جفری هینتون دانشمند علوم رایانه بریتانیایی-کانادایی که اغلب به عنوان پدرخوانده دنیای هوش مصنوعی معرفی میشود، از احتمال نابودی بشریت توسط هوش مصنوعی در سه دهه آینده خبرداده است.
به گزارش خبرگزاری سینا، هینتون که قبلا نگرانی زیادی در مورد انقراض انسانها با گسترش توانایی هوش مصنوعی داشت، نگرانی خود در این زمینه را زیاد نمیداند، ولی کماکان هشدار میدهد که سرعت تغییرات این فناوری بسیار سریعتر از حد انتظار است.
پروفسور جفری هینتون، که امسال جایزه نوبل فیزیک را به خاطر دستاوردهای خود در حوزه هوش مصنوعی دریافت کرد، گفت احتمال 10 تا 20 درصد وجود دارد که هوش مصنوعی در سه دهه آینده منجر به انقراض انسان شود. پیش از این هینتون گفته بود 10 درصد احتمال دارد که این فناوری نتایج فاجعه باری برای بشریت ایجاد کند.
وی چالش اساسی در مورد هوش مصنوعی را این دانست که انسانها قبلاً هرگز مجبور نبودهاند با چیزهایی هوشمندانه تر از خودشان برخورد کنند. وی افزود: و چند نمونه میشناسید که یک چیز باهوشتر توسط چیزی کمهوشتر کنترل شود؟ نمونه های بسیار کمی وجود دارد.
هینتون که متولد لندن بوده و استاد بازنشسته دانشگاه تورنتو است، افزود: انسان ها در مقایسه با هوش سیستمهای هوش مصنوعی بسیار قدرتمند مانند کودکان نوپا خواهند بود. من دوست دارم به این مساله فکر کنم. خودتان و یک کودک سه ساله را تصور کنید. ما در برابر هوش مصنوعی تبدیل به بچه های سه ساله می شویم. دولتها باید برای کنترل پیشرفت هوش مصنوعی قوانین سختگیرانه وضع کنند. زیرا من فکر نمی کردم به این سرعت به نقطه کنونی برسیم. من فکر می کردم برای این کار 20 سال دیگر زمان داریم.
سال گذشته، هینتون از شغل خود در گوگل استعفا کرد تا صریحتر در مورد خطرات ناشی از توسعه بدونمحدودیت هوش مصنوعی صحبت کند. وی بارها با اشاره به نگرانیهایی مبنی بر اینکه بازیگران بد از این فناوری برای آسیب رساندن به دیگران استفاده خواهند کرد، هشدار داده یکی از نگرانیهای کلیدی فعالان حوزه ایمن سازی هوش مصنوعی این است که ایجاد هوش عمومی مصنوعی یا سیستمهایی که هوشمندتر از انسان هستند، میتواند منجر به این شود که این فناوری با فرار از کنترل انسان، یک تهدید وجودی ایجاد کند.
منبع: خبرگزاری فارس