رئیس انجمن سلطنتی کودکان نابینا در بریتانیا مدعی شد:
تبعیض هوش مصنوعی برای نابینایان

رئیس جدید انجمن سلطنتی کودکان نابینا در انگلیس خواستار بهسازی فناوری‎های مبتنی بر هوش مصنوعی برای نابینایان شده است.

به گزارش خبرگزاری سینا، رئیس جدید انجمن سلطنتی کودکان نابینا ادعا می‌کند که افراد نابینا و کم‌بینا از مزایای ابزارهای هوش مصنوعی محروم شده‌اند و با «سطح جدیدی از تبعیض» روبرو هستند. او خواستار طراحی بهتر همه چیز از بازی‌های ویدیویی گرفته تا هوش مصنوعی شده است.

به نقل از گاردین، تام پی(Tom Pey) می‌گوید که مشکلات موجود برای کودکان نابینا اکنون بدتر شده است زیرا آنها از همسالان بینای خود جا مانده و فاصله گرفته‌اند، زیرا این افراد می‌توانند بازی‌ها، واقعیت‌های جایگزین و انواع فناوری بصری مبتنی بر هوش مصنوعی را تجربه کنند.

او بینایی خود را در کودکی از دست داد و اپلیکیشن وی‌مپ(Waymap) را ایجاد کرد که دستورالعمل‌های ناوبری صوتی گام به گام ارائه می‌دهد. نظرات او در حالی بیان می‌شود که شرکت‌های فناوری، در حال راه‌اندازی سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی بصری بیشتری هستند و برای مثال طیف وسیعی از عینک‌های متا و عملکرد گوگل لنز به کاربران متکی است که باید دوربین تلفن خود را به سمت اشیا یا مکان‌ها نشانه بگیرند.

تام پی از وزیر فناوری، پیتر کایل، خواست تا قوانینی را تدوین کند که از نیازهای افراد معلول حمایت کند و همچنین به هدایت شرکت‌های بزرگ و استارت‌آپ‌هایی که افراد معلول را نیز شامل می‌شوند، کمک کند.

اگر به سخت افزار هوش مصنوعی نگاه کنیم، بسیاری از بخش‌های آن بصری است، و نیازهای افراد نابینا در آن نادیده گرفته شده است و افرادی که مشکل بینایی دارند، نه تنها به دلیل اینکه قادر به دیدن نیستند، بلکه به این دلیل که قادر به تفسیر تصاویر بصری نیستند، نادیده گرفته شده‌اند.

پی افزود: این افراد، مانند من و دیگران، فقط طرد شده‌اند.

تحقیقات موسسه ملی سلطنتی افراد نابینا نشان می‌دهد افرادی که بینایی خود را از دست داده‌اند، کمتر از اینترنت استفاده می‌کنند، بیشتر از نظر دیجیتالی محروم می‌شوند و احتمال کمتری دارد که تلفن همراه هوشمند داشته باشند. اما همچنین گزارش داد که محرومیت دیجیتال برای افراد نابینا و کم‌بینا در حال کاهش است و فناوری هوش مصنوعی در دسترس‌تر می‌شود.

در پاسخ، شرکت‌های فناوری از جمله گوگل، متا و اُپن‌ای‌آی همگی به ابتکاراتی برای استفاده از فناوری خود برای کمک به افراد نابینا و کم‌بینا اشاره کردند.

در ماه سپتامبر، متا سیستمی را راه‌اندازی کرد که به افرادی که عینک ری‌بن(Ray-Ban) مجهز به فناوری متا را استفاده می‌کنند، اجازه می‌دهد فورا به یک داوطلب بینا متصل شوند که می‌تواند از لنز عینک خود ببیند و توصیفی در لحظه از آنچه می‌گذرد ارائه دهد.

اُپن‌ای‌آی همچنین یک داوطلب مجازی ابداع کرده است که توضیحاتی صوتی از هر چیزی که تلفن به آن اشاره می‌کند، برای مثال محتویات یک یخچال را بیان می‌کند و همچنین درباره آن مکالمه می‌کند. این سیستم که توسط اپلیکیشن Be My Eyes، آزمایش شده است، از چت جی‌پی‌تی-۴ استفاده می‌کند. گوگل یک اپلیکیشن مبتنی بر هوش مصنوعی برای افراد کم بینا به نام Lookout دارد که عکس‌ها را به شکل صوتی توصیف می‌کند و همچنین تست‌ها را می خواند و در پرسش و پاسخ شرکت می‌کند.

اما پی می‌گوید که جوانان نابینا یا کم بینا در حال یافتن شکاف موجود بین تجربه خود از جهان و تجربه همسالان بینا هستند که اکنون بیشتر شده است زیرا این افراد می‌توانند بازی‌ها را تجربه کنند، می‌توانند واقعیت‌های جایگزین را تجربه کنند، آنها می‌توانند هوش مصنوعی را تجربه کنند. آنها انواع اشکال بصری این فناوری‌ها را تجربه می‌کنند، در حالی که افرادی مانند آنها نمی‌توانند.

او آن را «سطح جدیدی از تبعیض» نامید که با تفکر پیشگیرانه اولیه می‌توان از آن اجتناب کرد.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا