استان خوزستان پلاتوی استاندارد اجرای تئاتر ندارد
کارگردان نمایش «لام» از آثار برگزیده چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر متذکر شد در استان خوزستان پلاتوی استاندارد اجرای تئاتر وجود ندارد و همین امر مخاطبان تئاتری را فراری میدهد.
به گزارش خبرگزاری سینا، نمایش «لام» به نویسندگی و کارگردانی مجتبی رستمیفر از شهر اهواز که در چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر حضور داشت، توانست تندیس بهترین طراحی صدا، لوح تقدیر طراحی نور و تندیس بهترین کارگردانی را از آن خود کند. این نمایش در بخشهای طراحی صحنه و لباس نیز کاندیدای دریافت تندیس بود.
مجتبی رستمیفر درباره وضعیت اجرای عمومی نمایش «لام» با توجه به جوایز و اقبالی که این اثر در جشنواره چهل و سوم تئاتر فجر کسب کرد، گفت: قبل از برگزاری چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر نمایش «لام» را در شهر اهواز در قالب اجرای عمومی روی صحنه بردیم و اگر حمایتی انجام شود هدفمان اجرای عمومی در شهر تهران در سال آینده است. بعد از اختتامیه جشنواره صحبتهایی ابتدایی در این زمینه داشتیم. سالن مناسب اجرای ما سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر است که البته این مجموعه برنامههای خود را دارد ولی قولهایی به ما داده شده است.
وی درباره بازخورد اجرای عمومی «لام» در شهر اهواز، یادآور شد: خوشبختانه توانستهام در شهر اهواز طی سالهای گذشته تماشاگر خود را جذب کنم و اجرای عموم خوبی هم برای آثارمان داریم. در زمینه زیرساختی استان خوزستان با مشکل مواجه است و سالن و پلاتوی استاندارد تئاتر ندارد. ما در مرکز ثروتمندترین استان ایران زندگی میکنیم و شرکتهای بزرگ نفتی در جایگاه مسئولیت اجتماعیشان می توانند بخشی از بودجه خود را به حمایت از فرهنگ و هنر استان و ساخت پلاتوی استاندارد تئاتر اختصاص دهند. نبود پلاتوی استاندارد تئاتر مخاطب را اذیت میکند.
رستمیفر تأکید کرد: سال ها است که درباره این قضیه صحبت میکنیم و اتفاقی که امسال برای تئاتر استان خوزستان در جشنواره تئاتر فجر رقم خورد میتواند نگاه مسئولان استان را نسبت به تئاتر تغییر دهد. متأسفانه تئاتر در استانها معطوف به جشنوارهها میشود. جشنواره تئاتر فجر به عنوان مهمترین رویداد تئاتری ایران میتواند باعث معرفی آثار شود اما آنچه که باعث عرضه و معرفی هنرمندان میشود اجرای عمومی بلندمدت است. باید شرایطی به وجود بیاید که این آثار با برنامهریزی ادارهکل هنرهای نمایشی برای استانها، اجرای عموم داشته باشند تا بهتر و بیشتر دیده شوند.
کارگردان نمایش «لام» درباره ارزیابی خود از دوره چهل و سوم جشنواره بینالمللی تئاتر فجر توضیح داد: جشنواره امسال مثل ادوار گذشته برگزار شد ولی این دوره به لحاظ حضور هنرمندان بهنام کشوری نسبت به ۲ سال گذشته خیلی بهتر بود و آثار پربارتری را نسبت به ۲ سال گذشته در جشنواره تئاتر فجر دیدیم. در این دوره احترامی که به هنرمندان گذاشته میشد خیلی خوب بود.
وی درباره وضعیت تسویه کمکهزینه و دریافت بخش نقدی جوایز جشنواره گفت: کمک هزینه گروه به طور کامل تسویه شده و جوایز نقدی هم ۲ روز بعد از اختتامیه جشنواره پرداخت شد.
رستمیفر متذکر شد: باید در استانها حمایتهای نقدی از گروههای تئاتری انجام شود. سالها است به دلیل منفعلبودن انجمنهای هنرهای نمایشی حمایتی از تولید آثار تئاتری نمیشود. پیشتر انجمنها به گروههای استانها هزینه تولید اختصاص میدادند ولی سالها است که این اتفاق نمیافتد و فقط کمکی ناچیز به آثاری که به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا میکنند، انجام میشود. اگر «لام» به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا نمیکرد چه بسا ضرر مالی نیز میدید. بحث ایاب و ذهاب خیلی بالا بود، کمک هزینهای پرداخت شد اما خیلی کفاف هزینههای جاری گروه ها را نمیداد. گفته میشود که بودجهها محدود است اما باید ساز و کار دیگری به خصوص در استانها برای تئاتر دیده شود.
این کارگردان تئاتر در پایان سخنان خود تصریح کرد: ما در داخل استانها باید مردم را به تماشای تئاتر عادت دهیم اما نبود زیرساخت و پلاتوهای استاندارد مخاطبان را فراری میدهد.
عکس از پریا امامی