نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کاهش پوکی استخوان با «تمرین قدرتی در آب»

در پژوهشی که توسط محققین ایرانی انجام شده، تاثیر 12 ماه تمرین قدرتی در آب بر تراکم استخوان مهره­های کمری و استخوان ران زنان یائسه مبتلا به پوکی استخوان مورد بررسی علمی قرار گرفته است.

در این پژوهش 30 زن یائسه مبتلا به پوکی استخوان مشارکت داشته اند که سن آن ها بین 50 تا 65 سال بوده است.

برای انجام آزمایش، زنان شرکت کننده به دو گروه «تجربی» و «کنترل» تقسیم شدند. گروه تجربی، به مدت 12 ماه، برنامه تمرین قدرتی در آب را به صورت 3 جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 50 دقیقه با راهنمایی محققین انجام دادند.

پوکی استخوان، یکی از رایج‌ترین مشکلاتی است که افراد سالمند جامعه به آن دچار گردیده و به دنبال آن دچار شکستی در استخوان‌های خود می‌گردند.

پس از این مدت، میزان تراکم و چگالی استخوان زنان فوق از طریق جذب سنجی انرژی اشعه ایکس و به روش استاندارد در مهره های L2 و L3 ستون فقرات کمری و همچنین استخوان ران انجام شد. سپس نتایج به دست آمده از این گروه با استفاده از روش های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و با وضعیت گروه کنترل که چنین تمرینی را انجام نداده بودند، مورد مقایسه قرار گرفت.

نتایج این بررسی ها نشان می دهد که انجام تمرینات ذکرشده، بر تراکم استخوان دومین و سومین مهره کمری و همچنین استخوان ران زنان یائسه تاثیر واضح و معنی­داری دارد.

همچنین بر اساس نتایج حاصله، انجام 12 ماه تمرین قدرتی در آب بر درصد نمره T مهره های کمری مورد آزمایش و استخوان ران زنان یائسه فوق دارای اثر قابل توجهی بوده است. نمره T یکی دیگر از شاخص های مهم برای ارزیابی میزان تراکم استخوان ها می باشد.

محققین مجری این پژوهش که از دانشگاه مازندران، دانشکده فنی و حرفه ای شریعتی و دانشگاه آزاد اسلامی تهران بوده اند، بر اساس یافته های تحقیق فوق اظهار داشته اند که تمرین قدرتی در آب می تواند به عنوان یکی از روش های مناسب احتمالی، به افزایش تراکم استخوانی در زنان یائسه مبتلا به پوکی استخوان منجر شده و لذا می بایست مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

قابل ذکر است نتایج پژوهش فوق در مجله «دانشگاه علوم پزشکی کردستان» منتشر گردیده است.

 

گزارش: محمدرضا دلفیه

با اقتباس از: برزنجه، س.پ. و همکاران. 1395. تاثیر 12 ماه تمرین قدرتی در آب بر تراکم استخوان مهره‌های کمری و استخوان ران زنان یائسه مبتلا به پوکی استخوان. مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 21(6): 35-27.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل