سرطان مثانه در انتظار سیگاریها
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان و فلوشیپ کلیه و مجاری ادراری گفت: افراد سیگاری نخستین گروهی هستند که در معرض ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند.
دکتر حبیباله موسوی بهار با اشاره به علل و عوامل بروز بیماری سنگ کلیه اظهار کرد: علل تشکیل سنگ کلیه را میتوان به دو دسته غیرقابل تغییر مثل “ژنتیک” و علل قابل تغییر مثل “آب شرب” تقسیم کرد که با رعایت نکاتی در خصوص علل قابل تغییر میتوان از ابتلا به این بیماری پیشگیری و یا درمان آن را تسهیل کرد.
وی تصریح کرد: مشاغلی که گرمای زیاد را تحمل میکنند، داشتن رژیم غذایی نامناسب و پرنمک، مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز و اضافه وزن در افراد از جمله عواملی است که میتواند بر ایجاد و تشدید سنگ کلیه مؤثر واقع شود همچنین محیط زندگی در این موضوع اثرات انکارناپذیری دارد.
این فلوشیپ و متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری تناسلی ادامه داد: به منظور پیشگیری از بروز سنگ کلیه، مقدار مصرف آب برای بزرگسالان باید بیش از ۸ لیوان در روز باشد که میزان آب مورد نیاز بدن را میتوان از رنگ ادرار فرد تشخیص داد زیرا رنگ ادرار باید روشن باشد و اگر به سمت غلظت رفته باشد به این معنی است که آب بدن کم است و باید آب بیشتری مصرف شود.
وی در ادامه به شیوع بیماری سرطان مثانه به عنوان یکی از سرطانهای شایع کشور اشاره و بیان کرد: سرطان مثانه یکی از شایعترین سرطانها در تمام جهان است که مهمترین علت ایجاد آن مصرف سیگار و استنشاق دود است.
دکتر موسوی بهار تشریح کرد: در برخی مشاغل که استنشاقات ناسالم دارند مثل تولید محصولات پتروشیمی یا استفاده متعدد از رنگهای صنعتی، اشتغال در کارگاههای دودزا مثل حرفه صافکاری امکان بروز بیماری سرطان مثانه بیشتر است.
وی با بیان اینکه افراد سیگاری اعم از اکتیو یا پسیو بیشتر در معرض ابتلا به سرطان مثانه هستند، گفت: سیگاری اکتیو خود فرد سیگاری است اما فرد پسیو کسی است که خودش سیگار نمیکشد اما در مجاورت با افراد سیگاری، دود سیگار را استنشاق میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه با مقدار و مدت بالای مصرف سیگار، احتمال بروز سرطان مثانه پیشرفته و اصطلاحاً وحشی، افزایش مییابد تبیین کرد: خوشبختانه به علت خونآلود شدن ادرار، تشخیص سرطان مثانه زود اتفاق میافتد.
وی در ادامه تأکید کرد: فرد مبتلا به سرطان مثانه حتما باید تماس با سیگار و استنشاقات دودزا را محدود و صفر کند و وظیفه مسئولین کارگاههای دودزا این است که بهداشت محیط و حرفهای کار را ارتقا دهند و امکانات ایمن را در کار توسعه دهند تا افراد کمتر در معرض آسیب قرار بگیرند.
گزارش: فاطمه عزیزی هرمز