ناترازی انرژی در کشور و ضرورت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای فارس با اشاره به ناترازی انرژی در کشور، بر لزوم مدیریت دقیق مصرف برق و گاز و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری سینا، یدالله حقیقی، امروز ۱۲ دی‌ماه، با اشاره به ناترازی انرژی در کشور و کمبودهای موجود در بخش‌های برق و گاز گفت: شبکه برق و گاز کشور به‌صورت سراسری نیازهای مصرفی را از طریق واحدهای تولیدی تأمین می‌کند.

وی افزود: در حال حاضر، کشور دارای ۱۱۰۰ نیروگاه بزرگ و کوچک است که شامل نیروگاه‌های گازی-حرارتی، آبی، اتمی، تجدیدپذیر و مقیاس کوچک می‌شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای فارس ادامه داد: تابستان امسال پیک بار تولید برق کشور نزدیک به ۶۲ هزار مگاوات بود، در حالی که نیاز مصرف در پیک بار به ۸۰ هزار مگاوات رسید که این اختلاف ۱۸ هزار مگابایتی با مدیریت دقیق، بدون ایجاد اختلال در امنیت شبکه، جبران شد.

حقیقی با اشاره به ساعت کارکرد مشخص نیروگاه‌ها تأکید کرد: پس از پایان دوره کارکرد، نیاز به سرویس و اورهال سالیانه دارند. اما با توجه به ناترازی گاز، بسیاری از نیروگاه‌ها از اوایل مهرماه در حالت آماده‌باش نگه داشته شدند تا امکان تأمین برق فراهم باشد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای فارس تصریح کرد که محدودیت‌های تأمین گاز در کشور، منجر به کمبود ۶۰۰۰ مگاوات برق شده است، هرچند استان فارس با مشکلی مواجه نیست.

وی خاطرنشان کرد: در جنوب کشور، به دلیل نزدیکی به منابع گازی، مشکلی در تأمین گاز و برق وجود ندارد. اما در شمال کشور، بدلیل محدودیت پمپاژ گاز و اولویت گازرسانی به مصارف خانگی، عمده نیروگاه‌ها بدون گاز و ذخایر سوخت ناکافی فعالیت می‌کنند و تولید برق آنها کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای فارس با بیان اینکه این شرکت مسئول مدیریت بزرگترین شبکه برق کشور است که استان‌های فارس و بوشهر را پوشش می‌دهد، گفت: بخش قابل توجهی از انرژی مورد نیاز پالایشگاه‌های پارس جنوبی که ۸۰ درصد گاز کشور را تولید می‌کند، نیز از طریق نیروگاه‌های تحت مدیریت این شرکت تأمین می‌شود.

حقیقی اعلام کرد: شبکه برق فارس، با تولید حدود ۶ هزار مگاوات از نیروگاه‌هایی چون نیروگاه اتمی بوشهر، نیروگاه عسلویه و چهار نیروگاه فارس، نه‌تنها نیاز منطقه را که حدود ۳۷۰۰ مگاوات است تأمین می‌کند، بلکه در تأمین برق شبکه سراسری نیز مشارکت دارد.

وی همچنین بر اهمیت حفظ پایداری شبکه سراسری تأکید کرد و یادآور شد که هرگونه اختلال در فرکانس شبکه می‌تواند کشور را با خاموشی گسترده مواجه کند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای فارس عنوان کرد: در حوزه صنعت، کاهش مصرف تا ۵۰ درصد تکلیف شده بود، اما این رقم در استان فارس به کمتر از ۲۰ درصد محدود شد. همچنین، خاموشی‌ها در بخش کشاورزی و خانگی به دلیل فصل زمستان بسیار کم بوده است.

اهمیت مدیریت مصرف و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

حقیقی به ناترازی روزانه گاز در کشور که حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب است اشاره کرد و گفت: با اجرای پویش «دو درجه کمتر»، امکان صرفه‌جویی ۵۰ میلیون متر مکعب گاز وجود دارد.

وی همچنین بر ضرورت استفاده دستگاه‌های دولتی از انرژی‌های تجدیدپذیر طبق ماده ۵ قانون خدمات کشوری تأکید کرد و گفت: فارس دارای ظرفیت بالقوه ۴۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی است، اما تاکنون تنها ۱۱۰ مگاوات آن محقق شده است. طبق برنامه‌ریزی‌ها، ۳۲۵ مگاوات دیگر تا سال آینده وارد مدار خواهد شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا