محمدرضا عارف، بر نقش محوری معاونت علمی و فناوری در برنامهریزی، سیاستگذاری و ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعه هوش مصنوعی در کشور تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری سینا، محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، در جلسهای پیرامون هوش مصنوعی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر هیأت دولت، رئیس سازمان اداری و استخدامی و مسئولان دستگاههای مرتبط، ضمن اشاره به برخی چالشها برای ورود فناوری به کشور در گذشته گفت: با راهبردها و حمایتهای مؤثر مقام معظم رهبری در خصوص اولویت و ضرورت ورود فناوریهای نوین به کشور، در سند چشمانداز، دیگر چالشی برای ورود فناوری به کشور نداشتیم.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: با تلاش دانشگاهیان و به ویژه فرهنگستان علوم، در راستای تدوین اسناد و مقالات مؤید ضرورت، اهمیت و اولویت هوش مصنوعی، این موضوع مبنای تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت. این شورا بر اساس تجارب موفق گذشته، همانند نانو و سایبر، بر ضرورت کار ستادی و تشکیل یک شورای عالی در حوزه هوش مصنوعی تمرکز، برنامهریزی و اقدام کرد. در این راستا، مصوبه مهمی از طریق اعضای شورا در خصوص تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی به تصویب رسید و تصمیمگیریهای کلان در زمینه هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای مربوطه به موقع انجام شد. همه اعضا بر تشکیل مرکزیت مقتدری برای پیگیری امور مربوط به هوش مصنوعی تأکید داشتهاند.
عارف تأکید کرد: هوش مصنوعی ضرورتی است که در سالهای آینده تمام ابعاد زندگی مردم و دولتها را دربرمیگیرد و در آینده، بخشی وجود نخواهد داشت که به هوش مصنوعی متکی نباشد. معاون اول رئیسجمهور با اشاره به پیگیریهای مکرر معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای برگزاری جلسات منظم با تمرکز بر هوش مصنوعی، خاطرنشان کرد: با انسجام، انگیزه و نشاط معاونت علمی و فناوری و سایر دستگاهها، پیشرفتهای خوبی در مدت زمان روی کار آمدن دولت چهاردهم در حوزه هوش مصنوعی شاهد هستیم.
وی ادامه داد: هرگونه هزینه در این حوزه، سرمایهگذاری برای آینده کشور است. در کنار تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی، لزوم ایجاد یک مرکز برای مدیریت و اجرای این حوزه بهویژه در زمینه تسهیلگری در کنار سیاستگذاریها دیده شده است که باید هر چه سریعتر در مورد ایجاد یک سازمان یا ستاد در کنار شورای راهبری تصمیمگیری شود.
عارف با اشاره به فرآیندهای قانونی تشکیل شورا یا سازمان هوش مصنوعی در کشور، بیان کرد: موفقیتهای کشور در حوزههای نانو و سایبر مرهون اجماع بود. امروز نیز در خصوص هوش مصنوعی، جز اجماع و بهرهگیری از نظرات همه دستگاهها و بخشها راهی نداریم.
معاون اول رئیسجمهور، ضرورت ایجاد یک تشکیلات پویا و فعال در زمینه امور اجرایی هوش مصنوعی را با یک مسئول مشخص و پاسخگو و ترکیبی از متخصصان دانشگاهی و بخش خصوصی و حضور وزارتخانههای مربوطه در سطوح عالی و برجسته اعلام و تأکید کرد: باید امور مربوط به هوش مصنوعی در یک فضای فنی و تخصصی پیگیری شود.
وی تأکید کرد: در هماهنگی و تقسیم کار ملی، وظیفه هر وزارتخانه در حوزه هوش مصنوعی مشخص شود و کار اصلی این ستاد تسهیلگری و حمایت و تخصیص اعتبارات به نقشآفرینان حوزه هوش مصنوعی است. این ستاد باید نقشی مهم و جدی برای نظارت بر اجرایی شدن برنامههای خود و شورای عالی راهبری ایفا کند.
همچنین در این جلسه گزارشی از برگزاری جلسات منظم در خصوص بررسی تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی و همچنین ستاد یا مرکز هوش مصنوعی ارائه شد.
منبع: مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری