فضاپیمای ناسا که کاوشگر خورشیدی پارکر نام دارد، در مسیر حرکت به سوی خورشید است تا در شب کریسمس، زمانی که از جو بیرونی ستاره ما در ساعت ۶:۵۳ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۵:۲۳ به وقت ایران) عبور میکند، رکوردی ثبت کند.
به گزارش خبرگزاری سینا، این کاوشگر از فاصله ۳.۸ میلیون مایلی(۶.۱ میلیون کیلومتری) از سطح ستاره ما عبور میکند و پرواز آزمایشی نهایی برای کاوشگر خورشیدی پارکر است که با مجموعهای از گذرهای نزدیک از کنار ستاره ما و هفت گذر از کنار سیاره زهره در ماموریت خود، به درک خورشید کمک کرد.
به نقل از اسپیس، نیک پینکین(Nick Pinkine)، مدیر عملیات کاوشگر خورشیدی پارکر در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز(JHUAPL) در مریلند میگوید: هیچ جسم ساخته شده توسط انسانی تا این حد به یک ستاره نزدیک نشده بود، بنابراین پارکر واقعا دادهها را از قلمرویی ناشناخته ارسال میکند.
کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا چه ساعتی از کنار خورشید گذر میکند؟
همانطور که در بالا ذکر شد، نزدیکترین پرواز کاوشگر خورشیدی پارکر در روز سهشنبه، ۲۴ دسامبر، در ساعت ۶:۵۳ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۵:۲۳ به وقت ایران) رخ خواهد داد. در آن زمان، این فضاپیما در نزدیکترین نقطه خود به خورشید خواهد بود.
پرواز در شب کریسمس بیست و دومین گذر نزدیک پارکر با خورشید از زمان پرتابش در سال ۲۰۱۸ خواهد بود. اولین باری که این کاوشگر خورشید را لمس کرد در سال ۲۰۲۱ بود. این فضاپیما با سرعتی در حدود ۴۳۰ هزار مایل در ساعت(۶۹۲ هزار کیلومتر در ساعت) پرواز خواهد کرد، سرعت شگفتانگیزی که با شتاب گرفتن از طریق کمکهای گرانشی از هفت گذر از کنار سیاره زهره، به آن رسید.
کاوشگر خورشیدی پارکر در طول گذر از جو خورشید در روز ۲۴ دسامبر، از میان تاج خورشید، جو بیرونی فوقالعاده داغ آن، پرواز خواهد کرد تا دقیقا علت داغ بودن این ناحیه و سایر پدیدههای خورشیدی را بررسی کند.
آیا میتوان کاوشگر خورشیدی پارکر را به صورت آنلاین تماشا کرد؟
خیر، شما نمیتوانید به صورت آنلاین پرواز خورشیدی کاوشگر خورشیدی پارکر را تماشا کنید.
برخلاف پرتاب موشکهای ناسا و فرود روی مریخ، ماموریت گذر از جو خورشید در لحظه پخش زنده نخواهد داشت. در عوض، ناسا و گروه مأموریت کاوشگر خورشیدی پارکر در چندین بستر بهروزرسانیهایی را درباره وضعیت فضاپیما به صورت آنلاین ارائه میکنند.
در حالی که نمیتوان پرواز کاوشگر خورشیدی پارکر را به صورت زنده تماشا کرد، میتوان پیشرفت فضاپیما را به صورت آنلاین دنبال کرد. صفحه کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا به کاربران این امکان را میدهد که فضاپیما را دنبال کنند و ببینند هر لحظه کجاست.
کاوشگر خورشیدی پارکر در حین عبور از جو بیرونی خورشید چقدر داغ میشود؟
انتظار میرود که کاوشگر خورشیدی پارکر در طول پرواز خود در روز ۲۴ دسامبر، دمایی تا ۱۸۰۰ درجه فارنهایت(۹۸۰ درجه سانتیگراد) را هنگام گذر از کنار خورشید تجربه کند. اما این فضاپیما میتواند چنین گرمایی را تحمل کند.
اجزای کاوشگر خورشیدی پارکر و ابزار علمی توسط سپر حرارتی هشت فوتی(۲.۴ متر) با ضخامت ۴.۵ اینچ(۱۱ سانتی متر) محافظت میشود. این سپر که از نوعی فوم کربن ساخته شده است، در سمت رو به خورشید فضاپیما قرار گرفته و برای مقاومت در برابر دمای ۲۵۰۰ فارنهایت(۱۳۷۷ درجه سانتیگراد) طراحی شده است.
مدت زمان عبور کاوشگر خورشیدی پارکر چقدر است؟
این پرواز در شب کریسمس بسیار سریع است. اما برای تیم ماموریت کاوشگر خورشیدی پارکر، رویارویی واقعی بیش از یک هفته طول خواهد کشید. این یکی از نمونه ماموریتهای جسورانه ناسا است که کاری را انجام داده است که هیچکس قبلا برای پاسخ به سؤالات دیرینه درباره جهان ما انجام نداده بود.
برای کنترلکنندههای ماموریت پارکر، این رویارویی بهطور جدی در روز جمعه، ۲۰ دسامبر آغاز شد. زمانی که کاوشگر خورشیدی پارکر سیگنال نهایی خود را به زمین ارسال کرد که نشان میداد در حال آغاز پرواز است. در روز جمعه، ۲۷ دسامبر، کنترلکنندههای مأموریت ناسا انتظار دارند اولین سیگنال خود را از کاوشگر خورشیدی پارکر پس از پرواز آن دریافت کنند.
پس از عبور از خورشید برای کاوشگر خورشیدی پارکر چه اتفاقی میافتد؟
پرواز خورشیدی شب کریسمس کاوشگر خورشیدی پارکر ممکن است نزدیکترین عبور از کنار خورشید در طول ماموریتش باشد، اما آخرین نخواهد بود.
در مجموع، این ماموریت ۱.۵ میلیارد دلاری کاوشگر خورشیدی پارکر برای انجام حداقل ۲۴ پرواز نزدیک از کنار خورشید طراحی شده است. پرواز روز ۲۴ دسامبر ۲۲امین مورد است. پس از این رویارویی، انتظار میرود این فضاپیما حداقل دوبار دیگر از خورشید پیش از پایان ماموریت هفت سالهاش در سال ۲۰۲۵ بازدید کند.
پرواز بعدی خورشید توسط پارکر در روز ۲۲ مارس سال ۲۰۲۵ انجام خواهد شد. آخرین پرواز برنامهریزی شده نیز برای روز ۱۹ ژوئن سال ۲۰۲۵ برنامهریزی شده است. انتظار میرود هر دو این پروازهای آینده از فاصله مشابه رویداد ۲۴ دسامبر انجام شوند.
منبع: ایسنا