در مراسمی ویژه، مجموعهای از 1200 برگ سند تاریخی و هزاران کتاب نفیس که توسط داریوش نویدگویی اهدا شده بود، رونمایی شد.
مدیر سابق مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور، در این مراسم که امروز، ۴ دیماه برگزار شد، ضمن قدردانی از پنجاه سال تلاش داریوش نویدگویی در عرصه فرهنگ و چاپ و نشر کتاب، اقدامات شاخص وی را ایجاد موزههای فرهنگی با محوریت کتاب و اسناد و همچنین اهدای اسناد شخصی و کتب خطی به مراکز علمی و پژوهشی فارس برشمرد.
روحاله منوچهری اظهار کرد: شیراز، فارس و جنوب ایران مدیون خدمات صادقانه این چهره برجسته فرهنگی هستند.
منوچهری افزود: اهدای ۱۲۰۰ برگ سند و هزاران جلد کتاب نفیس که هر یک حاوی اطلاعات ارزشمندی از تاریخ، فرهنگ و مشاهیر فارس است، گامی ماندگار در حفظ میراث فرهنگی این منطقه محسوب میشود. آثار و برکات این اقدام فرهنگی نهتنها در فارس، بلکه در سراسر ایران، همواره ماندگار خواهد بود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، نیز در این مراسم با تجلیل از خدمات استاد نویدگویی طی نیم قرن گذشته گفت: خیرین حوزه فرهنگ و هنر، همچون این پیشکسوت برجسته، خود اسناد ماندگار و معتبر روزگار ما هستند.
مهدی رنجبر افزود: بنده نیز آمادگی خود را برای همکاری با فعالان فرهنگی استان اعلام میکنم تا با همراهی فرهیختگان فارس، طرحی نو در عرصه فرهنگ ایجاد کنیم.
در ادامه، ناشر برجسته و خیر فرهنگی، گزارشی از فعالیتهای خود ارائه داد.
داریوش نویدگویی به برپایی موزههای فرهنگی در اماکن مختلف شیراز، اهدای کتب خطی و چاپی نفیس و اسناد تاریخی به دانشگاهها و مراکز علمی از جمله پایگاه استنادی علوم منطقهای جهان اسلام (ISC) در شیراز، و ایجاد موزههای قرآن و کتاب در دروازه اصفهان اشاره کرد.
وی تأکید کرد: اسناد و کتب اهدایی من متعلق به همه مردم شیراز، فارس و ایران است و باید با جان و دل از آنها حفاظت کنیم.
نویدگویی در پایان اظهار کرد: از همه مردم دعوت میکنم اگر در خانه یا نزد اطرافیان خود اسناد تاریخی یا کتب خطی دارند، برای حفاظت بهتر آنها را به مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور بسپارند.
اکبر اسکندری، نویسنده و نسخهپژوه، نیز در این مراسم بر اهمیت اسناد تاریخی و ضرورت آموزش خواندن خطوط سیاقی و نسخهخوانی به نسل امروز و فردا تأکید کرد.
به گزارش سینا، این مجموعه ارزشمند که شامل اسناد تاریخی، کتب خطی و مدارک نفیس است، به کتابخانه ملی جنوب کشور اهدا شد تا بهعنوان گنجینهای ملی در خدمت پژوهشگران و آیندگان قرار گیرد.