نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

همکاری موسسه فرهنگی اکو و جهاددانشگاهی گسترش می یابد

همکاری اکو و جهاد دانشگاهی
نشست مشترک دکتر سعد سکندرخان رییس موسسه فرهنگی اکو و دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی و مسئولان سازمان‌ها و مراکز این معاونت به همت دفتر همکاری های علمی و ارتباطات بین الملل این نهاد برگزار و زمینه های همکاری دو طرف بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری سینا، نشست مشترک دکتر سعد سکندرخان رییس موسسه فرهنگی اکو و دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با حضور دکتر ابوالقاسم رئیسی سرپرست خبرگزاری ایسنا، دکتر جلیلی بیت مشعل رییس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا، دکتر رضا فریدزاده رییس سازمان دانشجویان و ابراهیم شیرعلی رییس  مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران و دکتر حامد علی‌اکبرزاده مشاور و دستیار معاون فرهنگی در امور کتاب، مطالعه و نشر و مهندس محمود پوربافرانی سرپرست دفتر همکاری‌های علمی و ارتباطات بین الملل به همت دفتر همکاری های علمی و ارتباطات بین الملل این نهاد امروز، یکشنبه 9 دی ماه در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار و زمینه های همکاری دو طرف مطرح شد.

در ابتدای این نشست مهندس محمود پوربافرانی سرپرست دفتر همکاری‌های علمی و ارتباطات بین الملل به معرفی جهاددانشگاهی و بخش های مختلف آن پرداخت و در ادامه دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی با خوشامدگویی به رییس موسسه فرهنگی اکو بیان کرد: شما در مجموعه‌ای  هستید که مولود اندیشه امام خمینی (ره) است؛ نهادی که منبعث از انقلاب اسلامی بود.

وی با اشاره به این که در اندیشه و گفتمان امام خمینی(ره)، کارکردهای متمایزی را از دانشگاه انتظار می‌رفت که از کارکردهای معمول و ملموس متفاوت و البته متکی بر اندیشه تمدنی در حوزه علم و رویکرد اسلامی باشد، گفت: در نظام فکری امام انسان سازی، حفظ و تداوم جریان مردمی انقلاب اسلامی، استقلال و خودباوری، ساخت آینده و چراغ راه از اهم ویژگی‌های دانشگاه بود.

دکتر کلانتر مهرجردی افزود: با دقت زیاد بر اندیشه امام در می یابیم که برداشت امام در وهله اول یک نهاد فرهنگی است و جهاددانشگاهی نیز منبعث از این اندیشه است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی بیان کرد: این نهاد در اساسنامه خود دو وظیفه (فعالیت فرهنگی و فعالیت پژوهشی و فناوری) را در دستور کار دارد. در خصوص حوزه فرهنگی وظایف این نهاد تبلیغ و ترویج هنر و ایجاد تشکیلات مناسب و حمایت و تشویق دانشجویان و نوجوانان به فعالیت‌های فرهنگی است و متعصب از این وظایف این نهاد ۴ دهه فعالیت را پشت سر گذاشته و فعالیت خود را با دو جهت جدی در دانشگاه (فرهنگ دانشگاهی) و در جامعه (فرهنگ عمومی) هدف قرار داده است.

وی با اشاره به این که  امروز در ارزیابی ما از مخاطبان، اعتماد و سرمایه اجتماعی جهاددانشگاهی در این دو بخش بالا است، افزود: جهاددانشگاهی با برخورداری از سازمان‌ها و مراکز تخصصی در حوزه فرهنگ مبدع ابتکارات جدی در حوزه دانشجویی و فرهنگ عمومی بوده است.

در ادامه دکتر کلانتر مهرجردی بر این که فعالیت در حوزه دانشجویان و افکار عمومی، انقلاب اسلامی و قرآن، مطالعه و نشر کتاب، گردشگری و گفتمان امام از اهم فعالیت‌های این حوزه است، تاکید کرد.

وی در رابطه با ویژگی ممتاز فعالیت های فرهنگی، گفت: مسئله محور بودن و اتکا به ساختارهای تخصصی، تکیه بر بدنه دانشجویی و سرمایه انسانی، ساختار منسجم تشکیلاتی ادامه دار در دانشگاه‌های کشور، بهره مندی از سه خبرگزاری معتبر ایسنا، ایکنا و سینا پرس، اتکا به نگاه علمی و افکارسنجی، همکاری بخشی با نهادهای فرهنگی در کشور و عضویت در شوراهای تیم ساز و تصمیم گیر از ویژگی ممتاز فعالیت های فرهنگی است.

در ادامه دکتر سعد سکندرخان رییس موسسه فرهنگی اکو با اشاره به تاریخچه تشکیل اکو بیان کرد: سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در ابتدا با مشارکت سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان بر اساس معاهده ازمیر و با هدف اعتلای سطح زندگی اقتصادی مردم منطقه در 1964 تاسیس شد و پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی 7 کشور افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان به این سازمان پیوست و نام آن از آرسی‌دی (سازمان همکاری عمران منطقه‌ای) به اکو تغییر یافت.

وی با اشاره به این که این که اکو یک سازمان دیپلماتیک است، گفت: با توجه به این موضوع ما باید براساس منشور سازمان گام برداریم. برای شروع در سال 2025 می توانیم 3 تا 4فعالیت مشترک را با جهاددانشگاهی آغاز کنیم. به عنوان مثال برگزاری سمینار و … برای دانشجویان 10 کشور عضو اکو، فعالیت در زمینه موسیقی سنتی، برگزاری جشنواره کتاب سال دانشجویان کشورهای عضو اکو را انجام دهیم.

در ادامه این نشست مسئولان سازمان‌ها و نهادهای مهم وابسته به جهاددانشگاهی به معرفی فعالیت‌های خود پرداختند و دکتر جلیل بیت مشعلی رییس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور و ایکنا به معرفی و تشریح فعالیت‌های این سازمان پرداخت و با تاکید بر اینکه بدون شک قرآن محور وحدت همه مردم در جهان است، و البته مهمترین محور فعالیت جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی است، گفت: جهاددانشگاهی کار موازی و کار تعریف شده عمومی از قبل انجام نمی دهد و به دنبال کارهای گزین، برجسته و موثر است که تاثیر خود را بر جوانان و نخبگان دانشگاهی داشته باشد.

وی افزود: بر همین اساس جهاددانشگاهی در سال 1382 در حوزه قرآن ساختاری به نام سازمان دانشگاهیان کشور را تعریف کرد. این سازمان هشت مرکز دارد و هشت مسئله دانشجویی در حوزه دانشجویی احصاء و برای آن مرکز تاسیس کرده‌ایم و در زمانی که هیچ کس در مورد مسائل میان رشته ای کار نمی‌کرد اولین مرکز میان رشته‌ای قران را تاسیس کردیم. همچنین نمایشگاه‌های بین‌المللی و همایش‌های متعدد قرآن و اقتصاد، قرآن و سیاست، قرآن و علوم اجتماعی را برگزار کردیم.

دکتر بیت‌مشعلی افزود: اولین همایش میان رشته‌ای قرآن و سلامت را ما برگزار کردیم و سایر مراکز مطالعات میان رشته‌ای توسط فارغ‌التحصیلان مراکز ما تاسیس شده است. همچنین متوجه شدیم در جهان اسلام باتوجه به اینکه قرآن باید محور باشد، جایگاه رسانه‌ای برای قرآن و خبرگزاری قرآن وجود ندارد، لذا اولین خبرگزاری بین‌المللی قرآن تحت عنوان ایکنا راه‌اندازی شد.

رییس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور ادامه داد: در جهان هیچ خبرگزاری قرآنی جز ایکنا وجود ندارد و تنها خبرگزاری تخصصی و عمومی هستیم که روزانه به ۲۲ زبان ترجمعه داریم و ۸۰ درصد جمعیت جهان را پوشش می‌دهیم و در ۳۱ استان کشور و ۳۷ نقطه جهان حضور فیزیکی داریم.

در ادامه دکتر ابوالقاسم رئیسی سرپرست خبرگزاری ایسنا بیان کرد: ایسنا تنها خبرگزاری با هویت دانشجویی در ایران است که پس از پیروزی انقلاب تاسیس شده و غیر دولتی بوده و با ۲۵ سال سابقه فعالیت، در تمام ایران شعبه دارد و به بازتاب واقعی اخبار و تلاش در جهت ایجاد امیدواری واقع‌گرایانه در جهان می‌پردازد.

وی با اشاره به اینکه با توجه شرایط تحولات منطقه ای و جهانی طبعا تقویت فعالیت و نقش آفرینی ایران در اکو در راستای دیپلماسی فرهنگی به عنوان بازویی بسیار کارساز بیش از گذشته جلوه می کند، پیشنهاد ایجاد بورسیه خبر یا مدرسه عالی خبر مشترک ایران و کشورهای عضو اکو و اجرای طرح «به زبان موسیقی» به منظور آشنایی و نزدیکی بیشتر اعضای عضو اکو را ارایه داد.

سرپرست خبرگزاری ایسنا افزود: با توجه به این که یکی از ماموریت های این موسسه انجام تحقیقات و پژوهش در زمینه میراث مشترک فرهنگی کشورهای عضو است، انتظار می رود دسترسی به این تحقیقات و منابع پژوهشی برای رسانه مهیا باشد؛ به ویژه آن که در سال های اخیر حجم مصادره ی چهره ها و میراث مشترک و سرقت اسناد و مکتوبات در میان کشورهای با حوزه فرهنگی مشترک افزایش یافته و اکو در این زمینه می تواند نقش موثرتر و صلح آمیزتری ایفا کند.

دکتر رئیسی اعلام کرد: ایسنا آمادگی برگزاری رویدادهای بین‌المللی و کارگاه‌های آموزشی فرهنگی و ساخت مستندهای فرهنگی تاریخی با محور ژورنالیسم با همکاری کشورهای عضو را دارد. همچنین طرح «همسایه خبر» به منظور انتشار هدفمند اخبار حوزه‌های مد نظر اکو دیگر پیشنهاد ما است.

همچنین ابراهیم شیرعلی رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) نیز گفت: ایسپا در حوزه تحقیقات افکار عمومی فعالیت می‌کند. این مرکز در پاسخ به نیاز شناخت ارزش‌ها و نگرش‌های مردم و روند تغییر ارزش‌ها و نگرش‌ها در دانشگاه و بین مردم تاسیس شد.

وی ادامه داد: فرهنگ سیاسی و رفتار انتخاباتی، مسائل و اسیب‌های اجتماعی و فرهنگی، فرهنگ دینی و دینداری مردم، رفاه بهزیستی و توسعه اجتماعی، خانواده و جوانان، اقتصاد و تحقیقات حوزه بازار از جمله موضوعاتی بود که بر روی آنها افکار سنجی شده است.

شیرعلی از همکاری ۵۰۰ پرسشگر دانشجو در سراسر کشور با ایسپا خبرداد و گفت: بیش از سه هزار و ۵۰۰ طرح پیمایشی و نظرسنجی انجام داده و در همه انتخابات ریاست جمهوری و مجلس افکار عمومی را رصد کرده‌ایم.

همکاری در اجرای طرح‌های نظرسنجی در کشورهای عضو اکو و برگزاری سمینارها و ایونت‌ها با موضوعات افکار عمومی و روش‌های جدید سنجش افکار عمومی‌ از جمله پیشنهادهای رئیس ایسپا در این نشست بود.

در ادامه دکتر رضا فریدزاده رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی نیز گفت: سازمان دانشجویان قدیمی‌ترین نهاد و تشکل دانشجویی است که مسئولیت برگزاری برنامه‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها را دارد و در ۲۶ سال فعالیت خود تلاش کرده دانشجومحور و دانشجوباور باشد.

وی افزود: این سازمان 45 شعبه در دانشگاه‌های کشور دارد و مرکز فعالیت‌های محیط زیستی آن ۴۰۰ تشکل دانشجویی محیط زیستی را مدیریت می‌کند. مرکز گردشگری علمی فرهنگی نیز ۲۰ سال است فعالیت می‌کند که طرح ایران مرز پرگهر طرح شاخص این مرکز است و تاکنون ۱۱۰ هزار دانشجو در این طرح از دستاوردهای علمی تحقیقاتی کشور بازدید کرده‌اند.

دکتر حامد علی‌اکبرزاده مشاور و دستیار معاون فرهنگی در امور کتاب، مطالعه و نشر گفت: این سازمان بزرگ‌ترین ناشر دانشگاهی به لحاظ تعداد آثار است و سالانه ۸۰۰ عنوان کتاب منتشر می‌کند و در مجموع ۱۳ هزار کتاب در حوزه‌های مختلف منتشر کرده است. در کنار نشر آثار علمی رسالت ترویج فرهنگ مطالعه و ترویج گفتمان علم در دانشگاه‌های کشور را نیز بر عهده دارد. همچنین جشنواره کتاب سال دانشجویی و پایان نامه دانشجویی را اجرا می‌کند.

وی پیشنهاد کرد: با توجه به اشتراکات فرهنگی کشورهای عضو اکو امکان تولید محصولات مشترک در حوزه کشورهای اکو وجود دارد و می‌توانیم با همکاری هم جشنواره کتاب سال دانشجویان عضو اکو را برگزار کنیم.

منبع: روابط عمومی جهاددانشگاهی

خروج از نسخه موبایل