شهردار شیراز اعلام کرد که طی دو سال گذشته، ۲۰ هزار میلیارد تومان به پروژههای زیستمحیطی اختصاص یافته است.
محمدحسن اسدی امروز، ۶ دیماه در همایش بینالمللی مدیریت محیط زیست شهری که به میزبانی شهرداری شیراز برگزار شد، با اشاره به اهمیت مدیریت صحیح محیط زیست و چالشهای کلانشهرها اظهار کرد: امیدواریم نتیجه این همایش برای همه شهرها قابل استفاده باشد. وضعیت امروز کلانشهرها خوب نیست و مشکلات به طور فزایندهای در حال افزایش است. یکی از دلایل تعطیلیها آلودگی هوا است و باید این را در نظر گرفت که گاهی هزینه تعطیلی یک روز شهری قابل محاسبه نیست.
اسدی افزود: یکی از مشکلات کشور این است که در تصمیمگیریها به سختی عمل میکنیم؛ به عنوان مثال، در گذشته تصمیم بر انتقال پایتخت گرفته شد، اما هنوز اجرایی نشده است.
وی همچنین از موفقیت این شهر در مقابله با آلودگی هوا هم سخن گفت و تصریح کرد: شیراز در طول سال تنها یک روز هوای آلوده داشته است که این دستاورد با تلاش مشترک تمامی نهادها و زیرمجموعهها امکانپذیر شده است.
اسدی ادامه داد: با وجود جمعیت کمتر شیراز نسبت به تهران و بودجه محدود، بیشترین اعتبار در این شهر به حوزه سلامت و محیط زیست اختصاص یافته است.
شهردار شیراز اعلام کرد که در کنار اعتبارات ویژهای که شورای شهر در ردیفهای بودجه برای پروژههای زیستمحیطی اختصاص داده، طی دو سال گذشته، ۳۵ هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایهگذاری در این شهر منعقد شده است. از این میزان، ۲۰ هزار میلیارد تومان به پروژههای زیستمحیطی و ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به طرح زبالهسوزی اختصاص یافته است.
اسدی با اشاره به بهرهبرداری اقتصادی از زبالهها خاطرنشان کرد: در دنیای امروز، زباله به عنوان “طلای کثیف” شناخته میشود و باید از آن بهرهبرداری اقتصادی کرد. این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
حفظ جایگاه زیستمحیطی شیراز از دستیابی به آن دشوارتر است
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این همایش، تأکید کرد که حفظ عنوان “پایتخت زیستمحیطی آسیا” نیازمند تلاشهای گسترده و برنامهریزی دقیق است. باید اقدامات و تصمیمات همه دستگاههای متولی محیط زیست و دیگر نهادها باید هماهنگ و هدفمند باشد.
مسعود زارعی به یکی از نقاط قوت شیراز اشاره کرد و گفت: خصلت تمیزیدوستی و حساسیت مردم شیراز نسبت به خانه و شهر خود، از ویژگیهای برجستهای است که میتواند به حفظ این جایگاه کمک کند.
وی اظهار کرد: از مجموع ۱۱ طرح جامع تصویب شده در کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز، دو طرح مربوط به بهرهبرداری بهینه از منابع آب است. طرحهای جمعآوری و هدایت آبهای سطحی و آبخیز دشت شیراز و دریاچه مهارلو بهعنوان اسناد بالادستی در اختیار دیگر سازمانها قرار خواهد گرفت.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه با اشاره به کاهش مساحت باغات قصردشت از بیش از ۳ هزار هکتار به کمتر از هزار هکتار، تصریح کرد: این هزار هکتار به حدود هزار لیتر آب بر ثانیه نیاز دارد که در تابستان دوره آبیاری آن حتی به 45 روز تا 75 روز میرسد که یک خطر محسوب میشود. با احداث سه تصفیهخانه، امید است که تا سال آینده کمبود آب این باغات جبران شود.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز، راهاندازی سامانه بوستان برای کنترل سرانه فضای سبز شیراز به تفکیک مناطق را گامی مهم در افزایش شفافیت دانست و تصریح کرد: این سامانه امکان مدیریت بهتر فضای سبز شهری و سرانه آب سبز را فراهم میکند.
زارعی در ادامه به مشکلات زیستمحیطی شیراز اشاره کرد و گفت: دریاچه مهارلو و دشت شیراز به دلیل زهکشی غیر اصولی در معرض خطر فرونشست هستند. همچنین، ظرفیت ناقص تصفیهخانههای موجود مشکلاتی را برای اراضی پاییندست ایجاد کرده است که باید برای آن چارهاندیشی شود.
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز عنوان کرد: تلاش برای بهبود زیرساختهای زیستمحیطی و حفظ منابع طبیعی شیراز، نهتنها به حفظ جایگاه این شهر کمک میکند، بلکه آیندهای پایدارتر برای شهروندان آن رقم خواهد زد.
ارسال بیش از ۱۰۰۰ اثر هنری از ۵۱ کشور به همایش محیط زیست در شیراز
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز نیز در این همایش با اشاره به دستاوردهای برجسته شیراز در حوزه محیط زیست گفت: شیراز در سال ۲۰۲۴ از سوی مجمع شهرداران آسیایی به عنوان پایتخت زیستمحیطی آسیا شناخته شد. این دستاورد نشانهای از تلاشهای گسترده در راستای بهبود کیفیت محیط زیست شهری است.
روحالله خوشبخت افزود: دلایل این انتخاب شامل هوای پاک شیراز طی یک سال گذشته که به لحاظ شاخصهای آلودگی پاکترین هوا را در میان کلانشهرهای کشور داشته است، دارا بودن ۴۲۰۰ هکتار فضای سبز شهری ارتفاعی و پیرامونی، باغات قصرالدشت و اجرای برنامههای مؤثر مدیریت پسماند، از جمله بهرهبرداری از سایت تخصصی برمشور بوده است.
وی اعلام کرد: با تعریف ۵۶۶ پروژه زیستمحیطی در سال آینده با اعتبار ۷۷ هزار میلیارد ریال از محل بودجه سنواتی شهرداری شیراز، گامهای مؤثری در راستای توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی شهری برداشته شده است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز تصریح کرد: توسعه حملونقل عمومی، خرید و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و راهاندازی چهار خط مترو (دو خط فعال و دو خط در حال احداث) از دیگر اقدامات مؤثر در راستای حفظ محیط زیست و ارتقای کیفیت زندگی شهری است.
خوشبخت به تلاشها برای بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر هم پرداخت و بیان کرد: در دبیرخانه پایتخت زیستمحیطی آسیا با مشارکت دستگاههای اجرایی استان و تشکیل شورای راهبری، تاکنون ۱۶ نشست علمی و تبادل تجربیات برای حل مشکلات زیستمحیطی برگزار کرده است.
وی درباره بخش علمی و هنری همایش نیز توضیح داد: در بخش علمی، ۲۷۶ مقاله دریافت شد که شامل ۱۲۰ مقاله در حوزه آلایندههای شهری و راهکارهای کنترل آن، ۹۵ مقاله درباره مدیریت بهینه پسماند و اقتصاد چرخشی و ۶۱ مقاله در زمینه مدیریت توسعه آب شهری بود. از این تعداد، ۴۰ مقاله برای سخنرانی و ۱۳۶ مقاله به صورت پوستر انتخاب شدند.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: بخش هنری همایش پایتخت زیستمحیطی آسیا نیز با اعلام فراخوان بینالمللی کاریکاتور با موضوع محیط زیست، بیش از ۱۰۰۰ اثر از ۵۱ کشور دریافت کرد که به ابزاری برای جلب توجه جهانی به مسائل محیط زیست تبدیل شد.
خوشبخت تأکید کرد: هدف از برگزاری این همایش، فراهم آوردن بستری مناسب برای توسعه پایدار شهری و افزایش آگاهیهای زیستمحیطی است.
به گزارش سینا، همایش بینالمللی مدیریت محیط زیست شهری به میزبانی شهرداری شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا با حضور برخی مسئولان کشوری و استانی برگزار شد. این رویداد گامی مؤثر در جهت بهبود کیفیت محیط زیست شهری به شمار میرود.