دشت‌های آتشفشانی عطارد در رصد عکاسی فضاپیماها

تصاویر جدید ماموریت فضایی بِپی کُلُمبو (BepiColombo) شامل دو مدارگرد و در قالب ماموریت مشترک آژانس فضایی اروپا و آژانس کاوش‌های فضایی ژاپن، از سیاره عطارد صحنه‌هایی از دشت‌های آتشفشانی این سیاره را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری سینا، این مأموریت فضایی شامل دو ماهواره است که هم‌زمان و پیوسته با هم سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شدند. این فضاپیماها کمتر از ۲۰۰ مایل از سطح عطارد پرواز کرده و از دشت های آتشفشانی و دهانه های یخی عکس گرفتند. این ششمین باری است که این فضاپیما که در سال ۲۰۱۸ توسط آژانس فضایی اروپا به فضا پرتاب شد، پرواز می کند.

آژانس فضایی اروپا در بیانیه ای اعلام کرد این آخرین مانور کمک گرانشی است که به دو مدارگرد اجازه داد از هم جدا شوند، آنها اواخر سال ۲۰۲۶ به مدار سیاره می‌چرخند تا اطلاعات بیشتری را برای اخترشناسان کسب کنند.

مانور کمک گرانشی

عطارد کوچکترین و تا حدودی مرموزترین عضو منظومه شمسی و نزدیک به خورشید است. اما اطلاعات ما از این عضو هنوز بسیار ناقص است. می دانیم که عطارد ترکیبی غیرعادی دارد. مانند زمین، دارای یک هسته فلزی است. اما هسته فلزی عطارد ۸۰ درصد سیاره را اشغال می کند.

یکی از جالب‌ترین نکات در مورد عطارد این است که با وجود دمای به‌شدت داغ در بخش‌های آفتابی سیاره (دما می‌تواند به ۸۰۰ درجه فارنهایت برسد) مکان‌هایی در دهانه‌های نزدیک قطب‌ها وجود دارد که هرگز خورشید را نمی‌بینند.

منبع: ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا