نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

صنایع دستی در کجا رایگان آموزش داده می‌شود/ زنگ اختصاصی صنایع دستی در مدارس

معاون صنایع دستی کشور گفت: صنایع دستی در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، فرهنگسراها، خانه‌های صنایع دستی و کانون‌های آموزشی در استان‌ها به صورت رایگان به هنرجویان آموزش داده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری سینا، مریم جلالی اظهار داشت: صنایع دستی مشتری محور است و براساس تقاضای هنرجویان برخی از رشته‌های هنری در مراکز دولتی به صورت رایگان و آموزشگاه‌های خصوصی با پرداخت هزینه آموزش داده می‌شود مثلاً اکنون چرم دوزی در بیشتر آموزشگاه ها آموزش داده می‌شود که مورد اقبال قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه اکنون آیینه کاری در پژوهشکده میراث فرهنگی به هنرجویان آموزش داده می‌شود، افزود: با همگرایی که با دانشگاه‌ها بخصوص معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد و انجمن‌های هنری دانشگاه‌ها صورت گرفته دانشجویان صنایع دستی به دانشجویان سایر رشته‌ها رایگان آموزش می‌دهند.

جلالی تاکید کرد: آموزش های صنایع دستی با توجه به نوع اقلیم است مثلا در اصفهان بیشتر منبت، معرق، میناکاری و قلم زنی، در کرمان شیرکی پیچ (نوعی گلیم) سیرجان و در رشت چادرشب‌بافی آموزش داده می‌شود.

زنگ اختصاصی صنایع دستی در مدارس

معاون صنایع دستی کشور گفت: در حال طراحی نظام آموزشی هستیم و با گفت و گویی که با مسئولان آموزش پرورش شده از سال آینده زنگ اختصاصی صنایع دستی برای مدارس در نظر گرفته می شود تا دانش آموزان در اوقات فراغت صنایع دستی آموزش ببینند.

جلالی با بیان اینکه تشکل‌ها و زنجیره‌های ارزش ما علاوه بر فروش محصولات صنایع دستی موظفند مواد اولیه در اختیار هنرجویان قرار دهند و به آنها آموزش دهند تا بتوانند کالای مورد نظر را ایجاد کنند، ادامه داد: به دنبال ایجاد کارگاه‌های کوچک نساجی در مدارس و خانه‌ها هستیم تا این شغل فراموش نشود.

وی اضافه کرد: براساس انعقاد تفاهمنامه‌ با ارتش جمهوری اسلامی، ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان زندان‌ها به سربازان در پادگان‌ها و زندانیان در زندان، صنایع‌دستی به صورت رایگان آموزش داده می‌شود.

اختصاص بیش از یک همت تسهیلات برای طرح‌های اشتغالزایی

معاون صنایع دستی کشور درباره تسهیلات اشتغالزایی به هنرمندان نیز گفت: تسهیلات برای دو بخش مشاغل خانگی و طرح‌های ملی تقسیم شده است. از سال۱۴۰۰ تاکنون حدود یک همت و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای طرح‌های اشتغالزایی اختصاص یافته است هر چند این میزان تسهیلات کافی نیست.

جلالی افزود: در بودجه سال ۱۴۰۴ چون بند ب تبصره ۱۶ و تبصره ۱۸ تجمیع شده در تلاش هستیم از تسهیلاتی که سایر ارگان‌ها برای مشاغل، جمعیت و بیمه استفاد می‌کنند برای مشاغل خانگی بهره بگیریم.

منبع: ایرنا

خروج از نسخه موبایل