نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

انتصاب مسئول کانون بسیج اساتید جهاددانشگاهی

جهاددانشگاهی و بسیج اساتید

در نشست مشترک روسای جهاددانشگاهی و سازمان بسیج اساتید دانشگاه‌ها، دکتر حسن فارسی به عنوان مسئول کانون بسیج اساتید منصوب شد.

به گزارش خبرگزاری سینا، نشست مشترک دکتر حسن مسلمی‌نائینی رییس جهاددانشگاهی، معاونان و برخی از اعضای هئیت علمی این نهاد با  دکتر محمدرضا مردانی رییس سازمان بسیج اساتید، دانشگاهها،مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور ، دکتر محمود احمدی رئیس بسیج اساتید تهران بزرگ و جمعی از اساتید بسیجی، چهارشنبه ۵ دی ماه، در دفتر مرکزی این نهاد برگزار شد.

با تشکیل بسیج اساتید مسئولیت جهاددانشگاهی سنگین‌تر می‌شود

رییس جهاددانشگاهی در این نشست با اشاره به اینکه از مدت‌ها پیش پیشنهاد تشکیل بسیج اساتید در این نهاد مطرح شد، اظهار کرد: در حال حاضر در تمام دانشگاه‌های کشور بسیج اساتید به عنوان یکی از تشکل‌های فعال وجود دارد و به دلیل فعالیت تعداد زیادی از اعضای هیات علمی در این نهاد، پیشنهاد تشکیل این بسیج داده شد.

وی با تاکید بر اینکه جهاددانشگاهی از ابتدای تشکیل که همزمان با تشکیل بسیج بود، منشا خدمات فراوانی در حوزه‌های مختلف مانند پزشکی، کشاورزی، فنی، مهندسی و…  شده است، گفت: این نهاد در دوران دفاع مقدس نیز اولین تشکل‌ و نهادی بود که کارهای زیادی انجام داد و بسیاری از تجهیزات لازم آن زمان را تامین کرد.

رییس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه این نهاد بیش از ۱۰۲ شهید دارد که تعدادی از آنها در  زمان دفاع مقدس در کارگاهی در تبریز شهید شدند،  ادامه داد: پس از دفاع مقدس نیز جهاددانشگاهی در کارهایی که کشور به آن نیاز داشته به عنوان یکی از نهادهای معین دولت بوده و هر چیزی که نیاز داشتن اگر به جهاددانشگاهی مراجعه می‌کردند بدون جواب نمانده است.

وی اظهار کرد: جهاددانشگاهی در طی ۴ دهه گذشته وفاداری خود را به انقلاب و نظام نشان داده است و باشگاه سیاسی برای هیچ گروه خاصی نبود و از این پس نیز با ایجاد این بسیج اساتید مسئولیت این نهاد چند برابر می‌شود.
دکتر نائینی با تاکید بر اینکه تک تک اعضای بسیج اساتید باید مثل دکتر چمران باشند، افزود: با تشکیل این بسیج مسئولیت این نهاد سنگین‌تر می‌شود و امیدوارم دوستان کارهای جهاددانشگاهی را با شدت بیشتر پیش ببرند.

36 هزار هیأت علمی عضو سازمانی بسیج اساتید هستند

در ادامه این نشست دکتر محمدرضا مردانی رییس سازمان بسیج اساتید کشور ضمن گرامیداشت یاد و خاطره تمامی شهدا و دلیرمردان و شیرزنانی که برای اعتلای پرچم جمهوری اسلامی ایران و اسلام فداکاری کردند بیان کرد: درود میفرستم به همه ایثارگان و جهادگرانی که امروز مرهون فداکاری این عزیزان هستیم و یاد می کنیم از جهادگران جهاددانشگاهی از جمله زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی و کسانی که در این نهاد مقدس تلاش کردند.

وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع جهادگران جهاددانشگاهی افزود: جهاددانشگاهی مولود انقلاب است و این نهاد از دل جهاد سازندگی بیرون آمد و در برهه بسیار سخت روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس نقش ممتازی در دفاع از کیان ایران اسلامی و پیشبرد اهداف نظام و انقلاب اسلامی در کنار سایر نهادهای انقلاب ایفا کرد و این برگ برنده به عنوان سند افتخاری برای این نهاد ثبت شده و باقی خواهد ماند. ان شاءالله که ادامه این راه توسط نسل حاضر و آینده پیش برود و هر روز شاهد بالندگی جهاددانشگاهی و جهادگران باشیم.

رییس سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه باید از ظرفیت 7000 هزار نفری جهادگران و هیأت علمی جهاددانشگاهی که دستاورهای بسیاری داشته‌اند در سراسر کشور بهره گرفته شود، تصریح کرد: همه اعضای جهاد دارای تفکر بسیجی هستند و از نگاه بنده همه شما با تعبیری که مقام معظم رهبری در این خصوص دارند بسیجی هستید.

دکتر مردانی اظهار داشت: بسیج اساتید اگرچه به لحاظ زمانی با فاصله چند ساله با انقلاب رسما شکل گرفت و به میدان آمد، اما امروز در 1086 دانشگاه و مرکز علمی دفتر بسیج اساتید مستقر شده است و 36 هزار عضو هیأت علمی عضو سازمانی و تشکیلاتی بسیج اساتید هستند. همچنین 26 هزار مدرس و محقق نیز در پژوهشکده‌ها و دانشگاه‌ها ارتباط رسمی تشکیلاتی دارند و بسیاری از اساتید غیر عضو نیز در زمان لازم با بسیج اساتید همکاری داشته‌اند.

وی با بیان اینکه در بسیج اساتید چهار اولویت را در دستور کار خود قرار داده‌ایم گفت: این مساله در حوزه فرهنگی، سیاسی و علمی فعالیت‌های تعریف شده و اولین اولویت ما جذب و ساماندهی و انسجام بخشی تشکیلاتی بسیج اساتید است. اولویت بعدی جهاد تبیین و امیدآفرینی است که شامل فعالیت‌های گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف است.

رییس سازمان بسیج اساتید کشور سومین اولویت را کمک به اعتلای آموزش عالی کشور و حکمرانی علم و فناوری خواند و گفت: اولویت چهارم ما کمک به ارتقای کارآمدی نظام حکمرانی کشور است تا از ظرفیت بیکران علمی و تخصصی اساتید بسیجی برای حل مسائل و مشکلات کشور استفاده کنیم.

دکتر مردانی تأکید کرد: اعتقاد ما بر این است که بسیج اساتید علاوه بر اینکه اساتید بسیجی باید در ساخت معنوی و سازندگی روحی خودشان تلاش کنند و در دانشگاه برای ارتقا آموزش عالی قدم بردارند، باید در حل مشکلات کشور نیز با توجه به تخصص و دانش خود پیشگام باشند.

وی افزود: اینها موضوعاتی است که جهاددانشگاهی می‌تواند کمک کند و در این رابطه می‌توانیم با یکدیگر همکاری و هم‌افزایی بسیار خوبی داشته باشیم.

استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی و بسیج برای تولید محتوا برای اساتید

رییس بسیج اساتید دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی تهران بزرگ در این مراسم اظهار کرد: در اوایل دهه ۹۰ بحث راه‌اندازی بسیج اساتید در جهاد دانشگاهی مطرح شد اما پیگیری نشد.

وی بر چند نکته در راستای ایجاد بسیج اساتید در جهاددانشگاهی تاکید کرد و گفت: باید دید چه راهکارها و ظرفیت‌هایی در جهاددانشگاهی و بسیج وجود دارد و چرا وضعیت جامعه دانشگاهی آنگونه که باید و شاید از جهاد دانشگاهی و نهادهای منصوب به انقلاب خبر ندارند.

دکتر احمدی بیان کرد: جهاد دانشگاهی کم و بیش در همه دانشگاه‌ها فعالیت دارد، اما من به عنوان عضو هیئت علمی هیچ ارتباطی با جهاد دانشگاهی در دانشگاه ندارم. ماموریت جهاد دانشگاهی مشخص و معین است اما چرا در بحث جهاد تبیین و کارهایی که  در حوزه صنعت و علوم انسانی در جهاددانشگاهی انجام شده  از دید دانشجویان و اساتید دانشگاه مغفول مانده است که این موضوع باید تقویت شود.

وی ادامه داد: در بحث ساختار بسیج سه مسئله مد نظر و سه مولفه اساسی وجود دارد که یکی در حوزه علمی یکی در حوزه فرهنگی و یکی نیز در حوزه سیاسی است، شاید جهاد در پژوهشی و علمی درگیر باشد، اما در حوزه فرهنگ و سیاسی قطعاً می‌توان با استفاده از ظرفیت جهاد و بسیج، محتوای مناسب تولید کرد تا ما به اساتید ارائه دهیم و آنها به کلاس برده و به جامعه ارائه دهند.

جهاد و بسیج از یک خانواده و یک فرهنگ هستند

در ادامه این نشست دکتر حسن فارسی معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی بیان کرد: جهاد و بسیج از یک خانواده و یک فرهنگ هستند و ذیل فرهنگ دینی تعریف شده و هردو متولد انقلاب اسلامی بوده و بسیج اساتید نیز که از اواخر دهه هفتاد شکل گرفت، همگی منشأ برکات ارزنده‌ای برای کشور و جامعه علمی هستند و حرکت هم افزایی برای دفاع از ارزش‌های نظام و انقلاب اسلامی دارند.

وی با اشاره به دستاوردهای جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف اظهار داشت: اهداف، وظایف و ماموریت‌های بسیج اساتید مشخص است، اما نگاه مسأله محور و مأموریت گرا برای رفع نیازهای کشور وجه مشترک جهاددانشگاهی و بسیج است. ما باید هم افزایی را ایجاد کنیم تا از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در این مسیر موثرتر استفاده کنیم و با رویکرد آینده نگر و افق تمدنی و بسترسازی جهت تحقق و شکل گیری تمدن نوین اسلامی طبق بیانیه گام دوم انقلاب و سیاست های کلی نظام حرکت کنیم.

دکتر فارسی افزود: حرکت بسیج حرکتی ایجابی است و به دنبال این است که از همه ظرفیت‌های موجود کشور که دغدغه نظام و اسلام را دارند استفاده کند تا مأموریت خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.

معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی ظرفیت بالایی دارد و جهادگران در حوزه‌های مختلف فعالیت دارند، امیدواریم با هم افزایی بسیج اساتید و این نهاد در جهت تقویت روحیه بسیجی و جهادی و همچنین تقویت امیدآفرینی که یکی از نیازهای اصلی کشور است، گام‌های موثری در جهت رفع مسائل کشور برداریم.
حکم انتصاب مسئول کانون بسیج اساتید جهاددانشگاهی

گفتنی است در این مراسم دکتر فارسی در حکمی از سوی دکتر محمدرضا مردانی رییس سازمان بسیج اساتید، دانشگاهها،مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور به عنوان مسئول کانون بسیج اساتید جهاددانشگاهی منصوب شد.

در بخشی از این حکم آمده است:
استاد بسیجی جناب آقای دکتر حسن فارسی جوکار؛ نظر به شایستگی ها تعهد و تجارب ارزنده جنابعالی و بنابر پیشنهاد مرکز بسیج اساتید تهران بزرگ به موجب این حکم به سمت مسئول کانون بسیج اساتید جهاد دانشگاهی منصوب می‌شوید.

انتظار می‌رود با توجه به اصول مهم تحول آفرینی نوسازی هدفمند و عملکرد جهادی با تکیه بر وظایف سازمانی مبتنی بر رویکرد علمی حل مسئله در برنامه ها و فعالیتها و نیز کاربست تفکر انقلابی بسیجی و آینده پژوهانه در راستای تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اقدامات زیر را که از اولویتهای این دوره سازمان بسیج اساتید می‌باشد محور اصلی فعالیتهای خود قرار دهید:

* کمک به اجرای سیاستهای راهبردی حل مسائل زیست بوم اساتید با تشکیل گروههای مسئله محور و همکاری با اندیشکده های تخصصی

* مشارکت و برنامه ریزی برای رصد عملکرد و کمک به ارتقای کارآمدی نظام حکمرانی کشور و ترویج فریضه امر به معروف و نهی از منکر نسبت به عملکرد حکمرانان با تشکیل گروههای رصدگر

* مشارکت فعال اساتید بسیجی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) بویژه انجام فریضه جهادتبیین در سطح دانشگاه و سایر جوامع هدف

* تلاش برای دستیابی آموزش عالی کشور به مرجعیت علمی و فکری در راستای نیازهای انقلاب اسلامی با استفاده از ظرفیتهای موسسه

*همراهی در شبکه سازی نخبگان و فرهیختگان انقلابی و ارزشی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی

*برنامه ریزی و اجرای سیاستهای عمق بخشی معنوی معرفتی بصیرتی و توانمندسازی اعضای هیأت علمی

*ارتباط با بسیج دانشجوئی بسیج کارکنان و سایر تشکلهای فعال به منظور هم افزایی و تقویت جبهه نیروهای انقلاب اسلامی

* برنامه ریزی و جهت گیری تشکیلاتی برای استفاده از ظرفیتهای موجود در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی

در ضمن پیگیری کلیه وظایف بسیج اساتید در دانشگاه علم و فرهنگ اعم از ثبت نام عضویت و فعالیت اساتید طلب در این مرکز تا زمان ایجاد کانون مستقل ،دانشگاه به عهده این کانون میباشد و فعالیت اساتید داوطلب عضویت در بسیج اساتید مستقر در سایر استانها نیز باید با هماهنگی مراکز بسیج اساتید استان های مربوطه صورت گیرد.

منبع: جهاددانشگاهی

خروج از نسخه موبایل