رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با اشاره به آمار انتشارات بینالمللی بیان کرد، ایران به صورت تجمیعی در حوزه هوش مصنوعی جایگاه ۱۵ را داشت که در سال ۲۰۲۳ این جایگاه بهبود یافته و به رتبه سیزدهم رسیده است.
به گزارش خبرگزاری سینا، محمد حسن زاده در نشست خبری هشتمین جایزه ملی علمی فناوری اطلاعات که در محل پژوهشگاه ایرانداک برگزار شد؛ از برگزاری هشتمین جایزه علمی فناوری اطلاعات پس از پنج سال وقفه، با محوریت هوش مصنوعی، کسبوکار، جامعه و دولت خبرداد و گفت: بنابر چشم انداز در نظر گرفته شده بنا شده تا از ظرفیت برگزیدگان این رویداد در شبکه ایرانداک استفاده و حمایت خواهد شود.
وی ادامه داد: این همایش با محوریت هوش مصنوعی چهارشنبه هشتم اسفندماه در مرکز همایشهای وزارت کشور برگزار میشود و این جایزه شامل سه قسمت بوده که محصول پژوهشهای مستقل است.
رئیس جایزه ملی علمی فناوری اطلاعات درباره دسته بندی موضوعی این جایزه گفت: در بخش نخست محصول فناوری اطلاعات مطرح است و در دومین بخش از این جایزه ملی به مدیران برتر فناوری اطلاعات اختصاص دارد و هدف شناسایی مدیرانی است که مشوق و عامل رشد فناوری اطلاعات بودهاند، زیرا معتقدیم که فناوری اطلاعات در دنیا به عنوان تسهیلگر رفاه و آسایش جامعه شناخته میشود.
رئیس پژوهشگاه ایرانداک افزود: سومین بخش جایزه امسال به شرکتهای فناوری اطلاعات تحولآفرین اختصاص دارد که در این بخش، افراد پس از ثبتنام، غربالگری شدند و در نهایت پس از طی فرایندها برندگان در مراسم اختتامیه معرفی میشوند.
حسنزاده گفت: هدف اصلی این همایش تبادلآرا، آموزش و یادگیری است، اما پس از اهدای جوایز ملی به برگزیدگان بنا داریم با این افراد برتر، علاوه بر حفظ ارتباطات از ظرفیت آنها در شبکه بزرگ ایرانداک استفاده و حمایت کنیم.
وی افزود: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) در راستای پویاسازی حوزه فناوری اطلاعات تاکنون هفت دوره جایزه ملی فناوری اطلاعات را با عنوان «همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات» برگزار کرده است که این رویداد به عنوان بزرگترین و معتبرترین گردهمایی مدیران و فعالان حوزه فناوری اطلاعات کشور تلاش دارد با ارائه دستاوردهای بومی در حوزه فناوری اطلاعات، گامی ارزشمند برای تحقق اقتصاد دانشبنیان مردمی بردارد.
رئیس پژوهشگاه ایرانداک اظهار داشت که در هفت دوره گذشته، نزدیک به ۸۰۰ محصول فناورانه بومی از سازمانها و شرکتهای گوناگون در سطح کشور به دبیرخانه رویداد رسید و پس از ارزیابی دقیق، در سه حوزه «محصولات در قالب جایزه فناوری اطلاعات برتر (فاب)»، «شرکتهای تحولآفرین حوزه فناوری اطلاعات» و همچنین «مدیران برتر فناوری اطلاعات (مبفا)» معرفی و از آنها تجلیل شد.
اعطای جایزه ملی به حدود ۵۰ برگزیده
حسنزاده درباره بخشهای مختلف هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات گفت: در بخش محصول ۱۰۰ نفر، در حوزه مدیران حدود ۳۱ نفر و در بخش شرکتهای تحولآفرین ۲۶ شرکت ثبتنام کردند که در نهایت ، ۳۱ محصول، ۹ مدیر برتر و ۹ شرکت تحولآفرین به مرحله نهایی راه یافتند.
وی درباره امکان تکرار یک محصول در این رویداد گفت: چنین چیزی وجود ندارد اما ممکن است محصول ارتقا یافته در این دوره از جایزه ملی ایرانداک شرکت کرده باشد که در این شرایط معنی ندارد.
فعالیت تحقیقاتی برگرفته از هوش مصنوعی زیر ذره بین ایرانداک
رئیس پژوهشگاه ایرانداک درباره استفاده از هوش مصنوعی در کارهای تحقیقاتی گفت: هوش مصنوعی، مولد محتوا محور است که زمینه را برای نگارش و تحلیل و مصورسازی فراهمکرده است و در دنیا به صورت روزانه انجام میشود اما مرحله انتشار بر عهده انسان است که آیا خلافی شکل میگیرد یا نه؟ در پژوهشگاه هم مطالعاتی را آغاز کردیم و اکنون در حال توسعه ابزارهایی هستیم که متوجه شویم فعالیتهای تحقیقاتی علمی بر مبنای هوش مصنوعی انجام شده است یا خیر.
رئیس جایزه ملی علمی فناوری اطلاعات در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری سینا مبنی بر معیار ارزیابی مدیران موفق در حوزه هوش، مصنوعی و محصولات فناورانه با وجود موضوعاتی همچون تحریم، تورم و مسائلی از قبیل نبود معافیت مالیاتی برای شرکت های نوپا دانش بنیان گفت: در فرایند ارزیابی شرکت های دانش بنیان در بخش مدیران برتر فناوری اطلاعات (مبفا) معیار ارزیابی چگونگی سرپا نگه داشتن شرکتهای دانش بنیان با وجود موضوع تحریم و دیگر مسائلی که برشمرده شد لحاظ شده است.
وی در ادامه توضيحات خود متذکر شد: با این اوصاف اگر مجموعه مدیریتی نتواند مجموعه تجاری خود را توسعه دهد و یا ارزش آفرینی نکند قاعدتا از دایره انتخاب این جایزه ملی خارج است. بنابراین تمام شاخص ها و ویژگی ها به صورت ویژه مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.
حسنزاده درباره نقش ایرانداک در حمایت از معرفی محصولات جایزه ملی این رویداد گفت: بخش خصوصی در این رویداد بیشترین مشارکت را در مقایسه با بخش دولتی داشته و به عبارتی شرکتهای خصوصی، جلوتر از شرکتهای دولتی هستند که در همه دنیا هم به این شکل است.