نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

چهارمین جشنواره ملی امیر کبیر به کار خود پایان داد/ تاکید بر ظرفیت موثر این جشنواره برای اتصال دانشگاه، صنعت و جامعه

اختتامیه چهارمین جشنواره امیرکبیر به عنوان یک کار مشترک میان جهاددانشگاهی البرز، اتاق بازرگانی البرز و بنیاد نخبگان البرز برگزار و در آن بر این که این جشنواره ظرفیت موثری برای اتصال دانشگاه، صنعت و جامعه است، تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری سینا، مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره امیرکبیر به عنوان یک کار مشترک میان جهاددانشگاهی البرز، اتاق بازرگانی البرز و بنیاد نخبگان البرز برگزار شد.

در این مراسم پیام دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به این جشنواره قرائت شد. در متن این پیام آمده است:

دانشگاه به عنوان مکان و نهاد دانش، بسترهای پویای رشد و پیشرفت در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و مدیریتی جامعه را تامین می‌کند و به عنوان یک نهاد اجتماعی، برای جامعه و در خدمت نیازهای جامعه است.

دانشگاه با وجود ظرفیت‌ها و قابلیت‌هایی که دارند و خدمات شایان و در خور شایسته‌ای که به جامعه داشته‌اند، اما در ارتباط با صنعت و بخش‌های تولیدی و خدماتی با نارسایی‌هایی روبه‌رو هستند.

صنعت نیز همچون دانشگاه علی‌رغم توفیقات و دستاوردهایی که داشته است، آن گونه که بایسته است نتوانسته از ظرفیت‌های نهاد علم بهره وافی ببرد و ارتباط ساختارمند قوی و استواری بین این دو ضلع اصلی شکل نگرفته است.

در این بستر، هر گونه تلاشی که در ایجاد ارتباط دانشگاه، صنعت و جامعه نقش ایفاد نماید و در شکل گیری این گفتمان موثر واقع شود، ستودنی است.

یکی از ظرفیت‌های موثری که در این زمینه می‌تواند به عنوان نقطه اتصال و ارتباط کارآمد میان اضلاع سه‌گانه دانشگاه، صنعت و جامعه نقش ایفا کند و جشنواره ملی امیرکبیر نیز به درستی آن را هدف‌گذاری کرده است، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی است که با توجه به حجم انبوه مسائل و مشکلات صنعت و جامعه، هدایت این پارساهای دانشجویی در جهت پاسخگویی به نیازها و تقاضاها و دغدغه‌های مذکور، تحول بزرگی را در جامعه ایجاد خواهد کرد؛ به گونه‌ای که هم دانشگاه، هم صنعت و هم جامعه از این رویکرد منتفع خواهد شد. بدون تردید، باید تلاش کنیم با ایجاد زبان مفاهمه بین دانشگاه و صنعت، با قرارگرفتن در مسیر تولید علم و در افکندن بنیان‌های فکری و علمی، با ایجاد محیط و شرایط تحقیق و توسعه که پیشرفت پایداری را در توسعه صنعتی امکان پذیر سازد، در جهت پاسخگویی به نیاز‎‌های فزانیده محیط به ویژه نیازهای جامعه و بازار کار نقش ایفا نماییم.

به جهاددانشگاهی، اتاق بازرگانی و بنیاد نخبگان به عنوان متولیان این جشنواره که اکنون برگزاری چهارمین دوره این رویداد ملی را تجربه می‌کنند خداقوت و دستمریزاد می‌گویم و از خداوند متعال موفقیت شما را در پیشبرد و دستیابی به اهداف جشنواره که توسعه و تعالی جامعه را در پی دارد، مسالت می‌نمایم.

کشور بیش از هر زمانی به تعامل میان علم و تولید نیاز دارد

در ادامه مراسم پرهام رضایی رییس اتاق بازرگانی البرز با اشاره به اهمیت تعامل میان علم و صنعت اظهار کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری کشور ما نیازمند تعامل سازنده میان علم و تولید است، متأسفانه تحقیقات دانشگاهی به جای حل مشکلات صنعت، بیشتر در کتابخانه‌ها باقی می‌مانند و این شکاف، مانعی جدی در مسیر توسعه علمی و صنعتی کشور است.

وی افزود: در بسیاری از کشورها، با اعمال سیاست‌های تشویقی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه تقویت شده اما در ایران همچنان فرآیندهای ارتباطی با موانع اداری و مالی روبرو است.

رئیس اتاق بازرگانی البرز در ادامه گفت: با وجود تلاش‌های متعدد نهادهای دولتی، هنوز شاهد هماهنگی ضعیف میان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف در ارتباط با صنعت و دانشگاه هستیم. این عدم هماهنگی نه تنها باعث هدررفت منابع است بلکه موجب سردرگمی صنایع و دانشگاه‌ها نیز می‌شود.

وی همچنین بر لزوم توجه به پیوند صنعت و دانشگاه به عنوان یکی از اصول اصلی سیاست‌گذاری‌های کلان علمی و اقتصادی کشور تأکید کرد و گفت: عدم تطابق دانش تولیدی در دانشگاه‌ها با نیازهای واقعی صنعت یکی از دلایل اصلی اتکای صنایع به واردات فناوری و مهاجرت نخبگان است.

رضایی گفت: همچنان شاهد مهاجرت نخبگان از کشور به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی و فضای نامناسب کسب‌وکار هستیم، خروج آنها یک تهدید جدی برای آینده اقتصادی کشور است و اگر سیاست‌ها در این زمینه تغییر نکند، نه تنها فرصت‌های بزرگ اقتصادی از دست می‌روند بلکه در رقابت جهانی نیز دچار عقب‌ماندگی می‌شویم.

رئیس اتاق بازرگانی البرز در ادامه بر لزوم تقویت بخش خصوصی و کاهش موانع تولید تأکید کرد و افزود: اتاق بازرگانی ایران بارها هشدار داده که دولت باید از مداخله‌گری فاصله بگیرد و نقش حمایتی و تسهیل‌گری خود را تقویت کند.

وی همچنین به ظرفیت‌های گسترده اقتصادی و پژوهشی این استان اشاره کرد و گفت: استان البرز با دارا بودن پارک علم و فناوری و صندوق پژوهش و نوآوری، می‌تواند الگویی موفق در حمایت از نخبگان باشد. انتظار می‌رود که دولت با اجرای طرح‌های بورسیه نخبگان، از این ظرفیت‌ها در البرز و دیگر نقاط کشور بهره‌برداری بهینه داشته باشد.

رضایی در ادامه افزود: این طرح‌ها نه تنها به تامین مالی پژوهش‌های نوآورانه کمک می‌کنند بلکه زمینه‌ساز ورود استعدادهای دانشگاهی به چرخه تولید و صنعت و ارائه تسهیلات تحقیقاتی به آنان خواهد بود.

وی با قدردانی از تلاش برگزارکنندگان چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر و مشارکت دانشجویان، اساتید و فعالان صنعت در جهت تحقق این رویداد ملی، ابراز امیدواری کرد که این جشنواره زمینه‌ساز پیشرفت‌های بیشتر در عرصه اقتصادی و شکوفایی تعامل میان صنعت و دانشگاه در کشور باشد.

جشنواره امیرکبیر به نگاه ملی نیاز دارد

محمد نبیونی در این مراسم گفت: طی دو سال اخیر حدود ۲۰۰ هزار پایان‌نامه و رساله دانشجویی در سامانه ایرانداک ثبت شده است. در حالی که اطلاع‌رسانی بسیار گسترده‌ای درباره جشنواره امیرکبیر در سراسر کشور انجام گرفت؛ اما تعداد پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ارسالی به دبیرخانه بسیار کم بوده است.

نبیونی افزود: این نشان می‌دهد ارتباط میان صنعت و دانشگاه واقعاً برقرار نیست و باید برای آن چاره‌اندیشی کرد. این مهمترین رویداد علمی است که در استان البرز برگزار می‌شود اما از میان ۲۱ مرکز علمی و پژوهشی که در استان مستقر است؛ چند نهاد در این جشنواره حضور پیدا کرده‌اند؟

وی با اشاره به مشارکت بنیاد نخبگان، جهاد دانشگاهی و اتاق بازرگانی در گفتمان‌سازی ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه، گفت: این سه نهاد با قرار گرفتن کنار هم، کار خود را در گفتان سازی انجام داده‌اند اما باقی دستگاه‌ها هم باید نقش خود را ایفا کنند. این جشنواره به نگاه ملی نیاز دارد و لازم است در دوره بعد در سطح ملی به آن توجه شود.

نزدیکی دانشگاه و صنعت به شکوفایی علمی و اقتصادی کشور کمک می‌کند

دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره امیرکبیر در جمع خبرنگاران گفت: مسأله ارتباط دانشگاه و صنعت از جمله نیازهای واقعی و امروز کشور است. در این راستا دانشگاه‌ها باید از نقش صرفاً آموزشی فراتر بروند و به‌عنوان موتور محرک نوآوری و توسعه اقتصادی عمل کنند. یکی از بهترین راه‌ها برای تحقق این هدف، هدایت پایان‌نامه‌های دانشجویی به سمت نیازهای واقعی صنعت است.

وی درباره اهمیت ارتباط پایان‌نامه‌ها با صنعت، گفت: بسیاری از صنایع با چالش‌هایی مواجه هستند که می‌توان از طریق پژوهش‌های علمی، راه‌ حل‌هایی برای آن‌ها ارائه داد. اگر پایان‌نامه‌ها بر اساس نیازهای واقعی صنعت تعریف شوند، علاوه بر ارتقای سطح علمی کشور، به رشد اقتصادی نیز کمک می‌شود. موضوع دیگر افزایش اشتغال‌پذیری دانشجویان است. یکی از مشکلات اصلی فارغ‌التحصیلان، نبود تجربه عملی است. انجام پروژه‌های صنعتی در قالب پایان‌نامه موجب افزایش مهارت‌های کاربردی دانشجویان می‌شود و زمینه اشتغال آن‌ها را فراهم می‌کند.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی جلوگیری از هدررفت منابع پژوهشی را یکی دیگر نتایج ارتباط صنعت و دانشگاه عنوان و اعلام کرد: هر ساله هزاران پایان‌نامه در کشور نگارش می‌شود که بسیاری از آن‌ها تنها در کتابخانه‌ها بایگانی شده و کاربردی در صنعت ندارند. اگر این پژوهش‌ها در مسیر صحیح قرار گیرند، می‌توانند تحولی بزرگ در بخش‌های صنعتی و اقتصادی ایجاد کنند.

وی در ادامه به راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت در حوزه پایان‌نامه‌ها اشاره کرد و گفت: ایجاد سامانه‌های ارتباطی بین دانشگاه و صنعت و تقویت آن و حل کاستی‌ها، ایجاد بانک اطلاعاتی از نیازهای پژوهشی صنایع و تطبیق آن با توانمندی‌های علمی دانشگاه‌ها، حمایت مالی و تشویق پایان‌نامه‌های مسئله‌محور، ارائه تسهیلات و گرنت‌های تحقیقاتی به دانشجویانی که پایان‌نامه‌های آن‌ها در راستای حل مشکلات صنعتی تعریف شده‌اند، تعامل مستمر میان اساتید و مدیران صنعتی و برگزاری جلسات منظم میان دانشگاهیان و فعالان صنعتی برای تعریف پروژه‌های پژوهشی کاربردی از جمله این راهکارهاست.

دکتر کلانتر اضافه کرد: در کنار صنایع سخت، حوزه‌ای که باید بیش از پیش به آن توجه کنیم، صنایع نرم و فرهنگی است. این صنایع شامل بخش‌هایی مانند تولید محتوا، انیمیشن، بازی‌های رایانه‌ای، مد، گردشگری فرهنگی، و صنایع خلاق است. این حوزه‌ها علاوه بر ارزش اقتصادی بالا، به توسعه فرهنگی و هویتی کشور نیز کمک می‌کنند.

وی افزود: این صنایع به ایجاد اشتغال گسترده و ارزش افزوده بالا کمک می‌کند. همچنین کشورهایی که در حوزه صنایع فرهنگی فعال هستند، نفوذ فرهنگی بیشتری در جهان دارند. امیدوارم با همکاری نزدیک میان دانشگاه، صنعت و نهادهای تصمیم‌گیر، شاهد شکوفایی علمی و اقتصادی کشور باشیم.

جشنواره ملی امیرکبیر نقشه راه همکاری‌های مستمر صنعت و دانشگاه است

غلامرضا اسکندریان رییس جهاددانشگاهی البرز اظهارکرد: جشنواره امیرکبیر از آن جهت اهمیت دارد که توانسته است ارتباط صنعت و دانشگاه را به‌طور صحیح و عملیاتی برقرار کند، مسئله‌ای که در اسناد بالادستی و در سخنان مقامات ارشد نظام بارها به آن تأکید شده است.

وی افزود: استان البرز، به عنوان یکی از قطب‌های علمی و صنعتی کشور، ظرفیت‌های ویژه‌ای دارد. از جمله این ظرفیت‌ها می‌توان به پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌های معتبر این استان اشاره کرد که همگی در تحقق اهداف این جشنواره نقشی اساسی ایفا کرده‌اند. علاوه بر این، فعالیت‌های صنعتی گسترده‌ای که در بخش‌های دولتی و خصوصی استان وجود دارد، این جشنواره را به یکی از نمونه‌های موفق هم‌افزایی میان صنعت و دانشگاه تبدیل کرده است.

این مسئول تصریح کرد: یکی از نکات برجسته این جشنواره، همکاری‌های بین‌سازمانی و کار گروهی است که در آن به‌طور مؤثر و هماهنگ مشاهده می‌شود. سازمان‌هایی چون جهاد دانشگاهی، بنیاد نخبگان، و اتاق بازرگانی، هرکدام به سهم خود در این پروژه مشارکت کرده‌اند و این همکاری‌ها در نهایت منجر به نتایج قابل‌توجهی شده است.

وی گفت: این جشنواره بر این باور است که پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری، ظرفیت بالایی برای حل مسائل و نیازهای واقعی جامعه و صنعت دارند. اما متأسفانه هنوز از این ظرفیت‌ها آن‌طور که باید بهره‌برداری نشده است. با توجه به آمارها، تنها درصد کمی از پایان‌نامه‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی به‌طور مستقیم به نیازهای واقعی صنعت و جامعه مرتبط هستند.

اسکندریان توضیح داد: در حال حاضر، در بهترین حالت، تنها ۱۰ درصد از پروژه‌های دانشجویی و پایان‌نامه‌ها به نیازهای بخش صنعت پاسخ می‌دهند. با این حال، حجم تولید پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در کشور بسیار بالا است و این خود یک پتانسیل عظیم برای استفاده در بخش‌های مختلف صنعتی و اقتصادی به شمار می‌رود.

این مسئول اظهار کرد: برای بهره‌برداری مؤثر از این ظرفیت‌ها، لازم است که پایان‌نامه‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی به‌طور هدفمندتر و فعال‌تر به سمت نیازهای واقعی صنعت هدایت شوند. این امر مستلزم همکاری مستمر و نزدیک میان دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و صنایع مختلف است تا از این طریق دانش و فناوری‌های جدید به سمت رفع مشکلات و چالش‌های واقعی کشور هدایت شوند.

وی همچنین بر اهمیت ادامه‌دار بودن این گونه همکاری‌ها و جشنواره‌ها تأکید کرد و گفت: جشنواره امیرکبیر نمونه‌ای از همکاری‌های مؤثر میان صنعت و دانشگاه است که می‌تواند به عنوان الگویی برای سایر استان‌ها و رویدادهای مشابه در سطح کشور مطرح شود. امیدوارم این جشنواره بتواند در آینده به بهبود وضعیت فعلی و ایجاد بستری مناسب برای حل مشکلات کشور کمک کند.

وی ادامه داد: در چهارمین دوره جشنواره امیرکبیر، برای نخستین بار تمامی مراحل جشنواره به‌طور کامل آنلاین انجام شد. از اعلام فراخوان تا داوری آثار و انتخاب نفرات برتر، همه‌چیز از طریق یک نرم‌افزار اختصاصی پیگیری و اجرایی شد. این تحول باعث شد که آثار از سراسر کشور به‌صورت متمرکز جمع‌آوری شوند و فرآیند داوری به‌صورت دقیق و شفاف پیش رود.

اسکندریان توضیح داد: مزایای این تحول، علاوه بر افزایش سرعت و تسهیل در انجام فرآیندها، شامل ارتقای شفافیت در ارزیابی‌ها و بهبود دقت داوری‌ها بود. در همین راستا، تمامی آثاری که از سراسر کشور به جشنواره ارسال شده بودند، بدون هیچ‌گونه تأثیری از خطاهای انسانی و با استفاده از معیارهای دقیق علمی مورد ارزیابی قرار گرفتند. این فرآیند آنلاین، باعث شد تا تمامی مراحل جشنواره با شفافیت بیشتر و دقت بالاتر اجرا شود.

رییس جهاددانشگاهی البرز بیان کرد: این فرآیند آنلاین همچنین به ما این امکان را داد که تجربیات این دوره را به‌طور کامل مستندسازی کرده و آن‌ها را برای استفاده در دوره‌های بعدی به‌عنوان مرجع قرار دهیم. این مستندسازی نه‌تنها به بهبود فرآیندهای آینده کمک خواهد کرد، بلکه به‌عنوان یک ابزار آموزشی برای دوره‌های بعدی نیز بسیار مفید خواهد بود.

وی گفت: یکی از دستاوردهای مهم و تأثیرگذار این دوره، ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع از پروژه‌های علمی و صنعتی ب ود که به‌ویژه برای کارفرمایان و نهادهای صنعتی و اقتصادی قابل‌استفاده است. این بانک اطلاعاتی به‌عنوان یک پل ارتباطی میان دانشگاه‌ها و صنعت عمل می‌کند و می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای توسعه همکاری‌های علمی و صنعتی در آینده استفاده شود.

این مسئول تصریح کرد: با راه‌اندازی این بانک اطلاعاتی، دیگر کارفرمایان و صنعتگران می‌توانند به‌راحتی به پروژه‌های علمی که در دانشگاه‌ها انجام شده دسترسی پیدا و از آن‌ها برای رفع چالش‌های خود استفاده کنند. این سامانه به‌ویژه برای کسانی که در حوزه تحقیق و توسعه فعال هستند، بسیار مفید خواهد بود و می‌تواند به‌طور مستقیم بر رشد و پیشرفت صنایع مختلف کشور تأثیرگذار باشد.

وی ادامه داد:این بانک اطلاعاتی همچنین به ما کمک خواهد کرد که پروژه‌های تحقیقاتی را به‌طور هدفمند به نیازهای صنعت و جامعه مرتبط کنیم و از ظرفیت‌های علمی کشور به‌طور مؤثرتری استفاده کنیم.

وی گفت: یکی دیگر از اقدامات مهم در این دوره، مصاحبه‌های کیفی با نفرات برتر سه دوره گذشته جشنواره بود. در این مصاحبه‌ها، تلاش کردیم تا تجربیات افراد موفق را از نزدیک بررسی کنیم و بفهمیم که آن‌ها در فرآیند انتقال پایان‌نامه‌های خود به پروژه‌های عملی با چه چالش‌هایی روبرو شده‌اند. همچنین، به دنبال آن بودیم که عوامل مؤثر در موفقیت یا عدم موفقیت این افراد را شناسایی کنیم.

اسکندریان اظهار کرد: در این مصاحبه‌ها به ما کمک کرد تا بتوانیم مشکلات موجود در مسیر تبدیل پایان‌نامه‌ها به پروژه‌های کاربردی را شناسایی کرده و راهکارهای جدیدی برای رفع این مشکلات پیدا کنیم. این تجربیات می‌تواند در قالب توصیه‌هایی برای دانشجویان و کارفرمایان آینده در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

رئیس جهاددانشگاهی البرز گفت: این مصاحبه‌ها همچنین می‌تواند به کارفرمایان کمک کند تا بهتر بتوانند از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها استفاده کنند و فرآیند تبدیل تحقیقات دانشگاهی به پروژه‌های عملیاتی را تسهیل کند.

وی بیان کرد: در این دوره، یکی از اقدامات تکمیلی بسیار مؤثر، برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور دانشگاهیان و صنعتگران بود. این نشست‌ها در مکان‌های مختلفی مانند اتاق بازرگانی، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه خوارزمی برگزار شد و هدف از آن‌ها ایجاد فضایی برای بحث و تبادل نظر در مورد چالش‌ها و فرصت‌های موجود در مسیر همکاری‌های دانشگاه و صنعت بود.

اسکندریان افزود: در این نشست‌ها، ما توانستیم به بررسی دقیق‌تر موضوعاتی چون چگونگی انتقال پایان‌نامه‌های دانشجویی به پروژه‌های عملیاتی، مشکلات موجود در این مسیر و نحوه رفع آن‌ها بپردازیم. این نشست‌ها فرصت خوبی برای ایجاد تعامل بین صنعتگران و دانشگاهیان فراهم آورد و بحث‌های ارزشمندی پیرامون بهبود همکاری‌های علمی و صنعتی در کشور مطرح شد.

وی ادامه داد: هدف نهایی ما از این نشست‌ها، پیدا کردن راه‌حل‌ها و پیشنهادات عملیاتی برای تسهیل این فرآیند بود. این راهکارها می‌توانند به‌عنوان مبنای کار برای دوره‌های بعدی جشنواره و همچنین برای سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران کشور مورد استفاده قرار گیرند.

این مسئول توضیح داد: امید ما این است که دستاوردهای این دوره، به‌ویژه در زمینه ایجاد بانک اطلاعاتی و تسهیل فرآیندهای آنلاین، به‌عنوان یک الگوی موفق در استان البرز پیاده‌سازی شود و در صورت اثبات کارآیی آن، این الگو به سایر استان‌ها و در نهایت به سطح ملی گسترش یابد.

رئیس جهاددانشگاهی البرز در ادامه به چالش‌ها و موانعی که در مسیر تعامل میان صنعت و دانشگاه وجود دارد، اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات عمده‌ای که در جلسات تخصصی با آن مواجه شدیم، نبود زبان مشترک میان اهل دانشگاه و اهل صنعت است. در بسیاری از موارد مشاهده می‌شود که این دو گروه نمی‌توانند به‌طور مؤثر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

وی توضیح داد: پس از بررسی‌های فراوان، تصمیم گرفتیم که یک دبیرخانه مشترک با همکاری بنیاد نخبگان، اتاق بازرگانی و جهاد دانشگاهی راه‌اندازی کنیم تا زمینه گفت‌وگوهای مستمر و تعامل بیشتر فراهم شود. این دبیرخانه می‌تواند به‌عنوان یک پل ارتباطی، به تسهیل این فرآیند کمک کند.

این مسئول گفت: در جلسات مختلف، فعالان صنعت بارها گفته‌اند که دانشگاه‌ها به صنعت نزدیک نمی‌شوند و معمولاً از دیدگاهی از بالا به موضوع نگاه می‌کنند. در مقابل، دانشگاهیان هم اذعان دارند که نمی‌دانند چگونه باید با صنعت ارتباط برقرار کنند و نیاز به راهنمایی دارند.

اسکندریان اظهار کرد: در این راستا، ما پیشنهاد دادیم که این ارتباط باید از سوی خود ما آغاز شود. در واقع، باید افرادی از صنعت و دانشگاه با هم گرد هم آیند تا به‌طور مشترک مسیرهای جدیدی برای همکاری پیدا کنند. این فرآیند باید به‌طور فعال از هر دو طرف پیگیری شود.

وی به برنامه‌های آتی برای تقویت اکوسیستم نوآوری استان اشاره کرد و گفت: با همکاری پارک علم و فناوری استان، امیدواریم بتوانیم نقشی کلیدی در توسعه اکوسیستم نوآوری ایفا کنیم. این همکاری می‌تواند کمک شایانی به رشد و توسعه پروژه‌های نوآورانه داشته باشد.

این مسئول در ادامه گفت: ما به‌دنبال طراحی سازوکارهای جدیدی برای حمایت از نخبگان علمی هستیم. این سازوکارها باید به‌گونه‌ای باشند که نخبگان بتوانند ایده‌های خود را به‌طور مؤثر به صنعت منتقل کنند و از پتانسیل‌های خود برای پیشبرد پروژه‌های علمی و صنعتی استفاده کنند.

وی افزود: این اقدامات به‌ویژه برای کسانی که وقت و انرژی زیادی را صرف ایده‌پردازی کرده‌اند، حیاتی است. ما باید از ایده‌ها و دستاوردهای آنها بهره‌برداری کنیم و از فراموشی این استعدادها جلوگیری کنیم.

این مسئول در پایان با تأکید بر اهمیت هم‌گرایی میان نهادهای مختلف در این حوزه گفت: هدف نهایی ما از برگزاری این جشنواره‌ها و اقدامات جانبی، رسیدن به هم‌گرایی راهبردی بین نهادهای مختلفی است که در حوزه صنعت و دانشگاه فعالیت می‌کنند. این هم‌گرایی می‌تواند به کاهش فاصله میان تئوری و عمل کمک کند و مسیر جدیدی را برای همکاری‌های آینده باز کند.

ارسال بیش از ۱۱۰۰ رساله و پایان‌نامه به جشنواره ملی امیرکبیر

احمدرضا فیروزی در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی امیرکبیر که امروز، چهارشنبه ۲۴ بهمن در اتاق بازرگانی البرز برگزار شد، با بیان اینکه این جشنواره مأموریت بزرگ ایجاد ارتباط میان دانشگاه با صنعت و جامعه را دنبال می‌کند، گفت: از این دوره استقبال خوبی صورت گرفته است و نفراتی از سراسر کشور بین برگزیدگان حضور دارند.

وی افزود: جشنواره امیرکبیر به عنوان یک کار مشترک میان جهاد دانشگاهی البرز، اتاق بازرگانی البرز و بنیاد نخبگان البرز تلاش کرده در عمل ارتباط بین دانشگاه با صنعت و جامعه را دنبال کند و در این حوزه تعامل خوبی شکل گرفته است.

فیروزی درباره فرآیند برگزاری جشنواره از ابتدا تا اختتامیه، گفت: شورای سیاستگذاری جشنواره از تابستان امسال جلسات خود را شروع کرد. برای دریافت آثار هم یک سامانه طراحی شد تا کل فرآیند در این سامانه طی شود.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی افزود: کمیته‌های علمی، اجرایی، اطلاع‌رسانی و داوری برای برگزاری جشنواره شکل گرفت. کمیته اطلاع‌رسانی با بیش از ۱۰ هزار دانشگاه، سازمان و نهاد مکاتبه کرد.

وی با بیان اینکه امکان مشارکت در هفت گروه علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست، علوم پزشکی، دامپزشکی و علوم دامی و هنر و معماری در این جشنواره امکان‌پذیر بود، خاطرنشان کرد: بیشترین مشارکت در حوزه فنی و مهندسی صورت گرفت. علوم انسانی هم که سال‌های گذشته مشارکت کمتری داشت امسال با استقبال خوبی همراه شد.

دبیر جشنواره ملی امیرکبیر گفت: دو معیار شرکت در این جشنواره دفاع از اثر از یکم مهر ۱۴۰۰ تا ۳۰ مهر ۱۴۰۳ و تدوین شدن در پاسخ به یک نیاز و داشتن تقاضای کارفرمایی بود.

فیروزی گفت: ۹۰۰ اثر از طرف سازمان‌ها و دانشگاه‌ها به صورت لیستی به دبیرخانه جشنواره ارسال و ۲۲۱ نفر هم آثار خود را در سامانه جشنواره بازگذاری کردند.

وی با بیان اینکه از ۷۲ دانشگاه کشور در این جشنواره مشارکت داشتند، ادامه داد: بیشترین مشارکت به ترتیب توسط دانشگاه تهران با ۱۹ اثر، دانشگاه تربیت مدرس و خوارزمی با ۱۲ اثر، دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه ارومیه، دانشگاه رازی و دانشگاه علامه طباطبایی رقم خورد. استان‌هایی که بیشترین مشارکت را داشتند به ترتیب تهران، البرز و سیستان و بلوچستان بودند.

منبع: روابط عمومی جهاددانشگاهی

خروج از نسخه موبایل