در هفته گذشته، منوچهر شاهسواری دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در نشستی با صاحبان آثار حاضر در جشنواره تذکراتی را مطرح کرد، همچنین شهرام میراب اقدم مستندساز جوان درگذشت.
به گزارش خبرگزاری سینا، «سینما» یکی از هنرهای هفتگانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویسها و گروههای خبری رسانهها به خود اختصاص میدهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذرهبین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل میشوند.
جشنوارههای سینمایی در کشورمان که بیشتر آنها در نیمه دوم سال برگزار میشوند، اخبار را حول این جشنوارهها پررنگ میکنند؛ مهمترین این رویدادهای سینمایی، «جشنواره فیلم فجر» است. با نزدیک شدن به ۱۲ بهمن ماه و آغاز این رویداد سینمایی که دوره چهل و سوم آن را شاهدیم، سبب شده که اخبار ویژه فیلمهای سینمایی برای جشنواره تعدد بیشتری پیدا کنند و بر همین اساس، طی هفته گذشته، بیشترین خبرهای مرتبط با آماده شدن فیلمها را برای جشنواره را منتشر کردیم که برخی از آنها را در گزارش پیشرو میشمریم.
در ادامه درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیشروی مخاطبان همراه خبرگزاری مهر قرار دهیم.
خبرهای «فیلم فجر»؛ از آرای منتقدان تا برنامه نمایش سینماهای مردمی
در هفته گذشته، خبر رسید که هیئت داوران انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی با هیئتی متشکل از محسن بیگآقا، ریحانه عابدنیا، بهمن عبدالهی، امین مبینی، صوفیا نصرالهی، سعید هاشم زاده و عباس یاری، به فیلمهای جشنواره چهل و سوم رأی میدهند.
خبر بعدی درباره اعلام برنامه نمایش سینماهای تهران در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بود.
۳۴ مجموعه سینمایی و ۵۴ پرده سینما در تهران در سه سانس از روز ۱۲ بهمن میزبان مخاطبان جشنواره فیلم فجر خواهند بود. همچنین پردیس سینمایی همیلا در منطقه ۵ و محله پونک تهران همزمان با چهل سومین جشنواره فیلم فجر افتتاح و به ظرفیت اکران سینمایی کشور اضافه خواهد شد.
برنامه نمایش سینماهای تهران در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
همچنین، سعید مستغاثی منتقد سینما و عضو سابق شورای پروانه ساخت و نمایش با حضور در یک برنامه اینترنتی، درباره فیلم «قاتل و وحشی» و «خدای جنگ» و همچنین ضعیف بودن برخی فیلمها از جمله فیلمهای دفاع مقدسی سخن گفت.
دیدار دبیر «فجر ۴۳» با فیلمسازان و تهدید به حذف برخی فیلمها
یکی از جلساتی که قبل از برگزاری رویداد بزرگی چون جشنواره فیلم فجر، منطقی است توسط دبیر جشنواره برگزار شود، جلسه با فیلمسازان به منظور اعلام و تشریح رویکردها و جزئیاتی از روند برگزاری این رویداد است.
بر اساس اعلام منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره چهل و سوم فجر در این جلسه، فیلمسازان باید برای رساندن نسخه نهایی عجله کنند، چرا که از هر زمانی که بلیت فروشی آغاز شود، اگر آن فیلم آماده نباشد، کانال فروش بلیت برای آن فیلم نیز حذف میشود.
معضل آماده نبودن نسخه نهایی فیلمها، همیشه قبل از آغاز جشنواره فیلم فجر وجود داشته، تا جایی که برخی از فیلمسازان حتی در جشنواره نیز نتوانستند نسخه دلخواه خود را اکران کنند!
شاهسواری همچنین در این جلسه به برخی وسواسهای تهیهکنندگان اشاره کرد و افزود: گاهی برخی تهیهکنندگان دچار وسواسهایی میشوند و نسخههای متفاوتی از فیلم به ما میدهند، در حالی که ما نمیتوانیم تشخیص دهیم کدام نسخه اصلی است؛ از شما میخواهم این کار را نکنید و تنها نسخه نهایی خود را به ما بدهید.
جلوگیری از تخلف و تقلب در سانسهای غیرواقعی
دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به اکران فوقالعاده غیرواقعی آثار اشاره کرد و گفت: تعداد نمایشهایی که تعیین شده، در سالنهای مردمی و تخصصی رسانهها، منتقدان، سالن شهرداری و بانک ملی است و غیر از این محلها هیچ سانس فوق العادهای برگزار نمیشود. گاهی برخی تهیهکنندگان با ارتباطاتی که دارند سانس فوق العاده برای فیلم خود برگزار میکنند تا فضای افکار عمومی را تحت تأثیر قرار دهند. نباید آرای مردمی را با سانسهای غیرواقعی مخدوش کنیم.
درگذشت شهرام میراب اقدم مستندساز جوان
از دیگر اتفاقات سینمای هفته گذشته، شهرام میراب اقدم مستندساز متولد سال ۱۳۵۸ بامداد ۳۰ دی ماه به دلیل سکته قلبی درگذشت. مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر شهرام میراب اقدم صبح دوشنبه اول بهمن در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار شد.
شهرام میراب اقدم متولد ١٣۵٨، فیلمساز فیلم کوتاه و مستند، تهیه کننده و تدوینگر سینما و تلویزیون بود. از مهمترین آثار این فیلمساز که بیشتر در حوزه سینمای مستند فعال بود میتوان فیلمهای «گرمابان»، «روزی روزگاری سینما»، «خیابان شاعر»، «آرامستان»، «ده کیلومتر دورتر»، «وادی خاموشان»، «بارگاه»، «دماغ» و … را برشمرد.
منبع: مهر