محققان برای مشکل کمآبی، یک سامانه هوشمند برای آبیاری طراحی و تولید کردهاند که با تجزیه دادههای دقیق از ترکیب خاک اطراف ریشه، میزان آب مورد نیاز گیاه را تأمین میکند.
به گزارش خبرگزاری سینا، در خیلی از مناطق کشور با مشکل کمآبی مواجه هستیم و استان اصفهان نیز از این قاعده مستثنی نیست. محققان یک شرکت مستقر در پارک علم و فناوری شیخ بهائی اصفهان با هدف حل مشکلات بومی، یک سامانه تولید کردهاند که با ارائه و تجزیه و تحلیل دادههای دقیق و بهروز از ترکیب خاک اطراف ریشه، آب مورد نیاز گیاهان را در بهترین زمان ممکن تأمین میکند و باعث میشود گیاهان زمانی آب دریافت کنند که بیشترین نیاز را به آن دارند. با این روش مواد مغذی و حیاتی خاک با آبیاری زیاد هدر نمیروند و منابع غذایی بیشتری در خاک میماند.
سامان غلامرضایی، رئیس پارک شیخ بهایی در حاشیه نشست روسای پارکهای علم و فناوری سراسر کشورگفت: یکی از شرکتهای ما با توجه به مشکل آب، نرمافزار هوشمند برای مزارع و گلخانهها دارند که استفاده از آن 30 درصد افزایش محصول و تا 30 درصد کاهش مصرف آب به دنبال داشته است و این کار را حتی در 400 هکتار زمین انجام دادهاند.غلامرضایی عنوان کرد: یکی از رسالتهای پارکها توجه به مشکلات زیستبوم و استان است. مشکلات کمبود آب و همچنین زیستمحیطی دو مشکل عمده استان اصفهان هستند. ما شرکتها را کلا به سمتی میبریم که چنین مشکلاتی را حل کنند.وی افزود: در حوزه امنیت غذایی و هوشمندسازی مزارع کشاورزی چند شرکت خوب داریم. برای بزرگتر شدن این شرکتها سازمانها باید بستن قرارداد با شرکتهای دانشبنیان را تسهیل کنند.
غلامرضایی به محصول مرتبط با آلودگیهای زیست محیطی توسط فناوران این پارک نیز اشاره کرد و گفت: در زمینه تولید الکتروفیلترها خیلی با صنایع جلو رفتیم و کارگروههای زیادی در این حوزه تشکیل دادیم. شرکتهایی هم برای فیلترهای ذوب آهن و فولاد و پتروشیمی در بحث الکتروفیلترها ورود کردند و قراردادهایی در این زمینه بسته شده است زیرا از بهترین وسایل برای تصفیه هوا، حذف آلایندهها، گرد و غبار و دوده الکتروفیلترها هستند که کارایی بالایی در حذف آلایندهها، گرد و غبار و دوده دارند.
منبع: فارس