دستگاه ثبت نقشه مغزی بومی‌سازی شد

متخصصان یک تیم تحقیقاتی فعال در یک مجموعه دانش‌بنیان کشورمان پس از پنج سال کار مطالعاتی موفق به بومی‌سازی و ساخت کامل دستگاه ثبت نقشه مغزی شدند؛ دستگاهی که تائیدیه کیفی یکی از مراکز تحقیقاتی معتبر اروپایی را اخذ کرده و حداقل ۴۰ درصد ارزان‌تر از نمونه‌های مشابه خارجی وارداتی است.

به گزارش خبرگزاری سیناپرس، امروزه جامعه پزشکان مغز و اعصاب و حتی روانپزشکان و روانشناسان برای آشنایی هرچه دقیق‌تر با چگونگی فعالیت مغز بیماران خود نیازمند پردازش سیگنال‌ها و ترجمه زبان مغز هستند و یکی از روش‌های پردازش و ترجمه سیگنال‌های مغزی، تجزیه فعالیت الکتریکی مغز به فرکانس‌های مختلف و دسته‌بندی آنهاست.

بر همین اساس نیز تجزیه، تحلیل و اندازه‌گیری دقیق امواج مغزی و مقایسه نقشه به دست آمده با نقشه مغزی طبیعی، تصویر دقیقی از نحوه عملکرد هر بخش از مغز را تحت شرایط مختلف نشان داده و مشخص خواهد کرد که کدام مناطق مغز عملکرد صحیحی داشته و عملکرد کدام نواحی نیز دچار اختلال و نیازمند درمان است.

حالا یک مجموعه دانش‌بنیان کشورمان فعال در حوزه هوش مصنوعی و بومی‌سازی تجهیزات پزشکی موفق به بومی‌سازی صد درصدی دستگاه ثبت نقشه مغزی شده است و به گفته مدیر این مجموعه این ابزار دقیق و پیشرفته برای تشخیص انواع اختلالات و بیماری‌های مرتبط با مغز و اعصاب به کار می‌رود.

دستگاه ثبت نقشه مغزی بومی‌سازی شد

وحید آسایش مدیر اصلی و سازنده‌ دستگاه ثبت نقشه مغزی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی ایرنا با بیان اینکه بخش علوم اعصاب (Neuroscience) به عنوان یکی از رشته‌های پزشکی و برخی زیرمجموعه‌های آن همچون روانپزشکی و روانشناسی برای تشخیص نوع عملکرد و اختلالات مغز نیازمند برخی تجهیزات و ابزارهای تخصصی مناسب است، افزود: طی سال‌های اخیر در حوزه علوم اعصاب، درمان‌های تکنولوژیک با روش‌هایی مختلف ابداع شده است.

وی روش‌هایی همچون عمل تحریک مغناطیسی مغز یا نوروفیدبک (Rtms) و تحریک الکتریکی مغز (TDCS) را از جمله شیوه‌هایی نام برد که به واسطه آنها ناحیه‌ای از مغز به شکل دقیق برای شناسایی وجود اختلالات مختلف در نواحی مختلف مغز مورد سنجش قرار می‌گیرد.

اخذ تائیدیه علمی از یکی از معتبرترین مراکز علوم اعصاب اروپا

این فعال حوزه دانش‌بنیان با بیان اینکه در طول سال‌های اخیر تجهیزات و دستگاه‌های مناسبی برای شناسایی اختلالات مغزی ساخته شده است، افزود: این درحالی است که تاکنون در ایران چنین دستگاهی ساخته نشده بود و بیشتر تجهیزات وارداتی بوده است و تیم تحقیقاتی ما با حدود پنج سال کار مطالعاتی و تحقیقاتی این محصول را بومی‌سازی کرد.

آسایش با تاکید بر اینکه دستگاه ثبت نقشه مغزی صد درصد ایرانی است، تصریح کرد: برای این محصول دانش‌بنیان، گواهی و تائیدیه علمی از یکی از مراکز علوم اعصاب کشور آلمان به عنوان معتبرترین مرکز علوم اعصاب اروپا دریافت شده است.

وی درباره نحوه کارکرد دستگاه ثبت نقشه مغزی نیز توضیح داد: به واسطه این دستگاه، امواج مغزی با کیفیت بسیار بالا ثبت و متخصصان علوم اعصاب و شاخه‌های مختلف آن از جمله روانپزشکان و روانشناسان می‌توانند با استفاده از نرم‌افزارهای ویژه، تحلیل بسیار دقیق از وضعیت بیمار به دست آورده و یک توپوگرافی از مغز بیمار تهیه کنند.

این فعال حوزه دانش‌بنیان افزود: بر همین اساس این دستگاه در تشخیص نوع اختلال، شدت و پراکندگی آن در مغز بیمار به شکل دقیق به پزشکان حوزه علوم اعصاب کمک شایانی خواهد کرد، ضمن اینکه با استفاده از این دستگاه برای مداخله درمانی بیمار مغزی دقیقا مشخص خواهد شد که در کدام نقطه مغز و همچنین با چه فراکانس و موجی، مغز با مشکل مواجه می‌شود.

دستگاه ثبت نقشه مغزی بومی‌سازی شد

مدیر این مجموعه دانش‌بنیان ادامه داد: به عنوان مثال از طریق دستگاه ثبت نقشه مغزی مشخص می‌شود که بیماری افسردگی در یک فرد به دلیل کم‌کاری موج بتا در نیمکره چپ مغز است و روش و میزان مداخله در نقطه مورد نظر مغز با دستگاه انجام خواهد شد.

آسایش با تاکید بر اینکه دستگاه ایرانی ثبت نقشه مغزی از نویز بسیار پائینی برخوردار است، افزود: سیگنال‌های این دستگاه کیفی و مناسب است و متخصصان مغز و اعصاب که فقط روی سیگنال مغز کار و مشکل بیماران خود را به واسطه این سیگنال‌ها تشخیص می‌دهند نیز با اعتماد بالایی می‌توانند از این ابزار استفاده کنند.

وی تاکید کرد: این دستگاه با تمامی دستگاه های روز دنیا قابل مقایسه است و مزیت های بسیار زیادی نسبت به دستگاه های خارجی دارد و توانمندی پشتیبانی فنی سخت افزاری و نرم افزاری از دیگر قابلیت های این دستگاه محسوب می شود.

دستگاه ثبت نقشه مغزی ایرانی، ۴۰ درصد ارزان‌تر از نمونه خارجی

این فعال حوزه دانش‌بنیان ادامه داد: به دلیل اینکه بخش‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار این دستگاه، ساخت محققان کشور است اگر احیانا دستگاه با مشکلی مواجه شود و حتی اگر شکسته شود به لحاظ پشتیبانی در تعمیر و تعویض قطعات آن مشکلی وجود نخواهد داشت. این درحالی است که دستگاه‌های وارداتی برای تعمیر از فرآیند زمانی طولانی برخوردارند.

آسایش همچنین اظهار کرد: دستگاه ثبت نقشه مغزی از نظر قیمت نیز با دستگاه‌های مشابه خارجی قابل رقابت است به طوری‌که دستگاه ایرانی حدود ۴۰ درصد ارزان‌تر و از طرفی به لحاظ کیفیت سیگنال و کیفیت ثبت با تمامی دستگاه‌های روز دنیا قابلیت رقابت دارد.

وی یکی دیگر از مزیت‌های دستگاه ایرانی ثبت نقشه مغزی را کوچک بودن و قابلیت حمل آسان آن ذکر کرد و افزود: متخصصان مراکز مختلف می‌توانند به راحتی این دستگاه را در کیف خود جای داده و این خود یک مزیت بسیار مهم محسوب می‌شود و این محصول می‌تواند توسط متخصصان علوم اعصاب، روانشناسان و روانپزشکان برای درمان دقیق بیماران مورد استفاده قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا