هدف کمپینهای این روز رواج این بینش است که تمام آبستنیها دانسته باشد و هیچ زنی به سبب محروم ماندن از اطلاعیابی و روشنگری و به خاطر عدم دسترسی به وسایل ضدبارداری ناخواسته حامله نشود. تنظیم خانواده راهنمای مناسبی برای درک زمان بچهدار شدن است و از ابزار «کنترل موالید» و روشهای دیگری چون آموزش جنسی، پیشگیری و مدیریت بیماریهای مقاربتی، مشاوره و مدیریت قبل از بارداری و مدیریت باروری استفاده میکند. خدمات تنظیم خانواده همه افراد بویژه جوانان را قادر میسازد تا بطور آزادانه تعداد و زمانبندی تولد فرزندان را تعیین کنند و ابزار مناسبی برای کسب آن برگزینند. تنظیم خانواده شامل عقیمسازی و سقط جنین نیز هست. تنظیم خانواده و جلوگیری از آبستنیهای ناخواسته، سقط جنین و توسعه بیماریهای جنسی ممانعت میکند.
به گزارش «بنیاد جمعیت زنان» آلمان، سالانه نزدیک 80 میلیون زن در کشورهای در حال توسعه بر خلاف میل خود حامله میشوند که نیمی از آنها به سقط جنین کشیده میشود. از هر 26 زن باردار آفریقایی یکی به سبب عواقب حاملگی یا دشواری وضع حمل جان میدهد. این وضعیت در مورد دختران با بارداری ناخواسته بیشتر است. سالانه بیش از 7 میلیون دختر به طور ناخواسته باردار و صاحب فرزند میشوند و محبور به تحمل عواقب پر از رنج و دشواری آن میشوند زیرا مجبور میشوند درس و مشق را رها کنند و زندگی فقیرانه و دشواری را آغاز ننمایند. در کشورهای در حال توسعه بارداری و وضع حمل عمدهترین عامل مرگ و میر دختران جوان است.
40 سال پیش سازمان ملل حق تنظیم خانواده و در نتیجه حق پیشگیری از بارداری را به عنوان یکی از موارد حقوق بشر به رسمیت شناخت. در سال 2007 به پیشنهاد شماری از سازمانهای غیردولتی مدافع حقوق زنان بویژه «جامعه اروپایی ضد بارداری» و «بینالملل مریم متوقف میکند»، روز 26 سپتامبر به عنوان «روز جهانی پیشگیری از بارداری ناخواسته» نامیده شد تا هیچ زنی به سبب محرومیت از اطلاعیابی و روشنگری مناسب و به خاطر عدم دسترسی به وسایل ضدبارداری، بطور ناخواسته باردار نشود.
No tags for this post.