پوسیدگی دندانها بر اثر افزایش محیط اسیدی دهان، بالا رفتن قند خون و خطر چاقی به دلیل کالری بسیار زیاد، سرطان زا بودن به دلیل استفاده از ماده شیرین کننده اسپارتام، سوء تغذیه و تاثیرمنفی روی کلیهها و استخوانها از جمله مهمترین تاثیرات منفی سلامتی یکی از محبوبترین نوشیدنیهای جهان هستند. اما اگر بتوانیم طعمی شبیه به نوشابه را به مواد دیگر و کمتر مضر یا غیرمضر شبیهسازی کنیم، آنوقت گام مهمی در بهبود سلامت جامعه برداشتهایم. کاری که محققان دانشگاه شریف با ساختن نوشابه با پایه لبنیاتی انجام دادهاند.
به گزارش سیناپرس و به نقل از ایسنا محققان دانشگاه صنعتی شریف موفق به تولید نخستین نوشابه لبنی با پایه شیر شدند. این نوشابه بر خلاف سایر نوشابه ها باعث تقویت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان می شود. محققان جوان ایرانی به همراهی تیمی از متخصصین و پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق به تولید نوشابه ای با پایه شیر، برای اولین بار در ایران شدند.
بنا بر این گزارش؛ نوشابه لبنی که از دهه 50 میلادی در اروپا تولید و مصرف می شود، نوشیدنی محبوب کشور سوییس است. این محصول با تلاش پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف برای اولین بار در ایران و در یکی از بزرگترین شرکت های لبنی به تولید انبوه رسیده است.
خاطرنشان می شود؛ نوشابه لبنی در واقع نوشابه ای است که با پایه لبنی تولید شده است. این نوشابه ها همان طعم و خاصیت نوشابه های معمولی را دارند اما به جای رنگ و طعم دهنده های مصنوعی از طعم دهنده های حاصل از فرآوری شیر در آن ها استفاده می شود به این ترتیب مضرات آن ها به مراتب کمتر از نوشابه های معمولی است. همچنین این نوشابه ها به دلیل این که فرآورده لبنی هستند، حاوی مقادیری کلسیم، پروتئین، و املاح معدنی می باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، استفاده از اسید ماست به جای اسیدهای مضر، لاکتوز به جای شکر، تقویت استخوان ها به جای پوکی استخوان ها از دیگر ویژگی های نوشابه لبنی است.
No tags for this post.