آیین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری استان فارس با حضور استاندار فارس، دبیران جشنوارههای هفته پژوهش، پژوهشگران و جمعی از مسئولان استان، دانشگاهها و دستگاههای اجرایی امروز، ۲۱ آذرماه، در مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز برگزار شد.
رئیس دانشگاه شیراز در این مراسم با اشاره به شعار هفته پژوهش امسال با عنوان «پژوهش و فناوری، پیشران جهش تولید با مشارکت مردم»، اظهار کرد: امسال برای اولینبار ساختاری جدید با ۱۱ جشنواره برای شناسایی و تقدیر از پژوهشگران طراحی شد؛ این جشنوارهها گروههای متنوعی از پژوهشگران دانشآموزی، دانشجویی، بانوان، کارآفرینان و خیرین را شامل میشد که این نوآوری، گامی مؤثر در ارتقای چشمانداز حرکت علمی استان خواهد بود.
محمد موذنی به برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان هم اشاره کرد و افزود: این نمایشگاه با حضور ۳۰ غرفه از دانشگاهها، دستگاههای اجرایی و ارائهدهندگان خدمات پژوهش و فناوری برگزار شد تا به معرفی دستاوردهای پژوهشی و علمی پرداخته شود.
مؤذنی در ادامه سخنان خود، بر توجه به علم و فناوری به عنوان راهحل اساسی مسائل کشور تاکید کرد و گفت: اقتدار مادی و فرهنگی در کنار یکدیگر و بر پایه آموزههای اصیل ایرانی-اسلامی و سیره پیامبر اکرم و ائمه اطهار میتواند استقلال و ارزشهای معنوی کشور را تقویت کند. تجربههای بینالمللی، از جمله وقایع اخیر در سوریه، نشان میدهد که توجه به علم و مشارکت مردم، نقشی کلیدی در حفظ اقتدار کشور دارد.
رئیس دانشگاه شیراز همچنین، اقدامات برجسته دانشگاه شیراز را مورد توجه قرار داد و گفت: دانشگاه شیراز در مسیر تربیت عالمان، تولید علم و جهتدهی علمی گامهای مؤثری برداشته است. ایجاد «مرکز تعالی تدریس» با برگزاری بیش از ۹۰ دوره آموزشی ویژه ۴۰۰۰ استاد و اجرای برنامههای متنوع فرهنگی از جمله طرح «اندیشه مطهر» به عنوان جایگزینی برای برخی دروس عمومی، تنها بخشی از این فعالیتها هستند.
وی اضافه کرد: در حوزه پژوهش نیز، دانشگاه شیراز با افزایش ۱۸۰ درصدی گرنتهای پژوهشی، خرید و تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال و انتشار سالانه بیش از ۲۰۰۰ مقاله علمی، نقش مهمی در توسعه علم و فناوری ایفا کرده است. همچنین، بهرهگیری از ظرفیت قانون جهش دانشبنیان به حمایت از تحقیقات و توسعه کمک شایانی کرده است.
موذنی به موفقیتهای ملی و بینالمللی دانشگاه هم پرداخت و بیان کرد: دانشگاه شیراز در رتبهبندی جهانی پایداری (QS Sustainability 2024) رتبه نخست ملی و در رتبهبندی تایمز علوم میانرشتهای 2025، رتبه ۱۳۲ جهانی و دوم ملی را کسب کرده است. همچنین در حوزههای مهندسی نفت و علوم دامپزشکی به رتبههای ممتاز دست یافتهایم.
رئیس دانشگاه شیراز خاطر نشان کرد: ۵۰ عضو هیأت علمی این دانشگاه در فهرست ۲% پراستنادترین محققان جهان و ۲۰ نفر در فهرست ۱% پراستنادترین محققان جهان قرار دارند که نشان از تلاش جهادی اساتید در توسعه علم و فناوری با حداقل امکانات است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز نیز در این مراسم، سخنی را به نمایندگی بیش از ۳۰ نفر از پژوهشگران برتر استان فارس در باب اهمیت علم عنوان کرد و گفت: علم تلاشی نظاممند و مبتنی بر دانش و آگاهی است که با پایبندی به اخلاق و بهرهگیری از تجربه، به کشف جهان هستی و دستیابی به نور حقیقت میپردازد.
علی حفیظی با مرور دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری استان، اظهار کرد: جشنوارههایی که طی یک سال گذشته برگزار شده و امروز شاهد نتایج آن هستیم، شامل جشنواره برگزیدگان پژوهش و فناوری، جشنواره دانشآموزی، جشنواره کارآفرینان برگزیده، جشنواره کشاورزان و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی، جشنواره صنعتگران و صنایع تولیدی، جشنواره دانشجویان نخبه، جشنواره مدیران فعال در حوزه پژوهش و فناوری، نمایشگاه پژوهش و فناوری بانوان فعال در عرصه کارآفرینی و اشتغال و همچنین جشنواره تجلیل از فرمانداران، بخشداران و دهیاران فعال در این حوزه بوده است.
حفیظی ادامه داد: این برنامهها تلاش کردهاند تا گروههای مختلف اجتماعی را به این باور برسانند که حل مسائل جامعه در دستان پژوهشگران و جوانان است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز اظهار کرد: امسال، با تلاش و همت جمعی در استان، شاهد برگزاری نه جشنواره تخصصی و یک نمایشگاه و اختتامیه منسجم هستیم که از حوزههای مختلف پژوهش، فناوری و کارآفرینی حمایت میکنند.
به گزارش خبرگزاری سینا، آیین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری استان فارس با تجلیل از ۴۰ پژوهشگر برتر از دانشگاهها و دستگاههای اجرایی استان و ۳۰ پژوهشگر دیگر در حوزههای مختلف به کار خود پایان داد.