سید محمد جواد صدریمهر ضمن حضور در سومین دوره طرح کیمیاپلاس، طی سخنانی گفت: مهمترین کاری که در مدل توسعه زیستبوم علم و فناوری مورد غفلت واقع شد، سرمایهگذاری روی انسانها بود. ما به اندازهای که شتابدهنده، مرکز نوآوری، رشد و پارک ایجاد کردیم، انسان تربیت نکردیم. این در حالی است که در هر کدام از این زیرساختها ما به انسانهای توسعهیافته و متفاوتی نیاز داریم تا بتوانیم آنها را در جاهای مختلف به کار بگیریم و دورههای کیمیاپلاس فرصتی برای رفع این غفلت است.
به گزارش خبرگزاری سینا، سومین دوره طرح کیمیاپلاس با عنوان «پرورش کارشناس توسعه اکوسیستم با رویکرد ارزشگذاری» از 15 دیماه در محل صندوق نوآوری و شکوفایی در حال برگزاری است.
سید محمد جواد صدریمهر، مدیر کل دفتر توسعه زیرساختهای زیستبوم نوآوری، ضمن حضور در این دوره، طی سخنانی گفت: ده پانزده سال پیش که زیستبوم نوآوری در کشور ما توسعه پیدا کرد، همه هم و غمها ناظر به توسعه کمّی زیستبوم بود و مدیران وقت، ضرورت روز را در توسعه سریع و کمی با قدرت بالا میدیدند. از این رو، در این دوران، شتابدهندهها، پارکهای علم و فناوری و کارخانههای نوآوری ایجاد شدند و یکی پس از دیگری شروع به کار کردند.
وی ادامه داد: موضوع توسعه زیرساخت در کشور ما، با مدل ترجمهای شروع شد و با مدل ترجمهای ادامه پیدا کرد و نیازهایی که در داخل کشور داشتیم با واردات پاسخ داده میشد، نه اینکه ساختاری برای پاسخ به نیازهایمان تعریف کرده باشیم. فکر می کردیم با اضافه شدن شتابنده و صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر زیستبوممان نوآور خواهدشد. اما واقعیت این است که علاوه بر این ادبیات ترجمهای، نیازمند کارهای مهمتری بودیم.
به گفته او، مهمترین موردی که در آن مدل توسعهای مورد غفلت واقع شد، سرمایهگذاری روی انسانها بود. وی تصریح کرد: ما به اندازهای که شتابدهنده، مرکز نوآوری، رشد و پارک ایجاد کردیم، انسان تربیت نکردیم. این در حالی است که در هر کدام از این زیرساختها ما به انسانهای توسعهیافته و متفاوتی نیاز داریم تا بتوانیم آنها را در جاهای مختلف به کار بگیریم.
صدریمهر با اشاره به اینکه از عملکردهای شبه منتورینگ، همین اتفاق امروز در رویداد کیمیاپلاس است، تصریح کرد: از بخشهایی که در تربیت نیروی انسانی از آن غفلت کردیم، حوزه ارزشگذاری است. امروز، صندوقهایخطرپذیر (VC) که قرار بود اقتصادیترین نهاد خطرپذیر در این زیستبوم باشند هم آنچنان که باید اقتصادی و خطرپذیر نیستند و دلیل آن این است که ما ارزشگذاری را بلد نیستیم و افرادی را برای این جایگاه تربیت نکردهایم. از این رو، سومین دوره کیمیا پالاس را به بحث پرورش کارشناس توسعه اکوسیستم با رویکرد ارزشگذاری اختصاص دادیم اما نگاه ما در این دوره، فارغ از بحث آموزش، شبکهسازی هم هست؛ کارشناسان ارزشگذار که بعضا در صندوقها، پارکها، شتابدهندهها و ….. فعالیت میکنند، ضمن استفاده از دورههای آموزشی به رد و بدل اطلاعات و شبکهسازی میپردازند و ما در معاونت آماده پذیرش پیشنهادات و ایدههای نوآورانه آنها هستیم.
گفتنی است سومین دوره طرح کیمیاپلاس با عنوان «پرورش کارشناس توسعه اکوسیستم با رویکرد ارزشگذاری» با حمایت دفتر توسعه زیرساختهای زیستبوم نوآوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، از ١۵ بهمن در حال برگزاریست.
این دور شامل ١٢٠ ساعت کارگاههای آموزشی بوده و به صورت حضوری برگزار میشود.
منبع: مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری