با تلاش محققان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران صورت گرفت
خواص منیزیم بازیافتی بهبود یافت
در این پژوهش، با بررسی دقیق آزمایشهای موجود، برای نخستین بار یک سازوکار تغییرات ریزساختاری جهت درک بهتر این فرایند ارائه شد که میتواند چارچوبی برای مطالعات آینده باشد.
به گزارش خبرگزاری سینا، محققان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، طی یک پژوهش ۱۵ ساله درباره بازیافت حالت جامد (Solid-State Recycling یا SSR) منیزیم و آلیاژهای آن، به نتایج قابلتوجهی رسیدند.
قادر فرجی، دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران و سرپرست این پژوهش، در این باره گفت: هدف این مطالعه درک چگونگی تغییرات ریزساختاری نمونههای بازیافتشده منیزیم حین فرایند بازیافت حالت جامد است که منجر به تولید منیزیم بسیار ریزدانه با خواص مکانیکی منحصربهفرد میشود. در این پژوهش، با بررسی دقیق آزمایشهای موجود، برای نخستین بار یک سازوکار تغییرات ریزساختاری جهت درک بهتر این فرایند ارائه شد که میتواند چارچوبی برای مطالعات آینده باشد.
فرجی درباره اهمیت مطالعه بازیافت منیزیم گفت: این فلز که به عنوان سبکترین فلز ساختاری شناخته میشود، اهمیت زیادی در صنایع مختلف همچون خودروسازی، تجهیزات حملونقل، بستهبندی، ساختوساز، گوگردزدایی و زیستپزشکی دارد. آلیاژهای منیزیم دارای نسبت بالای استحکام به چگالی و سفتی، خواص میرایی عالی و زیستسازگاری قابل قبول هستند. بنابراین تولید منیزیم به تنهایی پاسخگوی نیازهای صنعت نیست و بخشی از نیاز به این فلز، از طریق بازیافت برطرف میشود.
عضو هیأتعلمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران افزود: منیزیم بازیافتی مشکلات منیزیم اولیه از قبیل مصرف زیاد انرژی، انتشار میزان زیاد گازهای گلخانهای، تولید پرهزینه و ریسک بالای عرضه را ندارد و استفاده از آن با محیط زیست سازگارتر است.
منبع: ایرنا