11 محصول جدید در ویترین ایران‌ساخت 12

دوازدهمین نمایشگاه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایران‌ساخت، 23 تا 26 آذرماه، در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد. در این دوره از نمایشگاه از 11 محصول دانش‌بنیان با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و مقامات دولت رونمایی‌شد.

به گزارش خبرگزاری سینا، نمایش دستاوردهای داخلی در زمینه تولید تجهیزات و مواد آزمایشگاهی، کاهش وابستگی آزمایشگاه‌ها به تجهیزات و مواد وارداتی، ارتقای توانمندی تولیدکنندگان داخلی، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت توان آزمایشی و پژوهشی کشور همواره از اهدافی بوده ‌است که بانیان برگزاری نمایشگاه ایران‌ساخت در دوازده دوره برگزاری آن دنبال می‌کردند. از برنامه‌های جدی این نمایشگاه در کنار برگزاری جلسات B2B، برگزاری کارگاه‌ها، شبکه‌سازی و… رونمایی و معرفی محصولات جدید است و به تبع ایران‌ساخت دوازدهم هم از این رسم مالوف تهی نماند و پس از رونمایی از 5 محصول دانش‌بنیان با حضور رئیس‌جمهور در افتتاحیه نمایشگاه، از 6 محصول دیگر نیز در روزهای برگزاری با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور و سایر مقامات دولت رونمایی شد.

سامانه رادیوگرافی متحرک لوله‌ها

سامانه رادیوگرافی متحرک لوله‌ها

این محصول که به همت شرکت دانش‌بنیان «فناوری پرتونگاری پایا» بومی‌سازی شده، شامل یک مجموعه کنترل، مولد اشعه ایکس، لپ‌تاپ و نرم‌افزار پردازش تصویر و تحلیل و آشکارساز فلت پنل است و به عنوان محصولی متداول برای رادیوگرافی قابل حمل لوله‌ها در صنایع مختلف در دنیا کاربرد دارد. عملکرد محصول به این صورت است که از یک طرف به لوله تابش ایکس انجام می‌شود و با کمک آشکارساز فلت پنل که در سمت دیگر لوله نصب شده است تصویر در لپ‌تاپ یا تبلت تشکیل می‌شود. نرم‌افزار پردازش تصویر مختص شرکت فناوری رادیوگرافی پایا امکان نمایش و آنالیز عیوب مختلف مانند ترک، پوسیدگی، خوردگی و غیره در خطوط لوله در صنایع مختلف را فراهم می‌کند. آماده‌سازی آنلاین تصویر و قابلیت تجزیه و تحلیل با پردازش تصویر، شناسایی عیوب مختلف را ممکن می‌سازد.

دوربین فراطیفی قابل حمل

دوربین فراطیفی قابل حمل

این محصول که با تلاش شرکت دانش‌بنیان «پرتوافزار صنعت» تولید شده‌است، برای ثبت طیف از نمونه‌های مختلف به‌صورت میدانی کاربرد دارد. داده‌های این تصویربردار فراطیفی با اتصال یک گوشی هوشمند از درگاه یواس‌بی به آن ثبت می‌شود. این تصویربردار فراطیفی به صورت هدفمند برای استفاده در صنعت کشاورزی توسعه یافته است.

از این دستگاه به منظور اندازه‌گیری مولفه‌های بیوشیمی و فیزیولوژی محصولات کشاورزی استفاده می‌شود. محدوده طیفی گسترده و وضوح طیفی بالا ارزیابی دقیق شاخص‌های پوشش گیاهی در طول موج‌های مختلف را تضمین می‌کند.

اندازه‌گیری ویسکوزیته تحت فشار و دما

اندازه‌گیری ویسکوزیته تحت فشار و دما

 این محصول به همت شرکت دانش‌بنیان «به اندیشان بهره‌ور سنجش افق» بومی‌سازی شده است و در اندازه‌گیری ویسکوزیته‌ انواع مختلف سیالات اعم از خورنده (اسید) و غیرخورنده (سیال حفاری) تحت دما و فشار مخزن کاربرد دارد.

شبیه‌ساز آموزشی جراحی‌های افتالمیک مبتنی بر واقعیت مجازی

شبیه‌ساز آموزشی جراحی‌های افتالمیک مبتنی بر واقعیت مجازی

 این دستگاه که از سوی شرکت «آینده نگاری هم آفرینان افق» روانه بازار کشور شده‌است، به کمک فناوری واقعیت مجازی جهت آموزش برای رزیدنت‌های رشته‌های مختلف پزشکی استفاده می‌شود. در این شبیه‌ساز، رزیدنت‌ها پیش از مواجهه بالینی با بیمار واقعی، با بافت‌های مختلف این ناحیه و سناریوهای مختلف آشنا می‌شوند.

دستگاه تقطیر در فشار خلاء

دستگاه تقطیر در فشار خلاء

این دستگاه به همت شرکت دانش‌بنیان «نیک ابزار آزمای اروند» روانه بازار تجهیزات پزشکی کشور شده‌است و از آن برای جداسازی هیدروکربن‌های جداگانه نفت استفاده می شود. تقطیر در خلاء از بهترین روش‌های آزمایشگاهی و صنعتی است که برای جداسازی مواد در محلول‌های مایع به کار میرود. در این روش، محلول مورد نظر را تحت خلاء قرار می‌دهند و این امر باعث پایین‌تر آمدن دمای محلول خواهد شد. در نتیجه‌ این کار می‌توان با صرف انرژی کمتر، مواد محلول را از یکدیگر جدا کرد.

قیمت نمونه خارجی این دستگاه ۱۱۰هزار دلار است در حالی که نمونه ایرانی آن با یک‌پنجم قیمت یعنی حدود ۲۱هزار دلار به فروش می رسد. بومی سازی این محصول موجب ۸۰ درصد صرفه جویی ارزی شده است.

از این روش آزمون برای تعیین مشخصات تقطیر فرآورده های نفتی که ممکن است در صورت تقطیر در فشار اتمسفر تجزیه شوند، استفاده می‌شود.

داده‌های به دست آمده از این روش می‌تواند به عنوان یکی از ویژگی‌های فرآورده‌های نفتی که اغلب شامل محدودیت‌های فرآیند تقطیر است، مورد استفاده قرار گیرد.

دستگاه آزمون شارژ و دشارژ باتری و دستگاه تخلیه سریع باتری با جریان بالا

دستگاه آزمون شارژ و دشارژ باتری و دستگاه تخلیه سریع باتری با جریان بالا

فناوران شرکت دانش‌بنیان «مهان نگار افزار» موفق به بومی‌سازی این محصول شده‌اند که در حوزه انجام آزمایش‌های شارژ، دشارژ و استراحت روی باتری‌های سرب اسیدی خودروی و تست و اندازه‌گیری پارامترهای ولتاژ، جریان و زمان از دستگاه دشارژ با جریان بالای آزمایشگاهی و دقت بالا کاربرد دارد.

میکروسکوپ رامان بیولوژی برای آنالیز مواد زیستی از شرکت «طیف سنج فناوری آرنیک»، دستگاه فوتوفینیش از شرکت دانش‌بنیان «رسااندیشان موج پرداز»، دستگاه تست بلوک هیدرولیک (ساعتی) گیربکس‌های اتوماتیک از شرکت «سهامی خاص بهین تدبیر کادوس»، کیت آنالیز گاز- تیوپ گاز سنجی فوری، از شرکت دانش‌بنیان «بلور آزمای سنجش نور» و میز دو درجه آزادی شبیه‌ساز حرکت با چمبر حرارتی برودتی از شرکت دانش‌بنیان «موج فناوری هوشمند» هم از دیگر محصولاتی که در این دور از برگزاری نمایشگاه ایران‌ساخت رونمایی شد.

این دوره از نمایشگاه ایران‌ساخت میزبان بازدید رئیس‌جمهور، ‌وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر امور اقتصاد و دارایی، معاون راهبردی رئیس جمهور، معاون زنان رئیس جمهور، سخنگوی دولت، معاون امور مجلس رئیس‌جمهور و دیگر فعالان عرصه زیست‌بوم علم و فناوری از این نمایشگاه بود.

گفتنی است در ایران‌ساخت دوازدهم، ۲۷۸ شرکت دانش‌بنیان و  بیش از ۱۰ هزار و ۸۵ نمونه محصول با  هدف توسعه همکاری‌های تجاری داخلی و بین‌المللی و معرفی مناسب توانمندی‌ها و ظرفیت‌های فناوران فعال در شرکت‌های ایرانی به ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی، تست و آزمون پیشرفته محصولات خود را به مخاطبان این نمایشگاه عرضه کردند.

منبع: مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا