پژوهشگران در مطالعات جدید خود به بررسی این موضوع پرداخته اند که چرا با وجود اینکه برنامه غذائی مردم کشور فرانسه سرشار از چربی های اشباع شده است ، بیماری های قلبی و عروقی در بین مردم این کشور بسیار کمتر از سایر کشور ها است . این موضوع که در محافل علمی با نام تناقض یا پارادوکس فرانسوی شهرت دارد ، انگیزه انجام پژوهش هایی در این رابطه شد . نتایج این تحقیقات نشان می دهد که این مساله ارتباطی به روش زندگی مردم کشور فرانسه نداشته و مهمترین دلیل این موضوع استفاده زیاد از پینر و نوع متابولیسم و سوخت و ساز آن در بدن است .
در این پژوهش ها همچنین مشخص شد که در مدفوع افرادی که به صورت دائم از پنیر استفاده می کنند ، میزان بوتیرات butyrate که یک ترکیب تولید شده توسط باکتری های روده ای است ، بالاتر از افراد عادی بوده واین موضوع به این جهت دارای اهمیت است که میزان سطح بوتیرات با میزان کلسترول خون ارتباط مستقیمی دارد .
در همین زمینه هان برترام Hanne Bertram پژوهشگر ارشد این پروژه از دانشکده علوم غذائی آرهوس Aarhus University در دانمارک اعلام کرد : " نتیجه این مطالعات ، به وجود ارتباط بین فعالیت میکروب های روده ای و مصرف پنیر اشاره می کند که شاید این موضوع پاسخ مساله پارادوکس فرانسوی باشد . "
در این مطالعات ، پژوهشگران دانمارکی به بررسی نمونه های آزمایشگاهی ادرار و مدفوع 15 داوطلب پرداختند که در برنامه غذائی خود به طور دائم از پنیر و شیر استفاده می کردند و این نمونه ها با افرادی که تنها به صورت محدود از کره در طول شبانه روز مصرف می کردند ، مقایسه شدند .
از سوی دیگر در مطالعات جدید انجام شده توسط پژوهشگران مشخص شد که پنیر و مصرف دائمی آن سبب کاهش کلسترول بد شده این موضوع حتی در پنیرهای پرچرب نیز صادق است . در واقع دانشمندان با بررسی عوارض مصرف این نوع پنیر ها با میزان مشابه چربی در کره ، به این نتیجه دست یافتند .
شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده در آن در آخرین شماره مجله علمی کشاورزی و شیمی مواد غذائی Agricultural and Food Chemistry منتشر شده است .
No tags for this post.