صنایع دستی فرصت طلایی برای جایگزینی درآمدهای نفتی

معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس با اشاره به رشد بازار جهانی صنایع دستی، این صنعت را راهکاری مؤثر برای توسعه اقتصادی و کاهش وابستگی به نفت دانست و بر ضرورت حمایت‌های قانونی و توسعه زیرساخت‌ها تأکید کرد.

محمد فرخ زاده امروز، ۱۸ بهمن‌ماه با بیان اینکه در سال ۲۰۲۲، بازار جهانی صنایع دستی به ارزشی نزدیک به ٧٠٤,٧ میلیارد دلار رسید افزود: پیش بینی می شود که این بازار بین سال های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۸ تا ٪ ۱۱٫۸ رشد کند و به فروش ۱۳۷۶,۱۲ میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۸ برسد.

وی بیان کرد: این درحالی است که میزان درآمد ایران از فروش نفت حدود ۴۴ میلیارد دلار می‌باشد و اگر به این بازار توجه شود درآمد آن جایگزین خوبی برای درآمد نفتی و جلوگیری از آسیب های تحریم خواهد بود.

سهم بازار جهانی صنعت خلاق چقدر است؟

معاون استاندار فارس با اشاره به اینکه سهم بازار جهانی صنعت خلاق در سال ۲۰۲۳ تقریبا ۹۸۵ میلیارد دلار است افزود این صنعت حدود ۳۰۰ میلیون شغل را در بردارد.

وی افزود بازار جهانی صنعت خلاق میتواند ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تا قبل از سال ۲۰۳۰ به خود اختصاص دهد و هم‌اکنون امریکا، انگلیس و چین به ترتیب در صدر تولید کنندگان صنایع هنری در جهان قرار دارند.

فرخ زاده با بیان اینکه تجارت صنایع دستی و آثار فاخر هنری منبع مهم صادرات و ارز بالقوه خارجی به ویژه در مناطق در حال توسعه مانند هند و چین است رشد این صنعت را عامل موثری در توسعه اقتصادی ایران دانست که باید توجه ویژه به آن شود و موانع گسترش آن برطرف گردد.

وی با گلایه از وضعیت بازار صنایع دستی خواستار نقش حمایت گر دستگاه های متولی شد.

رئیس کارگروه صنایع دستی و فرش دستباف با بیان اینکه شورای برنامه ریزی استان و شورای اسلامی شهر شیراز هر دو مصوبه حمایتی خرید آثار صنایع را ابلاغ نموده اند از مجموعه های دولتی خواست سفارشات خود را از کارگاه‌های تولیدی داخل استان انجام دهند.

وی تاکید کرد اتحادیه صنایع دستی استان در این زمینه آماده همکاری با ادارات فارس است.

فرخ زاده با اشاره به اینکه بسیاری از استان‌ها، صنایع دستی استان خود را به وزارتخانه ها می برند و با اصرار و تبلیغ، نظر معاونین توسعه و پشتیبانی را برای خرید هدایای متمرکز داخلی و خارجی جلب می کنند افزود شایسته است مدیران فارس نیز جهت حمایت از هنرمندان استان به این مسأله اهتمام ویژه نشان دهند.

با حلوا حلوا گفتن و چند خبر در رسانه ها دهان شیرین نمی شود!

معاون استاندار فارس گلایه‌ای نیز از روند توسعه صنایع دستی در روستاهای هدف گردشگری داشت و افزود برخی روستاهای هدف گردشگری با ثبت یک رشته از صنایع دستی فعال نخواهند شد و نیاز است اداره کل میراث فرهنگی و صنعت معدن و تجارت و اداره کل امور عشایر به عنوان متولیان سالانه حداقل ده روستا را با تمام ظرفیت زیر باز آموزش، حمایت خرید تجهیزات، خرید تضمینی محصولات و ایجاد بازار و تخصیص تسهیلات برای راه اندازی کارگاه‌های خانگی و کوچک ببرد.

فرخ زاده با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه بخش صنایع دستی بسیار ضعیف دیده شده افزود تجدید نظر در قانون و الحاق مواردی به قانون تامین مالی تولید و زیرساخت ها فرصت خوبی برای جبران کم کاری و عقب ماندگی های قانونی است.

وی خاطرنشان کرد: تخصیص سهم تسهیلات توسط بانک های دولتی و خصوصی، تلاش مضاعف اتاق بازرگانی برای تولید و صادرات، ایجاد و ساماندهی تعاونی های توسعه شهری و روستایی توسط اتاق تعاون، تمرکز بر تسهیلگری و نظامات تشویقی توسط گمرکات، استفاده از ظرفیت عشایر استان توسط امور عشایر، توسعه بازارچه ها و آموزش صنایع دستی در فرهنگسراها توسط شهرداری ها و مرمت و تخصیص خانه های تاریخی و موزه ها به صنایع دستی و هنرهای سنتی حداقل اقدامات دستگاههای اجرایی در حمایت از این بخش مهم فرهنگی و اقتصادی می باشد.

معاون استاندار فارس تاکید کرد: اتحادیه صنایع دستی علاوه بر اقدامات ارزشمند قبلی تمرکز خود را بر روی ساماندهی تعاونی‌ها، کارگاه‌ها، اساتید و پیشکسوتان، آموزش فراگیر صنایع دستی و تخصیص تجهیزات و امکانات مورد نیاز و نقش آن در اقتصاد خانوار و بصورت ویژه بر روی صادرات بگذارد تا این جامعه سهم و نقش خود را در توسعه اقتصادی ایفا نماید.

فرخ زاده با اظهار تأسف از اینکه شهرک صنایع دستی مدتهاست بین اداره کل راه و شهرسازی و شرکت شهرک های صنعتی پاسکاری می شود، تصریح کرد: علیرغم مصوبات محکم در کمیسیون های تخصصی استان متاسفانه اهتمامی برای تعیین تکلیف آن وجود ندارد و بایستی با پیگیری میراث فرهنگی استان در اسرع وقت تعیین تکلیف گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا