قاسم براتی، مدیر اداره امور شرکت‌ها از سومین نمایشگاه دستاوردهای خلاق و دانش‌بنیان:
 شرکت‌های دانش‌بنیان موتور محرک اقتصاد کشور هستند

  • قاسم براتی، مدیر اداره امور شرکت‌های پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و مدیر امور شرکت‌ها سومین نمایشگاه دستاوردهای خلاق و دانش‌بنیان، در گفت‌وگویی با خبرگزاری سینا به تشریح حمایت‌های پارک از شرکت‌ها و چالش‌های موجود در مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان پرداخت.

او بر اهمیت حضور شرکت‌ها در بازارهای بین‌المللی و لزوم تکمیل زنجیره حمایت‌های مالی و قانونی تأکید کرد و ویژگی‌های خاص پارک‌ها را در تسهیل همکاری‌ها و شبکه‌سازی میان شرکت‌ها برجسته دانست.

حمایت‌های پارک از شرکت‌ها در نمایشگاه‌ها

ندا انتظامی: قاسم براتی در جایگاه مدیر امور شرکت‌ها در ابتدای گفت‌وگو به حمایت‌های پارک از شرکت‌ها در نمایشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: «مهم‌ترین بخش حمایت‌ها این است که فضای نمایشگاهی به‌طور کامل با حمایت پارک ایجاد شده است. شرکت‌ها هزینه‌ای بابت طراحی و اجاره فضای نمایشگاه پرداخت نکرده‌اند و تمامی هزینه‌ها به عهده پارک بوده است.»

او افزود: «علاوه بر فضای نمایشگاه، در حاشیه آن، هفت پنل و کارگاه طراحی شده است که مدرسین و مهمان‌های برجسته‌ای برای آن‌ها دعوت شده‌اند. حضور در این پنل‌ها و کارگاه‌ها رایگان است. همچنین تلاش می‌کنیم که صندوق‌های حمایتی مالی، مانند صندوق‌های فناور و صندوق‌های پژوهش و فناوری، نیز دعوت شوند تا در زمینه تأمین مالی برای شرکت‌ها کمک کنند.»

او در ادامه تصریح کرد: «با توجه به اینکه امسال سومین دوره برگزاری نمایشگاه است و ما محدودیت فضا داریم امکان استقرار  122شرکت فعال پارک را نداشتیم، لذا تعدادی از شرکت‌ها در نمایشگاه حضور خواهند داشت و عمدی این شرکت‎ها  برای اولین بار در این رویداد شرکت کرده‌اند و تعدادی هم از شرکت‌ها برای دومین بار شرکت کردند در نتیجه تعداد کمی  از شرکت‌ها برای سومین بار شرکت کرده‌اند.»

 

 بیشتر بخوانید: 

 ۷ نشست تخصصی در زمینه‌های تولید محتوا، هوش مصنوعی و حکمرانی مالی برگزاری می‌شود

سومین دوره نمایشگاه شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان؛ فرصتی برای معرفی ظرفیت‌ها و توسعه بازار

 این دوره نمایشگاه، بستری برای تعامل بیشتر صنایع فرهنگی و دانشگاه‌هاست

از جذب همکاری‌های جهانی تا معرفی دستاوردهای ایرانی

صنایع خلاق در دنیا سودآور، اما در ایران مفغول است

 

 

او درباره بازخورد شرکت‌ها از نمایشگاه پیشین گفت: «بازخوردهای شرکت‌هایی که برای سومین بار حضور دارند، نشان‌دهنده استقبال خوب از پنل‌ها و کارگاه‌های سال گذشته بوده است. بسیاری از شرکت‌ها به‌ویژه از جذب سرمایه‌گذاران و تعاملات حاشیه‌ای استقبال کردند. خصوصا پنل‌ها و کارگاه‌ها در ایجاد هم‌افزایی و شبکه‌سازی مؤثر بوده‌اند.‎‌»

جذب سرمایه‌گذار و تعاملات بین‌المللی

براتی در پاسخ به سوالی در خصوص جذب سرمایه‌گذار برای شرکت‌ها اظهار داشت: «در حال حاضر، در حال رایزنی برای برقراری تعامل بین شرکت‌ها و صندوق‌ها هستیم. در تلاش هستیم که تعدادی صندوق‌ها را هماهنگ کنیم تا در مدت نمایشگاه حضور داشته باشند و متناسب با تعداد آن‌ها برنامه‌ریزی انجام گیرد.»

براتی در ادامه توضیح داد که هدف اصلی نمایشگاه تقویت هم‌افزایی بین شرکت‌ها و معرفی ظرفیت‌های آن‌ها به بخش‌های دولتی و خصوصی خارج از فضای پارک است: «این نمایشگاه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا با یکدیگر آشنا شده و همکاری‌های بیشتری داشته باشند.»

او تأکید کرد که آشنایی شرکت‌ها با یکدیگر در یک فضای محدود و در زمانی کوتاه، موجب تقویت شبکه‌سازی و هم‌افزایی می‌شود.

 

چالش‌های شرکت‌ها در مسیر توسعه

در پاسخ به سوالی در خصوص چالش‌های شرکت‌ها، براتی اظهار داشت: «یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، علاوه بر مشکلات دیگر مانند جذب نیروی انسانی و تأمین مالی، عدم امکان حضور در بازارهای بین‌المللی است. تا زمانی که نتوانیم در بازارهای بین‌المللی حضور پیدا کنیم و رقابت اصلی را شکل دهیم، نمی‌توانیم در اقتصاد دانش‌بنیان حرف زیادی برای گفتن داشته باشیم.»

براتی تأکید کرد که شرکت‌ها توانایی حضور در بازارهای بین‌المللی را دارند و اگر فضای رقابتی و بازارهای بین‌المللی برای ایران باز شود، قطعاً می‌توانند سهم بزرگی از اقتصاد کشور و تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص دهند.

 

ویژگی‌های خاص پارک‌های علم و فناوری

براتی ویژگی پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی را در ملی بودن دانست و این ویژگی را باعث توسعه علوم و صنایع نرم در دیگر شهرهای ایران دانست: «پارک‌های علم و فناوری به‌ویژه در حوزه‌های صنایع فرهنگی و فناوری‌های نرم، ویژگی‌های خاصی دارند که آن‌ها را از دیگر مراکز متمایز می‌کند. این پارک‌ها علاوه بر تخصصی بودن، به دلیل ملی بودن‌شان و مجوز فعالیت در دیگر نقاط کشور، توانایی توسعه و فعالیت در سطح ملی را دارند.»

او اضافه کرد که این ویژگی‌ها موجب می‌شود پارک‌ها به توسعه در دیگر نقاط کشور بپردازند و فعالیت‌هایشان گسترش یابد.»

او معتقد است  که حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، به‌ویژه در زمینه‌های فناوری و صنایع فرهنگی، می‌تواند نقش بسزایی در توسعه اقتصادی کشور داشته باشد. او از اهمیت حمایت‌های قانونی و مالی برای تکمیل این زنجیره یاد کرد و تأکید داشت که توجه به این بخش‌ها می‌تواند آینده کشور را رقم بزند و سهم بزرگی از تولید ناخالص داخلی کشور را به اقتصاد دانش‌بنیان اختصاص دهد.

یک دیدگاه

  1. بدون شک جناب براتی یکی از توانمندترین و دلسوز ترین فعالان پارک های علم و فن آوری هستن اما در تکمیل فرمایش ایشون، بنده به عنوان مدیر عامل یکی از شرکت های دانش بنیان که در حدود 10 سال در حوزه نرم افزار فعال هستم باید عرض کنم که بزرگترین چالش شرکت ها در حال حاضر مربوط به بیمه تامین اجتماعی است. جایی که کشور و ادارات دولتی مانند آب، برق و گاز و بسیاری دیگر از ادارات بخاطر آلودگی هوا و بحران انرژی تعطیل است، اداره محترم تامین اجتماعی هر روز پیامک ارسال میکند که شعب این اداره باز و آماده دریافت حق بیمه است.
    چطور میتوان از شرکت های دانش بنیان حمایت کرد در حالیکه اداره محترم بیمه و مالیات با این سیاست ها همسو نیستند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا