جهاددانشگاهی پلی است از علم به جامعه/ از ثبت چندین اختراع تا فعالیت در زمینه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی
به گزارش خبرگزاری سینا، دکتر مریم اسدی مدیر سلول درمانی و پزشکی بازساختی جهاددانشگاهی استان فارس و برنده جایزه «دانشمند جوان برجسته و استثنایی» (ASRM-EYS) از سوی انجمن پزشکی بازساختی آمریکا (ASRM) به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در رابطه با فعالیتهای پژوهشی خود گفت: بنده تا کنون سه ثبت اختراع و چندین مقاله پژوهشی داشتهام که یک ثبت اختراع دستکش حرارتی مخصوص بیماران رینود و آرتریت روماتوئید و ورزشهای سرد است که در مقیاس نیمه صنعتی و به صورت سفارشی تولید و عرضه میشدند.
وی اختراع دیگر خود را کیت تشخیص ویتامین D با استفاده از خواص فیزیکی مواد و بدون استفاده از آنتی بادی عنوان کرد و افزود: ثبت اختراع دیگرم در ارتباط با تولید ماسک ضد ویروسهای تنفسی بود که منجر به غیر فعالسازی ویروس در سطح ماسک می شود و این محصول در دوران کرونا تولید و در اختیار کادر درمان قرار گرفت .البته در تمام موارد فوق کار تیمی و با همکاری همکارانم صورت پذیرفته است.
دکتر اسدی به پژوهش بر روی اثر ایمونومدولاتوری ۱۱ گیاه بومی استان یزد اشاره کرد و ادامه داد: در یک مطالعه آنالیز داده نیز موفق به یافتن تومورمارکرهایی شدیم که در تشخیص سرطان موثر هستند و یک مارکر با پتانسیل ارایه به عنوان تومور در سرطان پستان آزمایش و نتایج به شکل مقاله چاپ شده و منتشر شد. همچنین تولید و ارزیابی عملکرد سلولهای CAR-NK علیه سلولهای با بیان CD38 در مقیاس آزمایشگاهی به عنوان ابزاری جهت ایمنوتراپی سرطان انجام شد.
وی با اشاره به این که مطالعاتی در زمینه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در حال انجام است، گفت: پزشکی بازساختی پزشکی آینده است و در این علم با استفاده از قدرت ترمیم طبیعی بدن جهت ترمیم و بازسازی بافتهای آسیب دیده استفاده می شود.
مدیر سلول درمانی و پزشکی بازساختی جهاددانشگاهی استان فارس بیان کرد: همچنین پلتفرم unihealthcity.com یا شهر جامع سلامت پلتفرم مبتنی بر پزشکی p4 است که امکان پیش بینی و پیشگیری و مشاوره جهت انجام درمان شخص محور را به افراد میدهد و در حال حاضر آماده ارایه خدمات به کارفرمایان جهت پوشش تمام نیروهای تحت پوششان است.
دکتر اسدی اظهار کرد: در این پلتفرم که مبتنی بر هوش مصنوعی است پزشکان و مشاوران پشتیبان سامانه با بهره گیری از دانش و تجربه شخصی و با استفاده از هوش مصنوعی نگاه جامعی به همه ابعاد سلامت شامل سلامت فیزیکی، سلامت روانشناختی و روان، سلامت اسکلتی عضلانی و سلامت تغذیهای و شغلی دارد و افرادی که اشتراک در پلتفرم را ثبت نام و تحت پوشش پلتفرم قرار میگیرند سلامتشان را مرتبا رصد و مراقبت میکنند.
وی ادامه در رابطه با مشکلات و موانع پیش روی به سرانجام رسیدن اجرای طرح ها گفت: با توجه به استقبال خوب و حمایت سرمایه گذاران تقریبا مشکلات برطرف شده ولی به صورت کلی مشکلات پیش روی تمام محصولات فناوران در درجه اول بروکراسی های اداری جهت اخذ مجوزات و انجام امور اداری است.
مدیر سلول درمانی و پزشکی بازساختی جهاددانشگاهی استان فارس، جهاددانشگاهی را نهادی پیشرو در جهت ارایه خدمات علمی و فناورانه و دانش بنیان به مردم دانست و گفت: در پزشکی بازساختی و سلولهای بنیادی جهاددانشگاهی بسیار موفق عمل کرده است.
دکتر اسدی افزود: جهاددانشگاهی مصداق جمله “علم در خدمت مردم می باشد” است، شاید از جمله معدود نهادهای علمی باشد که در به کاربست علم و انجام تحقیقات منتهی به نتیجه در جهت حل مسایل جامعه بسیار موفق عمل کرده است. شاید به جرات بتوان بیان کرد، جهاددانشگاهی پلی است از علم به جامعه.
برنده جایزه «دانشمند جوان برجسته و استثنایی» در رابطه با انتظارات از نهادهای دولتی و خصوصی برای حمایت از پژوهشگران، اظهار کرد: در درجه اول گماردن افراد شایسته در موقعیتهای مناسب مهمترین نیاز حمایتی است. زمانی که افرادی در راس هستند که فکر بلند دارند و عملگرا هستند برای نخبگان سقفی بلند ایجاد می کنند که افراد با هر بلندای همت و توان بتوانند در فضای ایجاد شده فعالیت کنند.
وی در پایان با اشاره به اینکه انتظارم از خودم و افراد مشابه خودم این است که خسته نشوند گفت: صحبتهای استاد بزرگوارم دکتر بهاروند همیشه در گوشم است که اگر همه درها بسته بود این ما هستیم که باید با تلاش و خلاقیت و نوآوری راهی بیابیم و دست بردار نباشیم.
منبع: روابط عمومی جهاددانشگاهی