افزایش 30 درصدی دانشجویان خارجی در دانشگاههای کشور
طبق اعلام مدیرکل امور دانشجویان بینالمللی وزارت علوم، تعداد دانشجویان خارجی در دانشگاههای کشور در سال 1403 به 35 هزار نفر رسیده که نشاندهنده افزایش 30 درصدی نسبت به سال گذشته است.
آیین گشایش مراسم نکوداشت دانشآموختگان بینالمللی دانشگاههای سراسر کشور باحضور ۵۰۰دانشجوی غیرایرانی، امروز، ۲۲ آذرماه در جوار سومین حرم اهل بیت (علیهمالسلام)، حضرت احمدبن موسی (ع) ترتیب یافت.
مدیر کل امور دانشجویان بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آیین دانشآموختگی دانشجویان بینالمللی کشور در شیراز گفت: سال گذشته دانشگاههای زیرنظر وزارت علوم 27 هزار دانشجوی خارجی داشت که این میزان در 1403 به 35هزار دانشجو رسیده است.
کیانوش سوزنچی افزود: سال گذشته دانشجویانی از 90 ملیت جهان در ایران تحصیل کردهاند.
وی اظهار کرد: ایران مرجع دانشجویان کشورهای همسایه است و دانشجویان عراق، افغانستان، پاکستان، هندوستان، لبنان، سوریه، یمن، ترکیه، آذربابجان، اردن، بحرین، فلسطین و چین، ژاپن، اندونزی بیشترین دانشجویان را در ایران دارند و حتی دانشجویانی از اروپا در ایران مشغول به تحصیل هستند.
سوزنچی ادامه داد: تقریبا 62 درصد از دانشجویانی که در ایران تحصیل می کنند دانشجوی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند و موفق شدهایم به اهداف عالی خود در مرجعیت علمی نزدیک شویم.
مدیرکل امور دانشجویان بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: همه دانشجویان پیامآور زبان فارسی در کشورهای خودشان خواهند بود.
وی با بیان اینکه دانشجویان خارجی در کشور ما قدمتی به قدمت تاریخ دارند، یادآور شد: برخی از رایزنان علمی کشورها و مسئولان سفارتخانهها در ایران و اعضای هیات علمی دانشگاههای همسایه، فارغ التحصیلان دانشگاه های ایران هستند.
سوزنچی با اشاره به مرجعیت طب بوعلی سینا (کتاب قانون) در اروپا تا قرن 16 میلادی و محاسبات این هیثم از کروی بودن زمین و نیروی جاذبه در قرن ششم و مرجعیت ایران در برخی دیگر از رشتهها، دیگر از اظهار کرد: غربی ها نسبت به علمی که از ما به آنجا رسیده، صادق نبودند.
وی خطاب با دانشآموختگان بینالمللی دانشگاههای کشور گفت: شما نسبت به علمی که از اینجا میبرید صادق باشید و سفیران ایران در کشورهای خود باشید.
مدیرکل امور دانشجویان بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به حدیث سلسلهالذهب که خداوند در حدیث قدسی فرمود هرکس به من ایمان آورد از عذاب ایمن است، گفت: اگر بنگرید در سر در بسیاری از خانههای قدیمی شهر این حدیث کاشیکاری شده است و این یعنی خانه من مسلمان و شیعه علی (ع) به دلیل اعتقاد به خداوند خانه امن است و هرکس وارد شود بهواسطه این شرافت در امان خواهد بود.
وی با اشاره به برخی ناامنیها در منطقه، گفت: امروز در جمهوری اسلامی امنیت برقرار است و ما با بهرهمندی از رهبری فرزانه از تشتت مبرا هستیم.
سفیران ایران برای اعزام دانشجو باشید
رئیس دانشگاه شیراز در ادامه این آیین با بیان اینکه در این دانشگاه 500 دانشجوی بینالمللی نیز مشغول به تحصیل هستند، گفت: امیدواریم که شما دانشآموختههای دانشگاههای ایران که با این امکانات دانشگاهی و فرهنگ ایران آشنا شدید، سفیر کشور ما برای اعزام بیشتر دانشجویان خارجی باشید.
محمد مؤذنی با اشاره به پیشینه 80ساله دانشگاه شیراز در آموزش و پژوهش، افزود: این دانشگاه قدیمیترین قطب علمی جنوب ایران است.
وی ادامه داد: در زمان حاضر 1۷هزار دانشجو در 660 رشته و گرایش تحصیلی دانشگاه شیراز تحصیل میکنند و تاکنون 150هزار نفر از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند و شمار قابل توجهی از این دانش آموختهها بهعنوان اعضای هیئتعلمی دانشگاههای کشور مشغول به فعالیت هستند.
مؤذنی عنوان کرد: این دانشگاه 750 عضو هیئتعلمی دارد که 65 درصد از آنها دانشیار و استادتمام هستند و بسیاری از دانشمندان یکدرصد و دو درصد پراستناد جهان، چهرههای ماندگار علمی، برندگان جوایز معتبر ملی و بینالمللی و پژوهشگران برگزیده کشور از این دانشگاه هستند.
وی با اشاره به برخی از امکانات فرهنگی، رفاهی، علمی و پژوهشی دانشگاه شیراز، یادآور شد: این دانشگاه 250 آزمایشگاه تخصصی دارد و کتابخانه مرکزی آن غنیترین مخزن دانشگاهی کشور را دارد.
به گزارش خبرگزاری سینا فارس، در آیین نکوداشت دانشآموختگان بینالمللی دانشگاههای سراسر کشور که باهمکاری سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در دانشگاه شیراز ترتیب یافته است، ۵۰۰ دانشجوی غیرایرانی، از ۲۲ ملیت و ۳۴ دانشگاه کشور دعوت شدهاند.
دانشجویان بینالمللی در آغازین روز مراسم نکوداشت دانشآموختگان، پس از ادای احترام به قبور شهدای حرم شاهچراغ و زیارت دستهجمعی حرم مطهر احمدبن موسی (ع) در مراسم رسمی این آیین گرد هم آمدند و سوگندنامه دانشآموختگان را قرائت کردند.