نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

هوش مصنوعی به کمک ساعت های هوشمند می آید

به گزارش سیناپرس به نقل از فناوران، تا پیش از این ساعت های هوشمند فقط ابزاری برای آگاهی کاربران از نوتیفیکیشن ها یا تماس های دریافتی بود، بعدها اسپیکر و میکروفن هم به این ابزارها اضافه شد و برخی از آنها به دوربین مجهز شدند، اما کم کم از محبوبیت این دستگاه ها کاسته شد. حالا تولیدکنندگان درصدد برآمده اند که با افزودن هوش مصنوعی یا دستیار هوشمند به این دستگاه ها محبوبیت آنها را افزایش دهند، بنابراین می توان انتظار داشت که امسال شاهد عرضه گجت های پوشیدنی شگفت انگیزی باشیم.

بر این اساس موسسه تحقیقاتی Counterpoint پیش بینی کرده که فروش ابزارهای پوشیدنی با تجهیز به دستیار هوشمند، 376 درصد افزایش یابد.

البته دستبندهای هوشمند با توجه به قیمت مناسب تری که داشتند، از محبوبیت بیشتری برخوردار شدند.

بر اساس گزارش IDC، شرکت Fitbit در سه ماهه سوم سال 2016 حدود 5/3 میلیون دستگاه دست بند هوشمند فروخت، این در حالی است که اپل با وجود محبوبیت اپل واچ در این مدت فقط 1/1 میلیون دستگاه فروخت.

علاوه بر قیمت، سهولت استفاده شاید یکی از مهم ترین ویژگی های دست بندهای هوشمند به شمار می رود که کاربران بیشتر به سوی خرید این دستگاه ها جلب شده اند.

با این حال تا اواخر سال 2016 کم کم محبوبیت ساعت ها و دستبندهای هوشمند رو به نزول گذاشت و تقریبا هیچ کدام از شرکت ها نسخه جدیدی از ساعت هوشمندشان راهی بازار نکردند. به این ترتیب به نظر می رسید که ساعت های هوشمند و حتی دست بندهای سلامتی به پایان راه خود رسیده اند. اما گوگل از اوایل سال جاری میلادی اعلام کرد که نسخه جدید سیستم عامل گجت های پوشیدنی، Android Wear 2.0 را به بازار عرضه می کند و پس از رونمایی مشخص شد که این نسخه به دستیار هوشمند اختصاصی گوگل، Google Assistant مجهز شده است.

البته اپل پیش تر این قابلیت را روی اپل واچ ارایه کرده است، اما این قابلیت روی ساعت های آندروییدی به تازگی ارایه می شود. 

با این حال انتظار می رود که با راه یافتن هوش مصنوعی به ساعت های هوشمند، انقلابی در این صنعت به وجود بیاید و پیش بینی می شود که امسال 60 میلیون دستگاه پوشیدنی به بازار عرضه شود.

گزارش ها حاکی است که این دستیار هوشمند به دست بندهای سلامتی نیز راه خواهد یافت. بر این اساس کاربرد آنها که در جهت سلامتی و مانیتور ضربان قلب است، افزایش خواهد یافت.

دست بندهای هوشمند اصولا نمایشگر پیشرفته ای ندارند و اکثر آنها سیاه و سفید و مونوکرم هستند، بنابراین دستیار هوشمند یا همان هوش مصنوعی می تواند خلاء نمایشگر را پر کند. 

مشکلات گجت های پوشیدنی

شاید یکی از مهم ترین نقص های ابزارهای پوشیدنی را بتوان عمر باتری آنها دانست. باتری این دستگاه ها کمتر از دو روز شارژ نگه می دارد.

از سوی دیگر اپلیکیشن های متعددی برای این دستگاه ها ارایه نشده است. اما گوگل با عرضه  Android Wear 2.0 ارمغان عرضه اپلیکیشن های متعددی را برای این دستگاه ها داده است که نیاز به گوشی را از بین می برد. 

از سوی دیگر ساعت های هوشمند قیمت بسیار بالایی دارند و گاهی کاربرد آنها آنقدر پیچیده است که کاربر هزینه بسیار گزافی را فقط برای یک ساعت پرداخت می کند و عملا کاربردی برای وی ندارد.

 کلام آخر

اما آیا دستیار هوشمند می تواند باعث ترغیب کاربران برای خرید شوند و در نهایت موجب سهولت کاربری شوند.

پیش بینی می شود در طول سال جاری میلادی بیش از 50 درصد کل ابزارهای پوشیدنی به هوش مصنوعی مجهز شوند. 

اگرچه هنوز درباره کاربرد و قابلیت هایی که قرار است روی ساعت ها و دستبندهای هوشمند قرار گیرد، اطلاعی در دست نیست، اما انتظار می رود که بتوان با قابلیت صوتی، پیامی ارسال کرد، موسیقی را تغییر داد، تماس گرفت و نیز صدا را کم و زیاد کرد.

از سوی دیگر ارایه دستیار صوتی برای دستبندهای هوشمند نیاز به نمایشگر پیشرفته را از بین می برد و این موضوع به شدت روی عمر باتری تاثیر گذارست.

بر این اساس انتظار می رود امسال انقلابی در صنعت ابزارهای پوشیدنی رخ دهد و کاربران بیشتری برای خرید آنها اقدام کنند. 

هوواوی امسال از دو ساعت هوشمند رونمایی کرد که مبتنی بر Android Wear 2.0 هستند و از سوی دیگر گوگل برای عرضه نخستین ساعت هوشمندش برنامه ریزی می کند. بر این اساس می توان انتظار داشت که با توجه به اینکه تولیدکنندگان محصولات جدیدی به بازار عرضه می کنند، بازار این نوع ابزارها نیز رونق بگیرد. 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل