نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

اولویت‌های دوره سوم جایزه ملی فناوری نکست اعلام شد

جایزه ملی فناوری «نکست»

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که در دومین دوره جایزه ملی فناوری نکست، معاونت علمی ریاست جمهوری، بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان به شرکت‌های دانش‌بنیان منتخب در قالب حمایت بلاعوض و تسهیلات اعطا کرده است، گفت: فناوری‌های پیشرفته در حوزه‌های آب، انرژی، محیط‌زیست و کشاورزی، محور دوره سوم جایزه ملی نکست در سال آینده خواهد بود و میزبان دوره بعدی، بر اساس اعلام فراخوان انتخاب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری سینا، حسین افشین با بیان این‌که جایزه ملی فناوری «نکست»، از استمرار و حرکت شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت می‌کند، تصریح کرد: در دوره دوم جایزه ملی فناوری نکست، طرح‌های مبتنی بر فناوری‌های پیشرو و برتر شرکت‌های دانش‌بنیان در سه حوزه «کوانتوم، اپتیک و میکروالکترونیک»، «مواد و ساخت پیشرفته» و «زیست‌فناوری و پزشکی دقیق» داوری شدند و به مرحله نهایی راه یافتند.

حسین افشین، معاون علمی رئیس‌جمهور

 

افشین با اشاره به مشارکت بیش از ۱۳۵ شرکت دانش‌بنیان و ارائه طرح‌های فناورانه به دبیرخانه این دوره از جایزه، اظهار کرد: مبنای انتخاب شرکت‌های برگزیده، ارائه طرح فناورانه با حداقل سطح آمادگی فناوری ۴ (TRL۴) و داشتن دست کم سه محصول دانش‌بنیان با سطح آمادگی فناوری ۸ بود. پس از فرآیند داوری و ارزیابی، در نهایت ۷ شرکت در حوزه فناوری مواد و ساخت پیشرفته، ۸ شرکت در حوزه کوانتوم و الکترونیک انتخاب شدند و در گروه سوم، یعنی زیست‌فناوری و پزشکی دقیق نیز ۷ شرکت به مرحله نهایی این جایزه راه یافتند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به شناسایی و حمایت از ایده‌های نوآورانه و مبتنی بر فناوری‌های نوظهور در قالب جایزه نکست، ادامه داد: با توجه به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان بالغ و پیشرو در خلق محصول و خدمت کارآمد و ارزش‌آفرین، از دل فناوری‌های نوظهور و پیشرفته، این جایزه با هدف حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیانی که به سطح خوبی از آمادگی فناورانه رسیده‌اند، طراحی شده است تا این شرکت‌ها، به توسعه فناوری‌های نو و تکامل زنجیره فناوری‌ها کمک کنند.

به سوی برگزاری دوره سوم جایزه ملی فناوری نکست

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور، با بیان این‌که جایزه ملی نکست در هر دوره به حوزه‌های پیش‌برنده و اولویت‌دار فناوری توجه دارد، اظهار کرد: در دوره سوم جایزه ملی فناوری نکست، حوزه‌های آب، انرژی و کشاورزی به عنوان مهم‌ترین اولویت‌های فناورانه در نظر گرفته شده‌اند.

افشین با اشاره به برگزاری این جایزه توسط معاونت علمی با هدف ترغیب شرکت‌های دانش‌بنیان به توسعه فناوری‌های آینده در شرکت‌های بالغ، خاطرنشان کرد: این جایزه با هدف شناسایی، حمایت و تجاری‌سازی فناوری‌های پیشرفته در برطرف کردن چالش‌های آب، انرژی و امنیت غذا برگزار می‌شود.

۱۰۰ میلیارد تومان تخصیص بودجه برای جوایز «نکست»

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به جوایز اعطا شده به برندگان این دوره از جایزه ملی فناوری نکست، افزود: ما در این دوره، به برنده جایگاه نخست هر بخش فناوری، ۵ میلیارد تومان جایزه نقدی و ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات اختصاص دادیم. برندگان رتبه دوم هر بخش نیز، ۳ میلیارد تومان جایزه نقدی و ۹ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند و به رتبه‌های سوم نیز ۲میلیارد تومان جایزه نقدی و ۶میلیارد تومان تسهیلات اعطا شد. همچنین در هر حوزه فناوری، شرکت‌هایی که در توسعه محصولاتشان، گامی رو به جلو در استفاده از فناوری‌های نو برداشته بودند، در بخش «جایزه پیشگامی»، مورد تقدیر قرار گرفتند و تسهیلات هوشمند (قابل تبدیل به بلاعوض) ۲ تا ۶ میلیارد تومانی و تسهیلات با سود مشروط دریافت کردند.

افشین با اشاره به دستاوردهای دوره‌های گذشته این جایزه، اظهار کرد: در دومین سال برگزاری جایزه نکست، معاونت علمی بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان برای استمرار نوآوری و فناوری در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت مالی در قالب جوایز بلاعوض و تسهیلات توسعه و تجاری‌سازی فناورانه ارائه کرده است. این جایزه در راستای ترویج و ترغیب شرکت‌ها، به توسعه فناوری‌های نوظهور، برای توسعه صنعت و کارآفرینی فناورانه صورت گرفت.

انتخاب میزبان بعدی نکست از طریق فراخوان

معاون علمی رئیس جمهور، با اشاره به روند برگزاری دوره آتی جایزه ملی فناوری نکست، گفت: برای برگزاری این رویداد در سال آینده، میزبان رویداد از طریق یک فراخوان عمومی انتخاب خواهد شد.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به چگونگی اعلام آمادگی برای میزبانی دوره سوم جایزه نکست، خاطرنشان کرد: پارک‌های علم و فناوری و شهرک‌های علمی و تحقیقاتی استان‌هایی که متقاضی میزبانی دوره سوم رویداد نکست هستند، حداکثر تا پانزدهم اسفندماه امسال فرصت دارند طی نامه‌ای پیشنهاد خود را اعلام کنند.

افشین در پایان بر ضرورت همکاری بین بخش‌های دولتی و خصوصی برای توسعه فناوری‌های راهبردی کشور تأکید کرد و افزود: با تمرکز بر چالش‌های اساسی کشور در حوزه‌های آب، انرژی و کشاورزی می‌توان گام‌های مؤثری در مسیر توسعه پایدار و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان برداشت.

منبع: ایسنا

خروج از نسخه موبایل