این مراسم که با همکاری دفتر فرهنگی جهادگران جهاددانشگاهی و مجموعه فرهنگی- هنری برج آزادی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری سینا، روز سهشنبه 4 دیماه مراسم گرامیداشت مقام مادر و هفته زن ویژه بانوان جهادگر جهاددانشگاهی مستقر در تهران و البرز با حضور دکتر حسن مسلمینائینی رییس این نهاد، دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، دکتر نجمه یزدانفر مشاور رییس جهاددانشگاهی در امور بانوان و دکتر سیدمحسن حسینی رییس مجموعه فرهنگی- هنری برج آزادی و دکتر مهدی دوایی مشاور و روانشناس و از اساتید تعلیم و تربیت در مجموعه فرهنگی- هنری برج آزادی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر حسن مسلمینائینی رییس جهاددانشگاهی ضمن تبریک ایام بزرگداشت مقام مادر و هفته زن به تمامی بانوان جهادگر جهاددانشگاهی بیان کرد: از همه بانوان جهادگر جهاددانشگاهی تشکر میکنم و میدانم که کارهای دشوار و سنگین در جهاد انجام میدهند.
وی ضمن عذرخواهی از اینکه نمیتواند زحمات بانوان شاغل در جهاددانشگاهی را جبران کند، گفت: نیمی از جهادگران جهاددانشگاهی خانم هستند و موفقیتهای این نهاد مدیون زحمات همه بانوان است.
در ادامه دکتر نجمه یزدانفر مشاور رییس جهاددانشگاهی در امور بانوان نیز ضمن دعوت از بانوان این نهاد برای مطالعه کتاب «فاطمه، فاطمه است» نوشته دکتر علی شریعتی، گفت: در این کتاب میتوانید دلایلی که حضرت فاطمه زهراء(س) به عنوان ابرقهرمان و الگویی برای زندگی مطرح میشوند را بهتر دریابید.
دکتر مهدی دوایی مشاور و روانشناس و از اساتید تعلیم و تربیت یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود و در خصوص مفهوم و معنای واقعی عشق و محبت در زندگی به سخنرانی پرداخت و گفت: رشد اخلاقی تابعی از رشد عقلانی است. اوج رشد اخلاقی عاشقی است، پس عاشقی اوج رشد عقلانی است. عاقلان میتوانند عاشق باشند و سمبل عشق زن و مادر است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه قبول ندارد که عشق و دیوانگی با هم عجین هستند، گفت: سه نکته وجود دارد که میتوان فهمید عاقلانه عشق میورزیم چه در نقش مادر، چه در نقش همسر و چه در نقش دختر و خواهر باشیم. اولین مسأله این است که اولویت دادن نیت و انگیزه به عینیت، عشق ایجاد میکند. یعنی هر اتفاقی میافتد به نیتها توجه کنیم نه به آنچه رخ داده است.
این استاد تعلیم و تربیت با تأکید بر اینکه هر قدر میزان گفتوگو را افزایش دهید، امکان درک نیت اطرافیانتان بیشتر خواهد شد، ادامه داد: ملاک دوم عقلانیت در عشق، اولویت دادن به رابطه علت و معلولی است نه به اتفاق و شانس. در زندگی رابطه علت و معلولی اصل است. عشق را باید ساخت و در آن رابطه علت و معلولی حاکم است. همجواری عشق ایجاد نمیکند؛ زن و شوهر ممکن است ۲۰ سال کنار هم باشند اما عاشق هم نباشند.
دکتر دوایی با بیان اینکه لازمه عشق ترجیح دادن منافع دیگری به منافع خود است، افزود: وقتی مردی صبح که همسر و فرزندش خواب هستند بیدار میشود و نان تازه خریداری میکند، سبب تولید عشق میشود. شروع کنید به ترجیح دادن منافع همسرتان به خودتان و به این فکر نکنید که مدام از خودگذشتگی میکنید و طرف شما درک نمیکند، دو و نیم درصد مردم بیمار هستند و باید درمان شوند؛ بقیه افراد از خودگذشتگی شما را درک خواهند کرد.
این روانشناس سومین ملاک ایجاد عشق عاقلانه را اولویت تنبیههای اصلاحی و جبرانی به تنبیههای کیفری دانست و گفت: اگر بزرگ شده باشیم به تنبیههای اصلاحی اولویت میدهیم و تلاش نمیکنیم کاری کنیم که طرف مقابل ما به غلط کردن بیفتد.
گفتنی است؛ این مراسم که با همکاری دفتر فرهنگی جهادگران جهاددانشگاهی و مجموعه فرهنگی- هنری برج آزادی برگزار شد، برگزاری مسابقه، اجرای زنده موسیقی بانوان، بازدید از بخش های مختلف مجموعه فرهنگی- هنری برج آزادی و بازدید از نمایشگاههای لباس فرهنگ و هنر ایران( ایراندخت)؛ خوشنویسی زنان هنرمند موسسه مهستان؛ بازسازی و احیای هشت هزار سال نقوش ایرانی بر روی سفال، نمایش ۱۲ فرش فاخر بانوی کارآفرین قربانتاج پوری و… از دیگر بخشهای این مراسم بود.
منبع: جهاددانشگاهی