نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تبادل نظر نخبگان حوزه تجاری‌سازی فناوری

ولین نشست از سلسله نشست های تخصصی «نگاه نو» با موضوع حضور زنان در اکوسیستم نوآو
اولین نشست از سلسله نشست های تخصصی «نگاه نو» با موضوع حضور زنان در اکوسیستم نوآوری و اقتصاد ایران، از سوی سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌ بنیان جهاددانشگاهی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری سینا، نشست «نگاه نو به حضور زنان در اکوسیستم نوآوری و اقتصاد ایران» امروز، 13 آذرماه با حضور سید رضی آقاسیدی سرپرست سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی و بانوان موفق بخش های مختلف دولتی، شرکت‌های دانش بنیان، بخص خصوصی (اتاق بازرگانی)، دانشگاه ها و پژوهشگاه ها از سوی سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌ بنیان جهاددانشگاهی برگزار شد.

این نشست در آستانه سالروز شهادت حضرت زهرا(س) و با هدف تبادل نظر نخبگان حوزه تجاری‌سازی فناوری در خصوص شرایط حال حاضر اکوسیستم نوآوری و مشکلات و موانع بانوان، توانمندی ها و ظرفیت‌های زنان در توسعه اقتصادی کشور و برگزار شد و سخنرانان حاضر در نشست تلاش کردند از ابعاد مختلف به موضوع حضور زنان در فعالیت‌های اقتصادی و دانش بنیان بپردازند.

تمرکز بر ارایه مدل های نوین کسب و کار در حوزه بانوان

در ابتدای نشست سرپرست سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بینان جهاددانشگاهی با اشاره به این که یکی از وظایف ذاتی سازمان ترویج مدل های نوین کسب و کار و معرفی شخصیت های برجسته در این حوزه، بالاخص تجاری سازی فناوری و حوزه های اقتصاد دانش بینان است، بیان کرد: این سازمان در ایامی که متعلق به حضرت فاطمه (س) است و پیشنهاد بانوان این مجموعه برآن شد تا نشستی را با هدف معرفی زنان موفق اکوسیستم فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش بنیان کشور و جهاددانشگاهی برگزار کند و به ارایه برخی مدل های نوین کسب و کاری که در حوزه بانوان امکان تروج دارد.

ولین نشست از سلسله نشست های تخصصی «نگاه نو» با موضوع حضور زنان در اکوسیستم نوآو

35 درصد کارآفرینان جهان زنان هستند

در ادامه دکتر سیده فاطمه مقیمی رییس هیات مدیره کانون ملی زنان بازرگان ایران به سخنرانی با موضوع حضور زنان در عرصه های کارآفرینی پرداخت و افزود: برای حضور زنان در اکوسیستم نوآوری و اقتصاد جامعه دو مشکل وجود دارد که اولی منع قانونی در برخی از مشاغل است که مخالفتی هم وجود ندارد اما مشکل دوم مربوط به باور جامعه است که باید تغییر کند، زیرا زنان امروز با زنان دیروز خیلی تفاوت دارند.

وی با تاکید بر باور زنان برای انجام کارها افزود: 35 درصد کارآفرینان جهان زنان هستند. اگر جامعه بخواهد از پیشرفت خود جرف بزند باید حضور زنان را پر رنگ تر کند.

دکتر مقیمی با اشاره به این که یک عامل اساسی در توسعه پایدار زنان هستند، گفت: آموزش های مهارتی بسیار مهم است و باید به آن توجه کرد. زنان بیکار مصرف کنندگان بیشتری هستند. توانمند کردن زنان در حوزه های مختلف باید همزمان اتفاق بیافتد.

عدالت به معنای برابری صرف زن و مرد نیست

در ادامه این نشست دکتر مهری سادات موسوی معاون سلامت اجتماعی بهزیستی و هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی با موضوع نقش اقتصادی زنان در سلامت اجتماعی به سخنرانی پرداخت و گفت: عدالت به معنای برابری صرف زن و مرد نیست. هیچگاه نمی توان بیولوژیک و ویژگی های عاطفی زنان را با مردان یکی دانست.

وی با اشاره به این که در فضای جامعه که مدام بر طبل ناامیدی کوبیده می شود و زمانی که من از آینده ناامید باشم به دنبال تلاش و کوشش برای انجام کارهم نخواهم رفت در نتیجه نیاز به امید دارم، به تشریح بهزیستی اجتماعی، رفاه جتماعی و فضائل اجتماعی پرداخت.

حضور زنان در این نهاد باید واقعی باشد

در ادامه دکتر مهشید منزوی بازنشسته و مدیر سابق دفتر تخصصی علوم انسانی، اجتماعی و هنر معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی به سخنرانی با موضوع نقش زنان در توسعه این نهاد پرداخت و اظهار کرد: امروزه در رابطه با توسعه در جهان زیاد صحبت و تاکید می شود که توسعه باید مفهوم پایداری داشته باشد.

وی با اشاره به این که توسعه پایداری ورای مفهوم سازمانی در جهان شکل گرفته است، افزود: به عنوان مثال در کشورهای نفتی حوزه خلیج فارس بر رفاه تاکید می شد و زنان حداقل مشارکت در قدرت یابی را داشتند و جایگاه آن ها در سنجش توسعه پایدار پایین بود؛ اما این گروه تلاش کردند تا این جایگاه را توسعه دهند.

دکتر منزوی ادامه داد: اگر زنان مشارکت خود را در اداره و نظام قدرت کشور پایدار و پا برجا نکنند، کشورها نمی توانند بر موضع توسعه پایدار تاکید کنند.

وی در رابطه با نقش زنان در جهاددانشگاهی، گفت: جهاددانشگاهی دارای یک ساختار علمی است؛ بنابراین اداره آن هم براساس نظام های علمی باید دیده شود. حضور زنان در این نهاد باید واقعی باشد نه صوری و ظاهری و برای شکل دهی به یک ویترین.

همچنین در این نشست دکتر امین لو با موضوع نقش زنان در اقتصاد نوآوری و فناوری، دکتر محدثه عبدالوهاب با موضوع حضور زنان در محیط کسب و کار ایران و خارج از ایران و دکتر برومند با موضوع حضور زن در جامعه در سیره حضرت زهرا(س) سخنرانی کردند.

منبع: روابط عمومی جهاددانشگاهی


خروج از نسخه موبایل