نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

افزایش چشمگیر حمایت‌های پژوهشی در دانشگاه شیراز؛ ارتقای جایگاه ملی و بین‌المللی

علی حفیظی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز گفت: این دانشگاه با افزایش 180 درصدی گرنت‌های پژوهشی و اجرای برنامه‌های حمایتی از اعضای هیأت علمی و دانشجویان، گام‌های مؤثری در توسعه پژوهش و فناوری برداشته است.

علی حفیظی در گفتگو با خبرگزاری سینا، به تشریح اقدامات و دستاوردهای حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز پرداخت و اظهار کرد: گرنت سالیانه به اعضای هیأت علمی بر اساس بروندادهای پژوهشی، از جمله انتشار مقاله، کتاب، و ارتباط با صنعت، تخصیص می‌یابد. این گرنت امسال با رشد 180 درصدی نسبت به دو سال گذشته مواجه بوده است. همچنین گرنت ویژه اساتید جدیدالاستخدام با افزایش 150 درصدی نسبت به سال 1400 همراه شده است. در بخش گرنت‌های تحصیلات تکمیلی نیز شاهد تغییرات چشمگیری بوده‌ایم؛ به‌طوری‌که افزایش هدفمند 1.5 تا 10 برابری با به‌روزرسانی معیارهای محاسبه صورت گرفته است.

او با تاکید بر ضرورت حمایت از زیرساخت‌ها و تجهیزات پژوهشی افزود: در سال جاری، معاونت پژوهش و فناوری با اختصاص 170 میلیارد ریال در قالب مشارکت 60-40 با اعضای هیأت علمی، در خرید و تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی گام‌های مهمی برداشته است. همچنین برای اولین بار، کمک‌هزینه خرید مواد مصرفی، کتاب‌ و پایگاه‌های اطلاعاتی برای رشته‌های نظری فراهم شده است.

حفیظی حمایت از فعالیت‌های بین‌المللی و ثبت اختراعات را هم مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: برای شرکت در کنفرانس‌های خارجی و فرصت‌های مطالعاتی بلندمدت، حمایت‌های ویژه‌ای در نظر گرفته شده و 10 عضو هیأت علمی برای اعزام مشخص شده‌اند. همچنین در زمینه ثبت دارایی‌های فکری، دانشگاه شیراز با تخصیص گرنت‌های تشویقی و معرفی پژوهشگران برتر، گام‌های بلندی برداشته است.

ارتقای رتبه‌بندی ملی و بین‌المللی دانشگاه شیراز

او با اشاره به موفقیت‌های دانشگاه در رتبه‌بندی‌ها گفت: دانشگاه شیراز در رتبه‌بندی جهانی پایداری (QS Sustainability 2024) رتبه نخست ملی را کسب کرده است. همچنین در رتبه‌بندی تایمز علوم میان‌رشته‌ای 2025، رتبه 132 جهانی و دوم ملی را به دست آورده است. در حوزه‌های موضوعی مهندسی نفت و علوم دامپزشکی نیز به رتبه‌های ممتاز جهانی و ملی دست یافته‌ایم.

او اضافه کرد: همچنین 50 عضو هیأت علمی این دانشگاه در فهرست 2% پراستنادترین محققان جهان و 18 نفر در فهرست 1% پراستنادترین محققان جهان قرار دارند. از این میان، احمد عریان و حمیدرضا پورقاسمی به ترتیب رتبه‌های ششم و چهاردهم دنیا را در حوزه‌های دامپزشکی و کشاورزی کسب کرده‌اند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز یادآور شد: نمایشگاه «آغاز یک پایان» توسط معاونت پژوهشی در دانشکدۀ مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز برگزار شد، به معرفی پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری دانشجویان اختصاص داشت. این رویداد که به صورت حضوری و مجازی اجرا گردید، با هدف تقویت ارتباط میان دانشگاه و صنعت، گره‌گشایی از مشکلات صنایع، و ارتقای سطح فناوری طراحی شده است و بستری برای بهره‌برداری صنعت از دستاوردهای پژوهشی دانشجویان فراهم آورد.

او ادامه داد: این رویداد همچنین در معرفی توانمندی‌های اعضای هیأت‌علمی و دانشجویان و ایجاد فرصت‌های همکاری تحقیقاتی نقشی کلیدی ایفا کرد. با تسهیل دسترسی به پژوهش‌های انجام‌شده و ارتباط میان پژوهشگران حوزه‌های تخصصی مشابه، این رویداد به ارتقای پویایی علمی، افزایش انگیزه دانشجویان و جذب نیروهای متخصص در صنعت کمک شایانی نمود.

حفیظی در پایان خاطرنشان کرد: این دستاوردها نتیجه تلاش‌های مستمر اعضای هیأت علمی و رویکرد کلان دانشگاه در همسویی پژوهش‌ها با نیازهای ملی و بین‌المللی است.

خروج از نسخه موبایل