نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ایران میزبان علم‌آموزان 36 کشور/ علم، بهترین ابزار اثرگذاری

رئیس سازمان امور دانشجویان از میزبانی ایران برای ۳۵ هزار دانشجوی خارجی از 36 کشور خبر داد و بر اثرگذاری علم در پیشرفت جوامع تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری سینا فارس، سعید حبیا امروز، ۲۳ آذرماه در مراسم اختتامیه نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی کشور که در دانشگاه شیراز برگزار شد، با اشاره به تنوع دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های کشور اظهار کرد: در حال حاضر ۳۵ هزار دانشجوی خارجی از 36 کشور و ۲۲ ملیت در دانشگاه‌های وزارت علوم مشغول به تحصیل هستند.

وی با اشاره به برنامه‌های سازمان دانشجویی کشور افزود: بر اساس رسالت خود، تلاش کرده‌ایم تمهیداتی برای علاقمندان به تحصیل در ایران فراهم کنیم. اگرچه هنوز با شرایط مطلوب فاصله داریم، اما در سال گذشته تعداد دانشجویان خارجی از ۲۷ هزار به ۳۵ هزار نفر افزایش یافته است. هدف ما بر اساس برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه، رساندن این تعداد به ۳۲۰ هزار دانشجو است که کاری بزرگ و قابل توجه محسوب می‌شود.

حبیبا از ابزارهای مختلف و برنامه‌های توسعه‌ای برای جذب دانشجویان بین‌المللی هم سخن گفت و بیان کرد: تاکنون ۲۰۹ مؤسسه با مجوز جذب دانشجویان خارجی فعالیت می‌کنند و برای ۱۸ مؤسسه دیگر نیز در حال صدور مجوز هستیم. ۱۴۸ موسسه نیز مجوزهای خود را در دیگر کشورها دریافت کرده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین برای تسهیل تحصیل دانشجویان خارجی، ۴۸ مرکز آموزش زبان فارسی راه‌اندازی شده است. در این مراکز، دانشجویان از ۹۰ ملیت زبان فارسی را فرا می‌گیرند تا پس از موفقیت در آزمون بسندگی، بتوانند تحصیل خود را در دانشگاه‌های ایران ادامه دهند.

رئیس سازمان امور دانشجویان همچنین، از تدوین آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجویان بین‌الملل هم خبر داد و گفت: یکی از امتیازات در این آیین‌نامه، رفع مشکلات مربوط ورود و خروج دانشجویان از کشور است که این مشکل با هماهنگی پلیس و وزارت خارجه تا پایان سال برطرف خواهد شد.

حبیبا اضافه کرد: سامانه‌ای برای دانشجویان بین‌المللی تا پایان سال راه‌اندازی می‌شود تا درخواست تحصیل در ایران را ارسال و پس از طی مراحل لازم وارد کشور شوند.

رئیس سازمان امور دانشجویان به ظرفیت‌های دانشگاه شیراز به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های موفق کشور نیز اشاره و عنوان کرد: در حال حاضر ۵۷۴ دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های شیراز، جهرم، صنعتی و علوم پزشکی شیراز مشغول به تحصیل هستند. امیدواریم سایر دانشگاه‌ها نیز موقعیت مناسبی برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی فراهم کنند.

وی در ادامه سخنان خود، خطاب به دانش‌آموختگان حاضر در این مراسم گفت: کسب علم و دانش بهترین کاری است که یک انسان می‌تواند انجام دهد. علم نور است و نور پاک. هر چه انسان در مسیر پاکی‌ها تلاش کند، به رشد و اثرگذاری بیشتری می‌رسد. شما فارغ‌التحصیلان مقاطع تکمیلی، بی‌شک در کشورهای خود نیز اثرگذار خواهید بود و این اثرگذاری با علم و دانش به منصه ظهور می‌رسد.

حبیا بر اهمیت تعاملات فرهنگی و علمی تأکید و تصریح کرد: فارغ‌التحصیلان بین‌المللی می‌توانند بهترین راه ارتباطی میان ایران و کشورهای خود باشند. کشورهای مسلمان و در حال توسعه باید بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شوند و با همفکری مشکلات خود را حل کنند. تعاملات بین کشورهای همسایه موجب شکوفایی و رشد مشترک خواهد شد.

خروج از نسخه موبایل