نگاهی به سومین نمایشگاه دستاورد‌های شرکت‌های خلاق و دانش بنیان:  
صنایع خلاق در دنیا سودآور، اما در ایران مفغول است

سومین نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان، فرصتی برای نمایش توانمندی‌ها و خلاقیت‌های فعالان حوزه صنایع نرم و فرهنگی است. این رویداد که امسال سومین دوره خود را از ۱۷ تا ۱۹ دی‌ماه برگزار می‌کند، با تمرکز بر فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، به دنبال تقویت ارتباط میان سرمایه‌گذاران، سیاست‌گذاران و شرکت‌های نوآور است.

ندا انتظامی: دکتر ابراهیم نبیونی که علاوه بر مدیریت برگزاری این دوره از نمایشگاه معاون فناوری پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز هست. او تا تاکید بر اهمیت توسعه صنایع خلاق و فناوری‌های نوین، این دوره از نمایشگاه را فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های، رفع چالش‌ها و ایجاد تعامل میان فعالان این حوزه با سرمایه‌گذاران و سیاست گذاران می‌داند.

دکتر ابراهیم نبیونی، مدیر برگزاری نمایشگاه  در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، درباره تاریخچه نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان اظهار کرد: «پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی فعالیت خود را از سال ۱۳۹۷ آغاز کرده است. این پارک در دو سال نخست موفق شد شرکت‌های موفقی را جذب کند و بر همین اساس تصمیم گرفتیم اولین دوره نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان را برگزار کنیم.»

وی افزود: «این نمایشگاه برای اولین بار در بهمن‌ماه ۱۳۹۹ با حضور ۳۰ شرکت منتخب از مجموعه پارک برگزار شد. هدف اصلی، ارائه توانمندی‌های شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان و حتی واحدهای فناور بود.»

نبیونی درباره وضعیت برگزاری جشنواره در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ گفت: «در این دو سال، به دلیل شرایط کرونا و تغییر نگرشی که نسبت به شرکت‌ها وجود داشت، جشنواره برگزار نشد. همچنین تعداد بالای شرکت‌های فعال در پارک و ضرورت ارزیابی دقیق‌تر شرکت‌ها برای انتخاب موفق‌ترین آن‌ها، از دلایل دیگر عدم برگزاری بود.»

سومین نمایشگاه معرفی دستاورد‌های شرکت‌های خلاق

معاون فناوری پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، با اشاره به برگزاری دومین دوره این نمایشگاه گفت: «در سال ۱۴۰۲، دومین دوره نمایشگاه با حضور ۵۰ شرکت منتخب از مجموعه پارک برگزار شد. در این دوره، مدیران‌عامل شرکت‌های دولتی و خصوصی و مسئولان نهادهای مختلف از نمایشگاه بازدید کردند و در جریان فعالیت شرکت‌ها قرار گرفتند. همچنین، برخی قراردادهای همکاری نیز شکل گرفت.»

وی با اشاره به برگزاری سومین دوره نمایشگاه گفت: «امسال، سومین دوره نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان از ۱۷ تا ۱۹ دی‌ماه در مرکز نمایشگاهی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می‌شود. در این دوره، ۴۵ شرکت دانش‌بنیان و خلاق حضور خواهند داشت.»

نبیونی تأکید کرد: «یکی از نکات مهم این دوره، توجه به حوزه هوش مصنوعی است. این حوزه در دنیا به یک موضوع کلیدی تبدیل شده است و ما نیز تلاش کردیم شرکت‌هایی که در حوزه فناوری اطلاعات و فناوری‌های نرم فعالیت می‌کنند را در این نمایشگاه مشارکت دهیم.»

حضور شرکت‌های متنوع در نمایشگاه

نبیونی درباره شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه توضیح داد: «با توجه به عنوان پارک که پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی است، علاوه بر هوش مصنوعی، شرکت‌هایی که در حوزه‌های فناوری نرم، صنایع فرهنگی و صنایع خلاق فعالیت دارند، در این نمایشگاه شرکت خواهند کرد.»

وی افزود: «شرکت‌هایی از حوزه‌های صنایع‌دستی، بسته‌بندی، بازی‌ها، انیمیشن، اپلیکیشن‌ها، پلتفرم‌ها و حتی حوزه‌های فیلم‌نامه‌نویسی، تولید محتوا و رسانه در این دوره نمایشگاه حضور دارند. با توجه به اهمیت فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی، نگاه ویژه‌ای به این حوزه‌ها شده است.»

معیار انتخاب شرکت‌ها

مدیر برگزاری نمایشگاه  درباره نحوه انتخاب شرکت‌های حاضر در نمایشگاه اظهار کرد: «در حال حاضر، ۱۲۲ شرکت در پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی فعال هستند. از این میان، حدود ۴۵ شرکت به‌عنوان شرکت‌های موفق برای حضور در این دوره از نمایشگاه انتخاب شده‌اند.»

وی ادامه داد: «هر شش ماه یک‌بار، شرکت‌های عضو پارک ارزیابی می‌شوند. شرکت‌هایی که عملکرد موفق‌تری داشته باشند، برای حضور در نمایشگاه انتخاب می‌شوند.»

دکتر نبیونی درباره دستاوردهای شرکت‌های حاضر در نمایشگاه گفت: «هرکدام از این شرکت‌ها بر اساس یک ایده وارد پارک شده‌اند. محصولات و خدمات آن‌ها نیز بر مبنای همین ایده در نمایشگاه ارائه می‌شود. ممکن است برخی شرکت‌ها در چند حوزه فعالیت داشته باشند، اما در نمایشگاه، بخشی از فعالیت آن‌ها که مرتبط با ایده عضویتشان در پارک است، معرفی خواهد شد.»

اهمیت صنایع خلاق و فرهنگی

وی درباره اهمیت این نمایشگاه و صنایع خلاق در ایران گفت: «در کشور ما، صنایع خلاق حوزه‌ای نوپا و جدید است. شاید شرکت‌های دانش‌بنیان حدود ۱۵ تا ۲۰ سال است که فعال هستند و برای آن‌ها سرمایه‌گذاری شده، اما صنایع خلاق در کشورهای دیگر طی ده سال اخیر بسیار جدی مطرح شده و سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی روی آن‌ها انجام شده است. در ایران نیز این حوزه طی سه تا چهار سال گذشته شناخته شده است.»

نبیونی افزود: «در دنیا، صنایع خلاق و فرهنگی به‌عنوان حوزه‌های درآمدزا و سودآور شناخته می‌شوند. صنایعی مانند سینما، گردشگری، مد و لباس، جواهرآلات و حتی معماری در بسیاری از کشورها به‌عنوان حوزه‌های پول‌ساز محسوب می‌شوند. اما در ایران، هنوز توجه کافی به این حوزه‌ها صورت نگرفته است.»

وی ادامه داد: «این نمایشگاه می‌تواند به سرمایه‌گذاران، صندوق‌ها و مسئولان سیاست‌گذار کشور کمک کند تا با صنایع نرم آشنا شوند و در برنامه‌ریزی‌های آینده، چه در حوزه سرمایه‌گذاری و چه در سیاست‌گذاری دولتی، توجه ویژه‌ای به این صنایع داشته باشند.»

نشست‌های تخصصی نمایشگاه

نبیونی درباره نشست‌های تخصصی این دوره گفت: «در این نمایشگاه، پنل‌های تخصصی مختلفی برگزار خواهد شد. در حوزه بین‌الملل و تجاری‌سازی فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، پنل‌هایی با حضور افراد متخصص برگزار می‌کنیم. همچنین در حوزه تأمین مالی و سرمایه‌گذاری، نشست‌هایی با حضور صاحب‌نظران طراحی شده است.»

وی افزود: «در حوزه هوش مصنوعی، دو پنل تخصصی خواهیم داشت. همچنین یکی از دغدغه‌های اصلی شرکت‌های بخش خصوصی، مالیات و نیروی انسانی است که هزینه‌های زیادی برای آن‌ها ایجاد می‌کند. به همین دلیل، دو پنل جداگانه برای بررسی این مسائل طراحی شده است.»

گفتنی است سومین نمایشگاه دستاورد‌های شرکت‌های خلاق و دانش بنیان، هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۶ پذیرای مدیران، کارشناسان و فعالان کشور در حوزه های مختلف علمی، فناوری، صنعتی و فرهنگی و همچنین دانشگاهیان و علاقمندان به صنایع فرهنگی و فناوری‌های نرم است.

ارائه محصولات و خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق عضو پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، برگزاری کارگاه های آموزشی، برگزاری نشست‌های تخصصی مرتبط با زیست بوم فناوری و نوآوری ایران، از جمله برنامه‌های روزانه این نمایشگاه است.

علاقه‌مندان به بازدید از این نمایشگاه سه روزه، می‌توانند به نشانی خیابان اشرفی اصفهانی، نرسیده به همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، مرکز نمایشگاهی دانشگاه علم و فرهنگ مراجعه کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا