مسابقه بینالمللی برنامه سازی دانشجویی انتخابی
به گزارش خبرگزاری سینا، 75 تیم از دانشگاه های سراسر کشور در این مسابقه به رقابت با یکدیگر پرداختند. دانشگاههای صنعتی شریف، تهران و صنعتی امیرکبیر به ترتیب کاپهای اول تا سوم مسابقات را از آن خود کردند. در ضمن تیم Ballmer Peak از دانشگاه صنعتی شریف به عنوان تیم اول سایت منطقهای تهران به مسابقهی جهانی راه یافت.
سه تیم بعدی یعنی تیمهای SENSODYNE و KhasTeAm از دانشگاه تهران و تیم Argons از دانشگاه صنعتی امیرکبیر به مسابقه قهرمانی منطقهی غرب آسیا راه مییابند تا با رقابت با تیمهای برتر سایر سایتهای این منطقه همچنان شانس خود را برای راهیابی به مسابقهی جهانی امتحان کنند.
تیم اول برنده 20 میلیون تومان جایزه نقدی و مدال طلا، تیم دوم برنده 15 میلیون تومان جایزه نقدی و مدال نقره و تیم سوم برنده 10 میلیون تومان جایزه نقدی و مدال برنز شدند.
همچنین تیم های چهارم تا ششم، هر تیم برنده 6 میلیون تومان و تیم های هفتم تا دوازدهم هر تیم برنده 3 میلیون تومان جایزه نقدی شدند.
در ضمن به دانشگاههای اول تا سوم کاپ مسابقه اهدا خواهد شد.
گفتنی است پیش از این مسابقه اینترنتی انتخابی برنامهسازی دانشجویی منطقه ای غرب آسیا 30 آبان ماه با مشارکت بیش از 2000 دانشجو از دانشگاه های مختلف از سراسر کشور برگزار شد.
نکته قابل تاملی که نباید از ذکر آن گذشت برگزاری دوره های آموزشی برنامه سازی مقدماتی و برنامه سازی پیشرفته توسط اساتید و دانشجویان نخبه دانشگاه صنعتی شریف است که فروردین و اردیبهشت، مهر و آبان ماه امسال و با تخفیفی 95 درصدی برگزار شد تا طی آن مهارت و توانمندی های دانشجویان افزایش یافته و برای شرکت در این مسابقات آمادگی بیشتری پیدا کنند و دانشجویانی که از این دوره ها، موفق بیرون آمدند، گواهی رسمی از دانشگاه شریف دریافت کردند. چیستی برنامه نویسی رقابتی، تاریخچه و مسابقات مهم برنامه سازی، فواید برنامه نویسی رقابتی، آشنایی با سبک سوال های مسابقات برنامه سازی، آشنایی با داده ساختارها، پردازش رشتهها ، تکنیکهای خواندن ورودی، ساختاریابی در متن، جستجوی سریع ،جستجوی دودویی، درخت بازه، الگوریتمهای پایه گراف و ….. از محتواهایی بود که در این دوره های آموزشی ارائه شد.
شایان ذکر است به منظور آمادگی بیشتر دانشجویان، سری مسابقات استانی تحت عنوان جام رایان در تابستان و پاییز 1403 در دانشگاههای کشور برگزار شد. انتخاب استان ها به صورتی بود که یا در استان محل سکونت و یا در استان همجوار مسابقه حضوری جام رایان برگزار می شود. تا کنون در دانشگاه های بوعلی سینا همدان، شیراز، یزد، سجاد مشهد، سمنان، تبریز و اصفهان مسابقات استانی جام رایان برگزار شد. در ادامه مسابقات جام رایان در استان های گیلان و اهواز برگزار خواهد شد.
تیم های منتخب مسابقات جام رایان علاوه بر جوایز نقدی و غیر نقدی که با حمایتهای معاونت علمی و فناوری تدارک دیده شده، سهمیه حضور در مرحله نهایی مسابقه بین المللی رایان را که در اردیبهشت 1404 برگزار میشود را دریافت میکنند.
بی تردید، فناوری اطلاعات طی دو دهه اخیر نقش کلیدی در توسعه جوامع داشته و امروز به مثابه یکی از موتورهای اصلی اقتصادی جوامع محل توجه آنها قرار گرفته است چراکه این جنس از فناوری، تأثیرات عمیقی را بر رقابتهای اقتصادی، اشتغال، نوآوری و توسعه اقتصادی دارد.
اما، این دایره تاثیر گذاری به همین جا محدودنشده وهوش مصنوعی در سالهای اخیر، در سطح جهانی هم مورد اقبال فراوان محیطهای صنعتی و دانشگاهی قرار گرفته و کشورها هر یک میکوشند تا با توسعه و گسترش هوش مصنوعی سهم بیشتری از این بازار بزرگ و روبهرشد را از آن خود کنند.
در این بین برگزاری مسابقات ملی و بینالمللی یکی از ابزارهای موثر در مسیر گسترش و ارتقای توان کشورها در زمینه فناوری اطلاعات و هوشمصنوعی محسوب می شود. از این رو، دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف با حمایت ستاد اقتصاد دانش بنیان دیجیتال و معاونت علمی، فناوری اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، با برگزاری مسابقات ملی و بین المللی رایان در حوزه هوش مصنوعی و برنامه سازی کوشیده تا سهمی را در ارتقای توان کشور در حوزه ی فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی رقم بزند.
منبع: مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری