مدیرعامل شرکت دانش بنیان مدی مدیا از سرویس آنلاین پزشکی مدی مدیا می گوید:
اولین پلتفرم کاربردی پزشکی در ایران

ظهور و بروز فناوری در دنیای پزشکی منجر به اتفاقات بسیار مثبتی در روند تشخیص و درمان بیماری ها شده است. وجود انواع ابزارها و تجهیزات نوین در کنار نرم افزارها و پلتفرم‌هایی که با در نظر گرفتن شرایط و وقت بیمار و پزشک توسعه کرده و این روزها محبوبیت زیادی پیدا کرده‌‍اند.

زهرا خلجی: در ایران نیز شرکت های دانش بنیان نیز در سال های اخیر با کمک متخصصان جوان و حمایت سازمان های مربوطه به شکلی تساعدی در حال توسعه و تولید چنین ابزارها و پلتفرم هایی هستند. یکی از این پلتفرم های نام آشنا در دنیای پزشکی، سرویس دورا پزشکی مدی مدیاست.

برای نخستین بار در ایران سرویس های دورا پزشکی با همت یک شرکت دانش بنیان به نام مدی مدیا و همراهی شرکت های مخابرات و بنیاد علوی توسعه یافته که قرار است به صورت رایگان در مناطق محروم کشور خدمات خود را ارائه کند.

 

«یوسف محمدپور» بنیان گذار و مدیرعامل پلتفرم دانش بنیان مدی مدیا
«یوسف محمدپور» بنیان گذار و مدیرعامل پلتفرم دانش بنیان مدی مدیا

«یوسف محمدپور» بنیان گذار و مدیرعامل پلتفرم دانش بنیان مدی مدیا، رئیس كميسيون سلامت دیجیتال انجمن فاوای اتاق بازرگانی تهران و عضو کمیسیون هوش مصنوعي سازمان نظام صنفی یارانه ای کشور درباه این پلتفرم به خبرگزاری سینا گفت: «تمركز پلتفرم مدي مديا، روي بحث اتوماسيون مراكز درماني است. كار اين پلتفرم این است كه تمام فرآيندهاي مراكز درماني اعم از كلينيك ها، درمانگاه ها و مطب ها را تبدیل به فرایندی الکترونیکی کند که کار هم برای بیمار و هم برای پزشک از نظر زمانی به صرفه تر پیش برود.»

به گفته محمدپور، در حال حاضر تمركز آنها بر روي نسخه نويسي الكترونيكي است. در شرایطی که سالهاست دفترچه های تامین اجتماعی و سایر بیمه ها جمع شده است و رویکرد نسخه نویسی کاملا به شکلی آنلاین و الکترونیک درآمده است، پزشكان در این پلتفرم نسخه بیمار را می نویسند و بيمار با مراجعه به داروخانه یا آزمایشگاه و ارائه کد ملي می تواند خدماتش را دريافت كند. از سوی دیگر دسترسی پزشک به پرونده بیماران نیز تنها با وارد کردن کد ملی آنها تبدیل به راحتی در این پلتفرم امکان پذیر است. هر فرد می تواند پرونده الکترونیک خود را در این سرویس وارد کند تا پزشکان به سادگی به آن دسترسی داشته باشند.

 

بیشتر بخوانید:

نجات جان بیمار قلبی با فناوری ایرانی

تولید تبلت ویژه نابینایان با هدف تسهیل آموزش و رفع نیازها

توسعه فیبرنوری در کشور به کمک شرکت های خصوصی انجام می‌شود

 

مدیرعامل مدی مدیا درباره اینکه این چه مدت از زمان راه اندازی این پلتفرم می گذرد، گفت: «تقريبا يك سال است كه شركت مخابرات ايران، در راستای حمایت از توسعه کسب و کارها در سیاست های مدیریت جدید، هاب دیجیتال سلامت الکترونیک با نام هلثا را راه اندازي و روی پلتفرم ما سرمايه گذاري کرده تا با توجه به امکانات زیر ساختی به پزشكان در مراكز درماني معرفی کند.»

بنیان گذار این پلتفرم دانش بنیان در ادامه با بیان اینکه این پلتفرم یک نکته برجسته دارد، گفت: «نکته برجسته پلتفرم ما این است که کنار امکان نوشتن نسخه الكترونيك کارهایی از جمله انبارداري، حسابداري، كنترل دسترسی پرسنلي، تشکیل پرونده الكترونيك بيماران، نوبت دهی آنلاین و تداخل دارويي را مورد بررسي قرار مي دهد.»

او توضیح جامع تری درباره کنترل تداخل دارویی با این پلتفرم داد: «در این سرویس احتمال تداخل داروهایی که بیمار در حال حاضر مصرف می کند با داروهایی که پزشک قصد تجویز آنها را دارد را به پزشک اعلام می کند به صورت هشدار برای پزشک ظاهر می شود. به عنوان نمونه چنانچه پزشك براي بيمار دارويي تجويز كند، هوش مصنوعي موجود در پلتفرم به پزشك اخطار تداخل مي دهد. روی همان پلتفرم برای پزشک یک صفحه باز می شود و خطا اعلام می شود. به عنوان مثال، اگر یک بیماری چندی قبل به پزشک قلب مراجعه کرده باشد و چند روز بعد به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند، در زمان نسخه نویسی، تداخل های داروهایی که برای قلب تجویز شده اعلام روی پلتفرم به شکل پاپ آپ ظاهر می شود.»

محمدپور با اعلام اینکه این اپلیکیشن کاملا آنلاین است، درباره ضرورت وجود برنامه هایی در نظام سلامت کشور گفت: «با توجه به اینکه کشور ما به سمت پیری می رود و معمولا در سن بالا افراد به چند بیماری به طور همزمان مبتلا می شوند و نیاز است که به پزشکان مختلفی در روند درمان بیمار دخیل هستند، این تداخلات دارویی ناگزیر است، وجود چنین پلتفرم هایی برای مطب پزشکان که می تواند از اتفاقاتی که بعدا گریبان بیماران را می گیرد، جلوگیری کند، از این منظر اهمیت ویژه ای دارد.»

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا