاب‌های خط بریل طراحی شده‌اند، تولید اسباب‌بازی‌های مناسب نیز می‌تواند اهمیت زیادی داشته باشد.

وی ادامه داد: برای ما فرقی نمی‌کند؛ همه این کودکان، فرزندان ما هستند و باید برای همه آن‌ها برنامه مناسبی در نظر گرفت. این موضوع فقط به نابینایان محدود نمی‌شود؛ کودکان اوتیسم، کودکان کار و حتی کودکانی با معلولیت‌های جسمی نیز نیازمند توجه خاصی هستند. روشندلان عزیزمان هم از این قاعده مستثنی نیستند.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: ما تصمیم داریم در صورت وجود گروه‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند و استانداردهای لازم را رعایت کرده‌اند، از آنان حمایت کنیم. مثلاً اگر تولیدکننده‌ای محصولات استاندارد و تأییدشده ارائه کند، ما سفارش پیش‌خرید خواهیم داشت؛ مثلاً هزار، دو هزار یا حتی سه هزار عدد تهیه می‌کنیم و هزینه آن را پیش‌پرداخت می‌کنیم تا تولید انجام شود. سپس این اسباب‌بازی‌ها را در مراکزمان قرار می‌دهیم تا کودکان به‌صورت رایگان از آن استفاده کنند یا به آن‌ها اهدا کنیم.

وی در پایان گفت: البته ما در نمایشگاه نهم اسباب‌بازی، بخشی ویژه برای کودکان اوتیسم داشتیم که شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در آن حضور یافته و غرفه‌هایی برگزار کردند. برای دوره‌های بعدی نمایشگاه، برنامه داریم تا بخش‌های مختص روشندلان را هم به این برنامه اضافه کنیم. امیدوارم بتوانیم قدمی مثبت در این راه برداریم.

منبع: مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا