در جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی که به میزبانی جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، مسئولان این نهاد از نقشآفرینی در رفع گلوگاههای فناورانه کشور، ارائه خدمات پزشکی نوین و بهویژه تمرکز بر تشخیص زودهنگام سرطان سخن گفتند. آنان همچنین خواستار حمایت بیشتر مجلس از فعالیتهای علمی و پژوهشی جهاددانشگاهی شدند.
به گزارش خبرگزاری سینا، دکتر «حسن مسلمی نائینی» عصر امروز روز گذشته در جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی که در محل سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: حضور نمایندگان مجلس در جهاددانشگاهی باعث دلگرمی ماست و پشتیانی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از این نهاد، پژوهشگران و همکاران ما را در ارائه خدمات باکیفیت به مردم امیدوارتر میکند.
وی با اشاره به نقشآفرینی جهاددانشگاهی در رفع گلوگاههای فناورانه در کشور بیان کرد: نتایج بسیاری از پژوهشها و تحقیقات ما یا به برخی مقررات در دولت تبدیل شده و یا به محصولات نوآورانه و دانشبنیان تبدیل شده است که باید نسبت به این فعالیتها اطلاعرسانی دقیقی داشته باشیم تا مردم و مسوولان از فعالیتهای دانش محوری که در این سازمان انجام میشود بیاطلاع نباشند.
دکتر مسلمینائینی با بیان اینکه جهاددانشگاهی بیش از 3 هزار میلیارد دانش فنی دارد که در حال فروش آن به بخش خصوصی است، گفت: ما در حوزه گیاهان دارویی به توفیقات بسیار ارزشمندی دست یافتهایم و در حال حاضر در سراسر کشور داروهای تولیدی جهاددانشگاهی عرضه میشود که این موضوع برای بنده و همکارانم باعث افتخار است.
رئیس جهاددانشگاهی همچنین ضمن تقدیر از دغدغهمندی و فعالیتهای گسترده جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: این واحد با بهرهگیری از توانمندیهای پژوهشی، آموزشی و خدمات تخصصی در حوزههای مختلف، در تلاش بوده تا به بازویی علمی برای دولت در استان خراسان رضوی تبدیل شود.
در ادامه این جلسه دکتر حسین امینیمشهدی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی ضمن خیرمقدم به اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، اظهار کرد: تقارن زمانی و مکانی این جلسه را که همزمان با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و نیمه شعبان است را به فال نیک میگیریم و از توجهی که اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به جهاددانشگاهی خراسان رضوی داشتند قدردانی میکنم.
وی با اشاره به گستره فعالیتهای این سازمان بیان کرد: جهاددانشگاهی خراسان رضوی به عنوان بزرگترین واحد استانی این نهاد در کشور منشا خدمات متنوعی در ساحتهای مختلف فرهنگی، پزشکی، پژوهشی و آموزشی در استان بوده است؛ به طوری که در سال گذشته موفق به ارائه بیش از 1 میلیون و 200 هزار خدمت به مردم خراسان رضوی شدیم.
امینیمشهدی با تاکید بر اینکه عمده خدمات جهاددانشگاهی در خراسان رضوی در حوزه خدمات پزشکی و تشخیص طبی متمرکز بوده است، تصریح کرد: از آنجا که این سازمان، سازمانی پویا است و دغدغه پژوهشگران و همکاران ما نقش آفرینی هرچه بیشتر و بهتر در جهت حل معضلات و مشکلات جامعه است، در حوزه پزشکی با توجه به روند افزایشی مرگومیرهای ناشی از سرطان و هزینههای سنگین درمان برای بیماران، وظیفه خود دانستیم تا پروژه احداث مرکز تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان در شرق را در دستور کار خود قرار دهیم.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: این درحالی است که به ثمر نشستن این پروژه بزرگ و بهرهمندی مردم شرق کشور از این خدمات تنها با بضاعت جهاددانشگاهی مسیر نیست و ما برای انجام پروژههای توسعهای خود نیاز به حمایتهای قانونی و نظارتی دولت و نمایندگان داریم.
وی افزود: امیدواریم با احداث این مرکز، جهاددانشگاهی خراسان رضوی در انجام رسالت خود در زمینه تشخیص زودهنگام سرطان و ارائه خدمات باکیفیت به مردم موفق باشد، بهگونهای که دیگر اقشار کمبرخوردار در مواجهه با بیماری سرطان و پرداخت هزینههای سنگین دغدغهای نداشته باشند.
در ادامه این نشست، دکتر دهقاننیری، معاون پزشکی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی به تشریح اقدامات و خدمات این معاونت پرداخت و گفت: به جرات میتوان ادعا کرد خدماتی که در حوزه پزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی به مردم ارائه میشود نظیری در کشور ندارد.
وی با بیان اینکه حدود 70 درصد امکانات این سازمان در حوزه پزشکی متمرکز شده است، بیان کرد: این خدمات یا از جهت علمی و یا از نظر تعرفه میتواند در کشور الگو باشد.
معاون پزشکی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه آزمایشگاههای تشخیص طبی این سازمان در استان به صورت میانگین روزانه به بیش از 3 هزار نفر خدمات ارائه میکند، بیان کرد: در وزارت بهداشت و درمان تمرکز اصلی بر مساله درمان است در حالی که در بیماری مانند سرطان مساله تشخیص زودرس اهمیت بسیار زیادی دارد که جهاددانشگاهی با عنایت به نیروهای متخصص و دغدغهمندی که در اختیار دارد بر روی احداث مرکز تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان تمرکز کرده است تا بتواند به مردم استان و زائران حرم امام رضا(ع) خدمات با کیفیت و ارزان در مواجهه با این بیماری ارائه کند.
در بخش دیگری از این جلسه تریبون در اختیار دکتر رامین صرامی، رئیس پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه ورود جهاددانشگاهی در حوزه درمان پزشکی بستری لازم جهت فعالیتهای پژوهشی این نهاد به شمار میرود، اظهار کرد: این دو عنصر لازم و ملزوم یکدیگر هستند. اولین پروژه ژن درمانی را چند جوان در جهاددانشگاهی به راه انداختند که اثرات آن در آینده قابل مشاهده و باعث حیرت خواهد شد، نمایندگان محترم درنظر داشته باشند که ما با حداقل بضاعت بیشترین خروجی علمی و پژوهشی را در کشور ارائه میکنیم.
وی خطاب به اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجس شورای اسلامی گفت: در عین حال ظرفیت جهاددانشگاهی به مراتب بیشتر از چیزی است که گمان میکنید و از شما درخواست داریم تا ماموریتهای کلان ملی را به جهاددانشگاهی واگذار کنید و از ما نتیجه را بخواهید.
در ادامه دکتر پروانه افشاریان، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان با تاکید بر اینکه اگر خروجی پژوهشهای ما به بطن جامعه نرسد فایدهای نخواهد داشت، بیان کرد: جهاددانشگاهی خدماتی با کیفیت اما با قیمت بسیار پایین را به مردم ارائه میدهد، در حالی که برای ارائه این خدمات هزینههای بسیار بیشتری در قبال آنچه از مردم دریافت میشود صرف میکنیم، با توجه به رشد صد در صدی که هرساله در هزینهها با آن مواجه هستیم ضروری است تا نمایندگان مجلس نگاه ویژهای را معطوف به جهاددانشگاهی کنند.
در بخش دیگر این نشست نیز ابراهیم مروتی، مدیر خبرگزاری ایسنا در خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از چارچوبهای مهم در حوزه بهداشت و درمان کشور مساله تامین تجهیزات و لوازم پزشکی است،این موضوع هم به دولت و هم متعاقبا به مردم فشار زیادی وارد میکند، همان طور که میگوییم رعایت بهداشت مقدم بر درمان است در مواجهه به بیماریهایی همچون سرطان نیز حمایت از فعالیتهای پژوهشی در مقابل هزینههایی که برای درمان صورت میگیرد بسیار ناچیز است.
وی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درخواست کرد تا با افزایش اعتبارات حوزه پژوهش هم به پژوهشگران انگیزه و نقش بیشتری در جهت حل مشکلات کشور بدهند و هم مردم از نظر مادی و معنوی کمتر دچار آسیب شوند.
منبع: روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی