ساخت ربات بازوی همکار در دانشگاه آزاد

به گزارش ایرنا، آرش احمدی نیا دانشجوی واحد علوم و تحقیقات و طراح این ربات گفت: ربات 'بازوی همکار' شامل دو بازوی مکاترونیکی است که هر یک از بازوها در راستای محور طولی و در مقابل یکدیگر قرار دارند و در این مدل از طراحی تمامی فعالیت های بازوها در یک فضای شیشه ای و محدود به فضای آزمایشگاهی جهت ترکیب مواد سیال و یا جابجایی اجسام صلب در نظر گرفته و پیاده سازی شده است.
وی ادامه داد: هر بازو دارای سه درجه آزادی (چهار مفصل دورانی) است که تمامی نقاط مختصات اصلی دکارتی را پوشش خواهد داد و سعی شده است تا با پیاده سازی الگوریتم های کنترلی مختلف و پاسخ دهی حسگرها به صورت بلادرنگ همانند سازی بیشتری به عملکرد دست انسان صورت پذیرد.
احمدی نیا با بیان اینکه کنترل بازوها به دو روش دستی و نیمه اتوماتیک انجام می شود، تصریح کرد: در روش دستی کاربر با پوشیدن یک دست مجازی حرکات ربات را همچون حرکت دست خود کنترل کرده و فعالیت های مورد نظر را انجام می دهد و در روش نیمه اتوماتیک کاربر ابتدا سناریوی انجام فعالیت بازو را در نرم افزار به ربات خواهد داد و تغییر سناریو ها در مدت زمان کل فعالیت را به صورت دستی در اختیار خواهد داشت. 
به گفته این دانشجوی واحد علوم و تحقیقات، از کاربردهای این ربات می توان در علم پزشکی جهت ترکیب مواد مورد نیاز روش شیمی درمانی، در زمینه کشاورزی به منظور تولید کود آلی، در زمینه فناوری هسته ای جهت ترکیب مواد رادیواکتیویته و در صنعت بسته بندی جهت افزایش بازدهی تولید بهره گرفت.
دوازدهمین مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران (ایران اپن 2017) از 15 تا 18 فروردین ماه به همت کمیته ملی ربوکاپ و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین و معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور 378 تیم از 14 کشور جهان برگزار شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا