نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

با امیدآفرینی مهاجرت را معکوس کنیم

پارک علم و فناوری بین المللی جمهوری اسلامی ایران

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری بین المللی کشور نوید داد: با احداث پارک بین المللی فناور و ایجاد زیرساخت‌های توسعه تعاملات علمی و تجاری، در تلاشیم تا مهاجرت نخبگان را معکوس کنیم.

مهدیه سادات شاهمرادی:‌ ایوب فرهادی، معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری بین المللی جمهوری اسلامی ایران از سیستم‌های کلان کشور در حوزه تعاملات بین‌المللی شرکت های دانش بنیان سخن گفت و توضیح داد: در ایران تاکنون حدود ۵۹ پارک علم و فناوری تاسیس شده است. از دو سال پیش به این فکر افتادند که پارکی تاسیس کنند تا به توسعه تعاملات بین‌المللی و توسعه بازار بین المللی محصولات دانش بنیان و فناور توجه ویژه داشته باشد به همین دلیل پارک بین المللی فناور تاسیس شد.

او در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا ادامه داد: اکنون این پارک توسعه یافته و تنها پارکی است که در گرید بین المللی مجوز دارد. همچنین دبیرخانه نظارت بر فعالیت‌های بین‌المللی تمامی پارک‌های کشور در این پارک قرار دارد.

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری بین المللی کشور افزود: ما کارگزاری‌های مختلفی در کشورهای مختلف داریم که به توسعه بازار محصولات فناور کمک می‌کند. بر این اساس تاکنون رویدادهای بین المللی خوبی برگزار کرده ایم. به عنوان مثال هفته آینده دومین اکسپوی ایران و روسیه را در برج میلاد تهران برگزار می‌کنیم.

ایوب فرهادی، معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری بین المللی جمهوری اسلامی ایران

 

فرهادی در خصوص این نمایشگاه توضیح داد: در دومین اکسپوی ایران و روسیه بیش از ۵۰ شرکت روسی حضور دارند و بیش از ۳۰۰ شرکت کننده از روسیه و کشورهای دیگر تقاضای حضور داشته اند.

او که پیش از این معاون پارک علم و فناوری و همچنین رئیس هیئت مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان مازندران بوده در خصوص اهداف این پارک گفت: تلاش شده تا نگاه به فناوری یک نگاه بین‌المللی باشد. هدف توسعه بازار و جذب سرمایه‌های بین‌المللی و همچنین برگرداندن نخبگان حوزه فناوری از کشور و جلوگیری از خروج آنهاست. سیاست‌های ما بر این است تا بتوانیم با فراهم کردن شرایطی مانع از مهاجرت نخبگان خود شویم.

 

بیشتر بخوانید: 

شبکه سازی میان دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان ضروری است

اشتغال بیش از دو هزار نفر در پارک فناوری گیلان

 

 

او ادامه داد: این پارک هم مانند سایر پارک‌ها زیر مجموعه وزارت علوم است و ۲۵۰ شرکت در این پارک عضو و ۱۰۰ شرکت هم در صف عضویت هستند. اکثر این شرکت‌ها دانش بنیان هستند و در حوزه های مانند ماشین آلات پیشرفته و صنعتی، پزشکی و تجهیزات پزشکی، آی تی، پتروشیمی و معدن و سایر حوزه‌ها فعالیت می کنند.

دانشیار هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه ساری تشریح کرد: پارک علم و فناوری بین المللی در شهر تهران و در سازمان پژوهش‌های علمی صنعتی کشور مستقر است. ما میزبان شرکت‌هایی هستیم که تولید کننده محصولات صنعتی هستند. همچنین مرکز رشد این پارک نیز فعال است. در این مرکز هسته‌های فناور جوان را رشد می‌دهیم تا به مرحله ثبت و توسعه شرکت خود برسند.

فرهادی درباره فعالیت در سایر حوزه ها گفت:  در حوزه صنایع نرم و خلاق تاکنون به صورت جدی ورود پیدا نکرده‌ایم چون بیشتر در حوزه صنعتی فعالیت داشتیم اما برنامه‌هایی در دست اجرا است و شرکت‌هایی که در این حوزه متقاضی باشند می‌توانند از حمایت‌های ما استفاده کنند. با این حال در حوزه صنایع خلاق ارتباط خوبی با پارک صنایع خلاق و فرهنگی کشور داریم چرا که در حوزه تعاملات بین‌المللی با همه پارک‌ها و از جمله این پارک تفاهمنامه همکاری‌های بین‌المللی داریم. در این حوزه کارهای خوبی را انجام داده‌ایم که می توان به برگزاری رویدادهایی در خارج از کشور اشاره کرد.

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری بین المللی کشور درباره تاثیر قانون جهش تولید دانش بنیان در تسهیل ارتباطات بین المللی توضیح داد: نگاه این قانون بیشتر به توسعه فناوری در داخل است اما همین توسعه در داخل منجر به توسعه در سطح بین‌الملل هم می‌شود. اگر شرکت ها بتوانند  از اعتبار مالیاتی این قانون استفاده کنند منجر به توسعه شرکت‌ها و پارک‌ها خواهد شد. این قانون یکی از بهترین قوانینی است که در کشور مصوب شده؛ به ویژه کمک‌هایی که برای اهدای مجوزها و گواهینامه‌های مختلف دارد بسیار خوب است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل